- A gulyást most fejtett babból készitem .
Egészen más ízhatást lehet így elérni..
- 4 személyre:
-50 dkg sertés comb, vagy lapocka
-50-60 dkg bab (fejtett babból és szárazból is csodás lesz
-1 nagy fej hagyma
- fél evőkanál zsír
-1 paprika (most kápia paprikával készítettem)
-1 kanál pirospaprika
só,bors kakukkfű, babérlevél
annyi víz, amennyi ellepi,
-. A hagymát is tisztítom, aprítom.
-A húst megmosom, kockákra vágom. A babot is jól átmosom.
A zsíron megpirítom a hagymát, jöhet rá a hús átforgatom és úgy készítem el, mintha pörköltöt főznék, kevés lével.
-Sózom, pirospaprikát szórok rá. Amikor félig megpuhult a hús jöhet bele a bab a babérlevél és annyi víz, ami éppen ellepi.
A karikára vágott kápia paprikát is beledobom. A kápia kellemes, édeskés íze csodálatosan fűszerezi babgulyásomat.
Kicsi lángra veszem, hogy éppen csak gyöngyözzön és persze lefedem.
Nyilván a bab minőségétől függ, de olyan 30-40 perc biztosan elég ételünknek.
-Jöhetnek a fűszerek. Most borsikafüvet és kakukkfüvet szórok bele. Természetesen lehet kísérletezni, hogy melyik fűszerekkel szereti legjobban családod a babgulyást.
. Szórhatsz bele petrezselymet, és pihentetem kicsit.
-Aki fokozni akarja a jót, az szaggasson bele csipetkét is. .
A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felcikkezzük. A gépsonkát felcsíkozzuk. Olívaolajat hevítünk a serpenyőben a paradicsomos mártáshoz. Mikor fe...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA római tálat legajább egy fél órára vízbe áztatjuk. Az alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, kicsit az oldalára is jusson. A krumpli felét ráosztjuk, megszórjuk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA húst a hagymával és a paprikával pörköltnek elkészítjük, majd egy tepsi aljára tesszük.Rászórjuk a reszelt sajtot, beborítjuk a kukoricával és az elkészített krumplipürét rátessz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az édesburgonyát meghámozzuk, apróbbra felkockázzuk. Az olívaolajat egy lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és üvege...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű