Családireceptkönyv.hu

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 6-10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 RÚD BEJGLINEK
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 12 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- 4 dkg élesztő
- 3 db. tojássárgája
-3 dl tej
csipet só
TÖLTELÉK
MÁK
-40 dkg darált mák
-20 dkg cukor
- vaníliás cukor
-citrom reszelt héja ...
-1 1/2 dl tej
1-2 reszelt alma
DIÓS
-40 dkg darált dió
-20 dkg cukor
-mazsola tetszés szerint
- 1 reszelt alma
--3 evőkanál lekvár
-1 1/2 dl tej
GESZTENYÉS
20 dkg gesztenyemassza
-4 dkg vaj
- 1 evőkanál vaniliás porcukor

Elkészítés:


-az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe ..( .nem kell felfutattni)
-mindent összekeverünk
- jól kidolgozzuk
NEM KELESZTJÜK
-20 percre a hűtőben pihentetjük
-elosztjuk 6 részre kinyújtjuk ( nem szabad lisztezni )
-megtöltjük a kivánt töltelékkel
TÖLTELÉK
-a tejet meg melegitjük bele a cukor + vanilia +darált mák + citrom reszelt héja + a 4 k. lekvár
jól összemelegítjük .....hűtjük és igy töltjük meg a bejglit
-a Dióssal ugyan igy járunk el mint a mákosnál
- Gesztenyés
-mindent összekeverünk és megtöltjük vele a tésztát
-tepsibe helyezzük délután lekenjük tojássárgájával csak egy irányba
-este újból lekenjük a tojás fehérjével másik irányba
-tepsivel együtt hűtőben pihentetjük40-45 percig
amikor megszáradt a sárgája megkenjük a tojás fehérjével és vissza a hűtőben 30 percre
ha megszáradt a fehérje mélyen megszurkáljuk hústűvel a két oldalát is + a tetejét
-elömelegitett sütöben
-30 perc alatt megsütjük

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Bejgli kelesztés nélkül
Bejgli kelesztés nélkül

A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekever...

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Édes-mazsolás ír szódás kenyér
Édes-mazsolás ír szódás kenyér

Az ír szódás kenyérhez először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd hozzá kell adni az írót és pár gyors mozdulattal össze kell gyúrni. Kicsit ragacsos a tészta, de nem ke...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós batyu
Túrós batyu

A langyos tejben elkeverem a kristálycukrot, majd hozzáadom az élesztőt és felfuttatom. A lisztbe beleteszem a tojássárgáját, olajat, pici sót és a felfuttatott élesztős tejet. De...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kelt kalács, bukta, tészta
Kelt kalács, bukta, tészta

Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk. Majd a liszt közepébe öntjük, a tejet, margarint, 2 db tojást, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót ízlés szer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk