--80 dkg szeletelt borjúhús (de lehet sertéstarja, karaj vagy comb)
--60 dkg zöldbab
--15 dkg kockázott bacon
--1 hagyma
--1 paprika
--1 paradicsom
--2 dl tejföl
--liszt, olaj
--2 tk. pirospaprika
-só, bors
--A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, liszttel megszórom, és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm.
--A szeleteket kiveszem, és a visszamaradt olajban megpirítom az apróra vágott hagymát és a bacont. Beleteszem a felaprított paprikát, paradicsomot, és megszórom pirospaprikával.
--A tetejére visszateszem a húst, vizet öntök alá, és lassú tűzön félpuhára párolom.
--Ezután mehet bele a felvágott zöldbab is.
-Ha már puha a hús és a bab, megszórom egy kevés liszttel, és belekeverem a tejfölt.
Ha túl sűrű lenne, lehet még vizet adni hozzá.
Mi taréjos csőtésztával,csiga tésztával szeretjük, de rizzsel is finom.
1. A hús kockákra vágjuk és besózzuk. 2. a 3-4 fehér hagymát felvágjuk és nagyon kevés vízben, (kb 1 dl) megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd ráöntjük a húsra. 3. Egy éjszakára hűtős...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 2 cm-es, a megtisztított sárgarépát 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy tálba összekeverjük a szemes borssal, babérlevéllel és a kakukkfűvel és ráöntjük a bort. Egy éjszakára...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes• A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A szalonnát és csirkemájat nagyobb kockára daraboljuk. A szalonnát egy megfelelő nagyságú serpenyőben megizzasztjuk, és a vörösha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze a húsokat. Adjuk hozzájuk a tojást, egy apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a zsemlemorzsát, 1 kiskanál fahéjat, sót és borsot. Keverjük alaposan össze, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű