menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 6-10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 RÚD BEJGLINEK

- 1 kg liszt

- 25 dkg margarin

- 12 dkg zsir

- 10 dkg porcukor

- 4 dkg élesztő

- 3 db. tojássárgáj

-3 dl tej

csipet só
TÖLTELÉK

MÁK

-40 dkg darált mák

-20 dkg cukor

- vaniliás cukor

-citrom reszelt héja ...

-1 1/2 dl tej

1-2 reszelt alma
DIÓS

-40 dkg darált dió

-20 dkg cukor

-mazsola tetszés szerint

- 1 reszelt alma

-2-3 evőkanál lekvár

-1 1/2 dl tej
GESZTENYÉS

20 dkg gesztenyemassza

-4 dkg vaj

- 1 evőkanál vaniliás porcukor

Elkészítés:


-az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe ..( .nem kell felfutattni)

-mindent összekeverünk

- jól kidolgozzuk

NEM KELESZTJÜK

-20 percre a hűtőben pihentetjük

-elosztjuk 6 részre kinyújtjuk ( nem szabad lisztezni )

-megtöltjük a kivánt töltelékkel
TÖLTELÉK

-a tejet meg melegitjük bele a cukor + vanilia +darált mák + citrom reszelt héja + a 4 k. lekvár

jól összemelegitjük .....hütjük és igy töltjük meg a bejglit

-a Dióssal ugyan igy járunk el mint a mákosnál

- Gesztenyés

-mindent összekeverünk és megtöltjük vele a tésztát

-tepsibe helyezzük délután lekenjük tojássárgájával csak egy irányba

-este újból lekenjük a tojás fehérjével másik irányba

-tepsivel együtt hütőben pihentetjük40-45 percig

amikor megszáradt a sárgája megkenjük a tojás fehérjével és vissza a hütöbe 30 percre

ha megszáradt a fehérje mélyen megszurkáljuk hústüvel a két oldalát is + a tetejét

-elömelegitett sütöben

-30 perc alatt megsütjük

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Cukros kalácska
Cukros kalácska

A tésztát este, a kenyérsütőgép dagasztó programjával vagy tálas mixerrel készítem. A hozzávalókat a vaj kivételével a gépbe pakolom, dagasztani kezdem, majd amikor már 1-2 perce s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
Omlós házi diós kifli
Omlós házi diós kifli

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mazsolás foszlós kalács
Mazsolás foszlós kalács

Az élesztőt kis langyos tejben felfuttatjuk. Kelesztőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt kovászt, és a vajat. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fonott kalács
Fonott kalács

Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat, a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett, persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk, és mint egy hagyományos kelt tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk