- A gulyást most fejtett babból készitem .
Egészen más ízhatást lehet így elérni..
- 4 személyre:
-50 dkg sertés comb, vagy lapocka
-50-60 dkg bab (fejtett babból és szárazból is csodás lesz
-1 nagy fej hagyma
- fél evőkanál zsír
-1 paprika (most kápia paprikával készítettem)
-1 kanál pirospaprika
só,bors kakukkfű, babérlevél
annyi víz, amennyi ellepi,
-. A hagymát is tisztítom, aprítom.
-A húst megmosom, kockákra vágom. A babot is jól átmosom.
A zsíron megpirítom a hagymát, jöhet rá a hús átforgatom és úgy készítem el, mintha pörköltöt főznék, kevés lével.
-Sózom, pirospaprikát szórok rá. Amikor félig megpuhult a hús jöhet bele a bab a babérlevél és annyi víz, ami éppen ellepi.
A karikára vágott kápia paprikát is beledobom. A kápia kellemes, édeskés íze csodálatosan fűszerezi babgulyásomat.
Kicsi lángra veszem, hogy éppen csak gyöngyözzön és persze lefedem.
Nyilván a bab minőségétől függ, de olyan 30-40 perc biztosan elég ételünknek.
-Jöhetnek a fűszerek. Most borsikafüvet és kakukkfüvet szórok bele. Természetesen lehet kísérletezni, hogy melyik fűszerekkel szereti legjobban családod a babgulyást.
. Szórhatsz bele petrezselymet, és pihentetem kicsit.
-Aki fokozni akarja a jót, az szaggasson bele csipetkét is. .
Csirke: A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítek. Legalább 20 percet pihentetem (tojás és tej szándékosan nincs benne, mert enélkül marad ropogós sülés utá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz alap a krumplis tészta, amiből gombócot, nudlit szoktunk készíteni. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát megmosom és héjában puhára főzöm. Közben a csirkecombokat a forgóknál kettévágom és jól megsózom, majd felforrósított olajon erős lángon lepirítom és félreteszem. A vö...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA kuszkuszt elkészítem. Egy tálban felöltöm a kuszkuszt azonos mennyiségű forró vízzel, majd lefedem. Gyorsan elkészül. A csirkemellet felszeleteljük kis darabokra, majd fűszere...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű