1 kg.sertéscomb,
30 dkg. zöldborsó,
1 nagy fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
liszt,
pirospaprika,
só,
bors,
tejföl,
olaj,
aprított petrezselyem.
+vegeta vagy ki mit szokott fűszerezésre még.
A húst vékony csíkokra vágtam, Lábasban kevés olajon a húscsíkokat fehéredésig sütöttem, majd kivettem az olajból.
Az apróra vágott hagymát beledobtam az olajba és megpároltam. Félrehúztam a lábast a tűzről a hagymát megszórtam pirospaprikával, egy kis liszttel és jól összekevertem, és visszatettem a lángra. Beletettem az elősütött húst és felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Hagytam főni.
Eközben egy másik lábasban megpároltam a borsót puhára.
Amikor a hús már megfőtt, /jó sűrű szaftja van/ hozzáadtam a borsót, az aprított petrezselymet és egy kis doboz tejfölt. /Közben kóstolás és utánaízesítés ha szükséges./ Összeforraltam az egészet és készen is volt.Most tésztát főztem ki hozzá.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítés: 15 perc, pácolás: 1 óra, sütés: 2 óra A páchoz keverd össze az olívaolajat a zöldfűszerekkel, a sóval, a borssal, ízesítsd mustárral és zúzott fokhagymával. Dörzsöld b...
Elkészítési idő: 3 óra 15perc Nehézség: Nehéz1. A szalonnát üvegesre pirítjuk, majd a hagymával tovább pároljuk. 2. Hozzáadjuk a fűszereket és a kockára vágott szűzpecsenyét. 3. Kevés vízzel felengedjük, hogy ellepje....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lapockát kis kockákra darabolni, mint pörköltöt elkezdeni főzni. Amikor a húsdarabok félig puhák, hozzáadni a savanyú káposztát, babérlevelet, egész borsot, kissé fölengedni vízz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Az oldalas minden oldalát besózzuk, tepsibe tesszük. 2. A fokhagymát és a hagymát fokhagymanyomón áttörjük, és egyenletesen elosztjuk a húson. 3. A zsírt épp csak folyósi...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz