Családireceptkönyv.hu

Borjúszelet zöldbabbal


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


--80 dkg szeletelt borjúhús (de lehet sertéstarja, karaj vagy comb)
--60 dkg zöldbab
--15 dkg kockázott bacon
--1 hagyma
--1 paprika
--1 paradicsom
--2 dl tejföl
--liszt, olaj
--2 tk. pirospaprika
-só, bors

Elkészítés:


--A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, liszttel megszórom, és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm.
--A szeleteket kiveszem, és a visszamaradt olajban megpirítom az apróra vágott hagymát és a bacont. Beleteszem a felaprított paprikát, paradicsomot, és megszórom pirospaprikával.
--A tetejére visszateszem a húst, vizet öntök alá, és lassú tűzön félpuhára párolom.
--Ezután mehet bele a felvágott zöldbab is.
-Ha már puha a hús és a bab, megszórom egy kevés liszttel, és belekeverem a tejfölt.
Ha túl sűrű lenne, lehet még vizet adni hozzá.
Mi taréjos csőtésztával,csiga tésztával szeretjük, de rizzsel is finom.

Borjúszelet zöldbabbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Hagymásrostélyos
Hagymásrostélyos

A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott fokhagymával és olajba mártva lerakjuk porcelántálba. Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjjelr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Muszaka
Muszaka

A vékonyan padlizsánokat 0,5 cm vastag karikákra vágjuk, megsózzuk és hagyjuk, hogy a kesernyés levét kieressze. Ezután papírtörölközővel leitatjuk a szeleteket és forró olajban m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar PINCEPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN
PINCEPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN

Minden igazi bográcsolás részletes receptleírása ott kezdődik, hogy rakj tüzet. Sokan elkövetik a hibát, hogy először felállítják a bográcsot, megrakják alatta a tüzet, és innét va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Stefánia - Hagymás marhaszelet - OK
Stefánia - Hagymás marhaszelet - OK

1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, a hagymát karikára vágjuk. 2. Fóliatepsibe egy kanál olajat öntünk, a hagymát és a húst felváltva rétegezzük. 3. A tetejére újra olaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk