menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 6-10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 RÚD BEJGLINEK
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 12 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- 4 dkg élesztő
- 3 db. tojássárgája
-3 dl tej
csipet só
TÖLTELÉK
MÁK
-40 dkg darált mák
-20 dkg cukor
- vaníliás cukor
-citrom reszelt héja ...
-1 1/2 dl tej
1-2 reszelt alma
DIÓS
-40 dkg darált dió
-20 dkg cukor
-mazsola tetszés szerint
- 1 reszelt alma
--3 evőkanál lekvár
-1 1/2 dl tej
GESZTENYÉS
20 dkg gesztenyemassza
-4 dkg vaj
- 1 evőkanál vaniliás porcukor

Elkészítés:


-az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe ..( .nem kell felfutattni)
-mindent összekeverünk
- jól kidolgozzuk
NEM KELESZTJÜK
-20 percre a hűtőben pihentetjük
-elosztjuk 6 részre kinyújtjuk ( nem szabad lisztezni )
-megtöltjük a kivánt töltelékkel
TÖLTELÉK
-a tejet meg melegitjük bele a cukor + vanilia +darált mák + citrom reszelt héja + a 4 k. lekvár
jól összemelegítjük .....hűtjük és igy töltjük meg a bejglit
-a Dióssal ugyan igy járunk el mint a mákosnál
- Gesztenyés
-mindent összekeverünk és megtöltjük vele a tésztát
-tepsibe helyezzük délután lekenjük tojássárgájával csak egy irányba
-este újból lekenjük a tojás fehérjével másik irányba
-tepsivel együtt hűtőben pihentetjük40-45 percig
amikor megszáradt a sárgája megkenjük a tojás fehérjével és vissza a hűtőben 30 percre
ha megszáradt a fehérje mélyen megszurkáljuk hústűvel a két oldalát is + a tetejét
-elömelegitett sütöben
-30 perc alatt megsütjük

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós kuglóf (Náray)
Túrós kuglóf (Náray)

A szobahőmérsékletű margarint a túróval és a cukorral kikeverjük. (Robotgép!) Beleütjük a két tojást, majd fokozatosan beleszórjuk a lisztet további keverés közben. Viszonylag kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fonott kalács
Fonott kalács

1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztben elkeverjük a sót, majd az olvasztott vajat egy mélyedésbe öntjük, mellé az élesztős tejet is. 3. Összedolgozzuk. 4. Du...

Elkészítési idő: 0,5 + 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Lehetetlen abbahagyni: sonkás-sajtos kalács
Lehetetlen abbahagyni: sonkás-sajtos kalács

Alapja kalácstészta, így itt is figyelni kell arra, hogy ne legyen forró a tej, szitáljuk át a lisztet, és tartsuk be a kelesztési időket. Formázása viszonylag egyszerű: a tészta f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Püspökkenyér
Püspökkenyér

Az egész tojásokat a cukorral 1/2 órát keverjük, azután hozzákeverjük a lisztet, amivel pár percig még keverjük és végül az összevágott kevés liszttel elkevert gyümölcsöket. Gyors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk