menu

Családireceptkönyv.hu

Pörkölt fejtett babbal


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- A gulyást most fejtett babból készitem .
Egészen más ízhatást lehet így elérni..
- 4 személyre:
-50 dkg sertés comb, vagy lapocka
-50-60 dkg bab (fejtett babból és szárazból is csodás lesz
-1 nagy fej hagyma
- fél evőkanál zsír
-1 paprika (most kápia paprikával készítettem)
-1 kanál pirospaprika
só,bors kakukkfű, babérlevél
annyi víz, amennyi ellepi,

Elkészítés:


-. A hagymát is tisztítom, aprítom.
-A húst megmosom, kockákra vágom. A babot is jól átmosom.
A zsíron megpirítom a hagymát, jöhet rá a hús átforgatom és úgy készítem el, mintha pörköltöt főznék, kevés lével.
-Sózom, pirospaprikát szórok rá. Amikor félig megpuhult a hús jöhet bele a bab a babérlevél és annyi víz, ami éppen ellepi.
A karikára vágott kápia paprikát is beledobom. A kápia kellemes, édeskés íze csodálatosan fűszerezi babgulyásomat.
Kicsi lángra veszem, hogy éppen csak gyöngyözzön és persze lefedem.
Nyilván a bab minőségétől függ, de olyan 30-40 perc biztosan elég ételünknek.
-Jöhetnek a fűszerek. Most borsikafüvet és kakukkfüvet szórok bele. Természetesen lehet kísérletezni, hogy melyik fűszerekkel szereti legjobban családod a babgulyást.
. Szórhatsz bele petrezselymet, és pihentetem kicsit.
-Aki fokozni akarja a jót, az szaggasson bele csipetkét is. .

Pörkölt fejtett babbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
LUCSKOS KÁPOSZTA
LUCSKOS KÁPOSZTA

A hust kissebb kockakra vagom A hagymat is aprora vagom Az olajon a hust megforgatom, addig, ameddig kifeheredik, hozza teszem a hagymat, es egyutt is parolom nehany percig Az e...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyors káposztás pirog
Gyors káposztás pirog

Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kapunk. Adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gombás palacsinta
Gombás palacsinta

A gombapörköltet lecsepegtetem és apróra vágom. Egy serpenyőben a vajat megolvasztom, a gombapörköltet kevés sóval és borssal megpirítom. Betöltöm a palacsintákba. A palacsintákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk