menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 6-10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 RÚD BEJGLINEK
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 12 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- 4 dkg élesztő
- 3 db. tojássárgája
-3 dl tej
csipet só
TÖLTELÉK
MÁK
-40 dkg darált mák
-20 dkg cukor
- vaníliás cukor
-citrom reszelt héja ...
-1 1/2 dl tej
1-2 reszelt alma
DIÓS
-40 dkg darált dió
-20 dkg cukor
-mazsola tetszés szerint
- 1 reszelt alma
--3 evőkanál lekvár
-1 1/2 dl tej
GESZTENYÉS
20 dkg gesztenyemassza
-4 dkg vaj
- 1 evőkanál vaniliás porcukor

Elkészítés:


-az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe ..( .nem kell felfutattni)
-mindent összekeverünk
- jól kidolgozzuk
NEM KELESZTJÜK
-20 percre a hűtőben pihentetjük
-elosztjuk 6 részre kinyújtjuk ( nem szabad lisztezni )
-megtöltjük a kivánt töltelékkel
TÖLTELÉK
-a tejet meg melegitjük bele a cukor + vanilia +darált mák + citrom reszelt héja + a 4 k. lekvár
jól összemelegítjük .....hűtjük és igy töltjük meg a bejglit
-a Dióssal ugyan igy járunk el mint a mákosnál
- Gesztenyés
-mindent összekeverünk és megtöltjük vele a tésztát
-tepsibe helyezzük délután lekenjük tojássárgájával csak egy irányba
-este újból lekenjük a tojás fehérjével másik irányba
-tepsivel együtt hűtőben pihentetjük40-45 percig
amikor megszáradt a sárgája megkenjük a tojás fehérjével és vissza a hűtőben 30 percre
ha megszáradt a fehérje mélyen megszurkáljuk hústűvel a két oldalát is + a tetejét
-elömelegitett sütöben
-30 perc alatt megsütjük

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Márványkuglóf
Márványkuglóf

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A kuglóf formát kikenjük, majd lisztezzük. A tojások sárgáját a marg...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Bejgli kelesztés nélkül
Bejgli kelesztés nélkül

Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sötét német rozskenyér
Sötét német rozskenyér

Az összes hozzávalót tálba tesszük, bedagasztjuk a tésztát. A megkelt tésztát átgyúrjuk lisztezett deszkán, széleit maga alá gyűrjük és egy kivajazott, 24 cm átmérőjű teflon fazé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Kalács
Kalács

1. a tejbe és cukorba felfuttatjuk az élesztőt 2. a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt egybegyúrjuk 3. letakarjuk egy konyharuhával és 1 órán át kelni hagyjuk 4. liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk