menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 6-10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 RÚD BEJGLINEK

- 1 kg liszt

- 25 dkg margarin

- 12 dkg zsir

- 10 dkg porcukor

- 4 dkg élesztő

- 3 db. tojássárgáj

-3 dl tej

csipet só
TÖLTELÉK

MÁK

-40 dkg darált mák

-20 dkg cukor

- vaniliás cukor

-citrom reszelt héja ...

-1 1/2 dl tej

1-2 reszelt alma
DIÓS

-40 dkg darált dió

-20 dkg cukor

-mazsola tetszés szerint

- 1 reszelt alma

-2-3 evőkanál lekvár

-1 1/2 dl tej
GESZTENYÉS

20 dkg gesztenyemassza

-4 dkg vaj

- 1 evőkanál vaniliás porcukor

Elkészítés:


-az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe ..( .nem kell felfutattni)

-mindent összekeverünk

- jól kidolgozzuk

NEM KELESZTJÜK

-20 percre a hűtőben pihentetjük

-elosztjuk 6 részre kinyújtjuk ( nem szabad lisztezni )

-megtöltjük a kivánt töltelékkel
TÖLTELÉK

-a tejet meg melegitjük bele a cukor + vanilia +darált mák + citrom reszelt héja + a 4 k. lekvár

jól összemelegitjük .....hütjük és igy töltjük meg a bejglit

-a Dióssal ugyan igy járunk el mint a mákosnál

- Gesztenyés

-mindent összekeverünk és megtöltjük vele a tésztát

-tepsibe helyezzük délután lekenjük tojássárgájával csak egy irányba

-este újból lekenjük a tojás fehérjével másik irányba

-tepsivel együtt hütőben pihentetjük40-45 percig

amikor megszáradt a sárgája megkenjük a tojás fehérjével és vissza a hütöbe 30 percre

ha megszáradt a fehérje mélyen megszurkáljuk hústüvel a két oldalát is + a tetejét

-elömelegitett sütöben

-30 perc alatt megsütjük

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
KAKAÓS CSIGA
KAKAÓS CSIGA

A tésztához valókat összedolgozunk, kézzel vagy géppel 6-8 percig dagasztjuk. Fél órát hagyjuk kelni, átgyúrjuk, majd újabb fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk 2 cm vastagra. A pu...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nutellás csillagsüti
Nutellás csillagsüti

1. Az élesztőt egy evőkanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A liszttel összekeverjük a maradék cukrot és a csipet sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sár...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fonott kalács Szantertől.....
Fonott kalács Szantertől.....

A formázott tésztánkat 2x 20-25 percig kelesztjük,és 2x lekenjük az egész tojással.Kelesztés után 190c-os sütőben a szép,kívánt szín eléréséig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
DIÓS MINIKALÁCS
DIÓS MINIKALÁCS

A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, ráöntünk 1 dl langyos tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Miután felfutott, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót meg a re...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk