menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 6-10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 RÚD BEJGLINEK

- 1 kg liszt

- 25 dkg margarin

- 12 dkg zsir

- 10 dkg porcukor

- 4 dkg élesztő

- 3 db. tojássárgáj

-3 dl tej

csipet só
TÖLTELÉK

MÁK

-40 dkg darált mák

-20 dkg cukor

- vaniliás cukor

-citrom reszelt héja ...

-1 1/2 dl tej

1-2 reszelt alma
DIÓS

-40 dkg darált dió

-20 dkg cukor

-mazsola tetszés szerint

- 1 reszelt alma

-2-3 evőkanál lekvár

-1 1/2 dl tej
GESZTENYÉS

20 dkg gesztenyemassza

-4 dkg vaj

- 1 evőkanál vaniliás porcukor

Elkészítés:


-az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe ..( .nem kell felfutattni)

-mindent összekeverünk

- jól kidolgozzuk

NEM KELESZTJÜK

-20 percre a hűtőben pihentetjük

-elosztjuk 6 részre kinyújtjuk ( nem szabad lisztezni )

-megtöltjük a kivánt töltelékkel
TÖLTELÉK

-a tejet meg melegitjük bele a cukor + vanilia +darált mák + citrom reszelt héja + a 4 k. lekvár

jól összemelegitjük .....hütjük és igy töltjük meg a bejglit

-a Dióssal ugyan igy járunk el mint a mákosnál

- Gesztenyés

-mindent összekeverünk és megtöltjük vele a tésztát

-tepsibe helyezzük délután lekenjük tojássárgájával csak egy irányba

-este újból lekenjük a tojás fehérjével másik irányba

-tepsivel együtt hütőben pihentetjük40-45 percig

amikor megszáradt a sárgája megkenjük a tojás fehérjével és vissza a hütöbe 30 percre

ha megszáradt a fehérje mélyen megszurkáljuk hústüvel a két oldalát is + a tetejét

-elömelegitett sütöben

-30 perc alatt megsütjük

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

Első lépésként felforraljuk a tejet, ezután 2,5 dl-t átöntünk a dagasztótálba, ott hagyjuk langyosra hűlni. Belekavarjuk a cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt 5 perc alatt. Ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Eva
Ostoros kalács
Ostoros kalács

A tejbe tegyél 6 dkg cukrot, kézmelegre hevítsd fel. Ebbe tedd a morzsolt élesztőt, és meleg helyen keleszd meg. A lisztbe tegyél csipet sót, keverd el, ezután a tojássárgákkal, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Finom lekvárosbukta
Finom lekvárosbukta

8 dkg felolvasztott vajat feleresztünk 1,5 dl tejjel, beleteszünk 3 to­jássárgáját, 1 evőkanál cukrot, kevés sót, 1 késhegynyi sütőport, és szép simára keverjük. Az egészhez hozzát...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lángos - hűtős lángos -
Lángos - hűtős lángos -

Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a tojásokkal összemorzsolom. Csipet sót adok hozzá. Beleöntöm a már felfuttatott élesztőt, a tejfölt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk