menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsós sertéstokány tésztával 2


Írta:

Elk. idő: 1,5-óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg.sertéscomb,
30 dkg. zöldborsó,
1 nagy fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
liszt,
pirospaprika,
só,
bors,
tejföl,
olaj,
aprított petrezselyem.
+vegeta vagy ki mit szokott fűszerezésre még.

Elkészítés:



A húst vékony csíkokra vágtam, Lábasban kevés olajon a húscsíkokat fehéredésig sütöttem, majd kivettem az olajból.
Az apróra vágott hagymát beledobtam az olajba és megpároltam. Félrehúztam a lábast a tűzről a hagymát megszórtam pirospaprikával, egy kis liszttel és jól összekevertem, és visszatettem a lángra. Beletettem az elősütött húst és felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Hagytam főni.
Eközben egy másik lábasban megpároltam a borsót puhára.
Amikor a hús már megfőtt, /jó sűrű szaftja van/ hozzáadtam a borsót, az aprított petrezselymet és egy kis doboz tejfölt. /Közben kóstolás és utánaízesítés ha szükséges./ Összeforraltam az egészet és készen is volt.Most tésztát főztem ki hozzá.
Jó étvágyat kívánok.

Zöldborsós sertéstokány tésztával 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tarja - Cigánypecsenye
Tarja - Cigánypecsenye

1. A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. 2. A fokhagymát apróra vágjuk, egy tálban 5-6 evőkanál olajjal, sóval és borssal összekeverjük, majd a hússzeletek mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Zsebes karaj
Zsebes karaj

1.A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. 2.Az olajból, az olvasztott vajból, és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MUSTÁROS KARAJ SAJTAL ÉS TEJFÖLLEL
MUSTÁROS KARAJ SAJTAL ÉS TEJFÖLLEL

A karajt felvágjuk közepesen vastag szeletekre (ki sem kell klopfolni, mert úgyis összesülnek). Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk sertéssült fűszersóval és fokhagyma granulátummal. Kio...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk