1 kg.sertéscomb,
30 dkg. zöldborsó,
1 nagy fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
liszt,
pirospaprika,
só,
bors,
tejföl,
olaj,
aprított petrezselyem.
+vegeta vagy ki mit szokott fűszerezésre még.
A húst vékony csíkokra vágtam, Lábasban kevés olajon a húscsíkokat fehéredésig sütöttem, majd kivettem az olajból.
Az apróra vágott hagymát beledobtam az olajba és megpároltam. Félrehúztam a lábast a tűzről a hagymát megszórtam pirospaprikával, egy kis liszttel és jól összekevertem, és visszatettem a lángra. Beletettem az elősütött húst és felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Hagytam főni.
Eközben egy másik lábasban megpároltam a borsót puhára.
Amikor a hús már megfőtt, /jó sűrű szaftja van/ hozzáadtam a borsót, az aprított petrezselymet és egy kis doboz tejfölt. /Közben kóstolás és utánaízesítés ha szükséges./ Összeforraltam az egészet és készen is volt.Most tésztát főztem ki hozzá.
Jó étvágyat kívánok.
A szűzérméket felszeleteljük, kiklopfoljuk majd besózzuk. Libamájat leszeleteljük libazsírban megsütjük. Gombát ecetes vízben megfőzzük. Rizst tapadósra főzzük a borsóval. Megc...
Elkészítési idő:A burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a mas...
Elkészítési idő:1. A sertésdagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk, és állni hagyjuk. 2. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük és enyhén megsózva a vajon megpároljuk. 3. A zsemlék...
Elkészítési idő: 60 perc