menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 6-10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 RÚD BEJGLINEK

- 1 kg liszt

- 25 dkg margarin

- 12 dkg zsir

- 10 dkg porcukor

- 4 dkg élesztő

- 3 db. tojássárgáj

-3 dl tej

csipet só
TÖLTELÉK

MÁK

-40 dkg darált mák

-20 dkg cukor

- vaniliás cukor

-citrom reszelt héja ...

-1 1/2 dl tej

1-2 reszelt alma
DIÓS

-40 dkg darált dió

-20 dkg cukor

-mazsola tetszés szerint

- 1 reszelt alma

-2-3 evőkanál lekvár

-1 1/2 dl tej
GESZTENYÉS

20 dkg gesztenyemassza

-4 dkg vaj

- 1 evőkanál vaniliás porcukor

Elkészítés:


-az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe ..( .nem kell felfutattni)

-mindent összekeverünk

- jól kidolgozzuk

NEM KELESZTJÜK

-20 percre a hűtőben pihentetjük

-elosztjuk 6 részre kinyújtjuk ( nem szabad lisztezni )

-megtöltjük a kivánt töltelékkel
TÖLTELÉK

-a tejet meg melegitjük bele a cukor + vanilia +darált mák + citrom reszelt héja + a 4 k. lekvár

jól összemelegitjük .....hütjük és igy töltjük meg a bejglit

-a Dióssal ugyan igy járunk el mint a mákosnál

- Gesztenyés

-mindent összekeverünk és megtöltjük vele a tésztát

-tepsibe helyezzük délután lekenjük tojássárgájával csak egy irányba

-este újból lekenjük a tojás fehérjével másik irányba

-tepsivel együtt hütőben pihentetjük40-45 percig

amikor megszáradt a sárgája megkenjük a tojás fehérjével és vissza a hütöbe 30 percre

ha megszáradt a fehérje mélyen megszurkáljuk hústüvel a két oldalát is + a tetejét

-elömelegitett sütöben

-30 perc alatt megsütjük

Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zserbó
Zserbó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Tápéi krumplis lepény
Tápéi krumplis lepény

A lepény alja hagyományos módon készült kelt tészta, amelyet kb. 35-40 dkg lisztből, 1 tojássárgából, 2 dkg élesztőből készítünk, kevés cukorral, kanálnyi margarinnal vagy zsírra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Darina
Szárazlisztes almás suti
Szárazlisztes almás suti

a liszt felét a kikent tepsire szorjuk, rá a reszelt almát,meghintjuk cukorral és cimettel, majd a maradék liszttel. Tetejét meglocsoljuk a megolvasztott vajjal és már csak sutjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Vajdasági sós tekercs
Vajdasági sós tekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk