menu

Családireceptkönyv.hu

Almás kelt palacsinta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fö
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-2 dkg élesztő
-2 evőkanál cukor
-csipet só
- 2 vaníliás cukor
-4 közepes alma vagy 2 nagyobb
-2 dl tej
-25 dkg liszt
-2 tojás
-ásványvíz

Elkészítés:


-az élesztőt 1 dl tejben kevés cukorral felfuttatjuk
-egy tálba rakjuk a tojásokat,cukrot,tejet,sót,vaníliás cukrot, és jól összekeverjük
-Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. ,beletesszük a felfuttatott élesztőt és a lisztet
-ásványvízzel felengedjük és habverővel simára keverjük
-annyi ásványvizet adunk hozzá hogy egy kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk
-fél órát letakarva pihentetjük
-végül mint a hagyományos palacsintát megsütjük
-fahéjas porcukorral megszórjuk
-lehet vanília pudinggal vagy baracklekvárral is fogyasztani

Almás kelt palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Hűtős lángos
Hűtős lángos

A tejet meglangyosítjuk egy csipet cukorral, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk. A kefírt keverjük össze a tojással és a sóval, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is. A lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Amália
Villám fánk
Villám fánk

Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a joghurtot a két egész tojást, majd hozzáadjuk a masszához a sütőport. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, hogy csomómentes, sima tésztát kapjunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ferdinánd tekercs (Bmintbalázs)
Ferdinánd tekercs (Bmintbalázs)

Futtasd fel a 2 dkg élesztőt a 2 dl langyos tejben, 1 evőkanál cukorral és 1 evőkanál liszttel. Egy tálba szitáld bele az 500 g lisztet, keverd össze a maradék cukorral, 3 tojássá...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bertalan
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

A tejben felfuttatjuk az élesztőt és összekeverjük a többi hozzávalóval,de a zsirt csak akkor adjuk hozzá,mikor már a tészta nagyjából összeállt.Kidagasztjuk és hagyjuk kelni.Közbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk