menu

Családireceptkönyv.hu

Almás kelt palacsinta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fö
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-2 dkg élesztő
-2 evőkanál cukor
-csipet só
- 2 vaníliás cukor
-4 közepes alma vagy 2 nagyobb
-2 dl tej
-25 dkg liszt
-2 tojás
-ásványvíz

Elkészítés:


-az élesztőt 1 dl tejben kevés cukorral felfuttatjuk
-egy tálba rakjuk a tojásokat,cukrot,tejet,sót,vaníliás cukrot, és jól összekeverjük
-Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. ,beletesszük a felfuttatott élesztőt és a lisztet
-ásványvízzel felengedjük és habverővel simára keverjük
-annyi ásványvizet adunk hozzá hogy egy kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk
-fél órát letakarva pihentetjük
-végül mint a hagyományos palacsintát megsütjük
-fahéjas porcukorral megszórjuk
-lehet vanília pudinggal vagy baracklekvárral is fogyasztani

Almás kelt palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Cukros kifli
Cukros kifli

A meglangyosított tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet ez mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat a cukrot, a tojások sárgáját, csipetnyi sót és a megfuttatott élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt mázas fahéjas vagy kakaós csiga
Kelt mázas fahéjas vagy kakaós csiga

A hozzávalókat egy tálban összemérjük és egynemű sima felületű tésztát készítünk, majd letakarjuk és egy órát pihentetjük. Ezalatt a tepsit kivajazzuk, a fahéjat a porcukorral össz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS LABDABUKTA *
TÚRÓS LABDABUKTA *

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Fahéjas fátyol bögrésen
Fahéjas fátyol bögrésen

1.Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután kev...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk