menu

Családireceptkönyv.hu

Almás kelt palacsinta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fö
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-2 dkg élesztő
-2 evőkanál cukor
-csipet só
- 2 vaníliás cukor
-4 közepes alma vagy 2 nagyobb
-2 dl tej
-25 dkg liszt
-2 tojás
-ásványvíz

Elkészítés:


-az élesztőt 1 dl tejben kevés cukorral felfuttatjuk
-egy tálba rakjuk a tojásokat,cukrot,tejet,sót,vaníliás cukrot, és jól összekeverjük
-Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. ,beletesszük a felfuttatott élesztőt és a lisztet
-ásványvízzel felengedjük és habverővel simára keverjük
-annyi ásványvizet adunk hozzá hogy egy kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk
-fél órát letakarva pihentetjük
-végül mint a hagyományos palacsintát megsütjük
-fahéjas porcukorral megszórjuk
-lehet vanília pudinggal vagy baracklekvárral is fogyasztani

Almás kelt palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
314. Fánk-fonott
314. Fánk-fonott

3 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál cukorral, 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A többi cukorral a tojássárgát elkavarjuk, a kovászhoz adjuk, hozzáöntjük a langyos va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Aranygaluska vaníliasodóval
Aranygaluska vaníliasodóval

Előkészületek A langyos, cukrozott tejben futtassuk fel előre az élesztőt. A tojásokat vegyük ki a hűtőszekrényből, hogy felhasználásra szobahőmérsékletű legyen. Aranygaluska A...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Lángos kipróbált!
Lángos kipróbált!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Kelt kifli vagy batyu burgonyás tésztával
Kelt kifli vagy batyu burgonyás tésztával

A hozzávalókat jól összedolgozom. Pihentetem kb. 40 percig Átgyúrom, pihentetem - rövidebb idő elég (10 perc). Átgyúrom, megformázom kiflinek, batyunak, megtöltöm az előkészítet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk