menu

Családireceptkönyv.hu

Almás kelt palacsinta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fö
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-2 dkg élesztő
-2 evőkanál cukor
-csipet só
- 2 vaníliás cukor
-4 közepes alma vagy 2 nagyobb
-2 dl tej
-25 dkg liszt
-2 tojás
-ásványvíz

Elkészítés:


-az élesztőt 1 dl tejben kevés cukorral felfuttatjuk
-egy tálba rakjuk a tojásokat,cukrot,tejet,sót,vaníliás cukrot, és jól összekeverjük
-Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. ,beletesszük a felfuttatott élesztőt és a lisztet
-ásványvízzel felengedjük és habverővel simára keverjük
-annyi ásványvizet adunk hozzá hogy egy kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk
-fél órát letakarva pihentetjük
-végül mint a hagyományos palacsintát megsütjük
-fahéjas porcukorral megszórjuk
-lehet vanília pudinggal vagy baracklekvárral is fogyasztani

Almás kelt palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kelt tésztás fahéjas csiga -diétás (GymBeam)
Kelt tésztás fahéjas csiga -diétás (GymBeam)

Először készítsük el a tésztát. Vegyél egy nagy tálat, tedd bele a lisztet a csipet sóval együtt. A közepén alakíts ki egy lyukat és tedd bele a darabokra morzsolt élesztőt. Tegyél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spanyol tekercs (Sóbors)
Spanyol tekercs (Sóbors)

A vajat vegyük ki a hűtőből, míg előkészítjük a többi alapanyagot, mert kenhetőnek kell lennie. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, majd ássunk a közepébe egy mélyedést. Önts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Kelt ostoros rétes
Kelt ostoros rétes

A tésztához valókat kenyérsütőgépbe rakjuk (sorrend: tej, olaj, tojás, liszt, só, cukor, élesztő) és a dagasztó programot elindítjuk, ami majd a kelesztést is elvégzi. Ha van a gép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anya
Fánk
Fánk

Felfuttatjuk az élesztőt és a hozzávalókkal bedagasztjuk. 1/2 órán át kelesztjük, majd kiszaggatjuk és sütjük jó közepes lángon.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk