menu

Családireceptkönyv.hu

Borjúszelet zöldbabbal


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


--80 dkg szeletelt borjúhús (de lehet sertéstarja, karaj vagy comb)
--60 dkg zöldbab
--15 dkg kockázott bacon
--1 hagyma
--1 paprika
--1 paradicsom
--2 dl tejföl
--liszt, olaj
--2 tk. pirospaprika
-só, bors

Elkészítés:


--A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, liszttel megszórom, és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm.
--A szeleteket kiveszem, és a visszamaradt olajban megpirítom az apróra vágott hagymát és a bacont. Beleteszem a felaprított paprikát, paradicsomot, és megszórom pirospaprikával.
--A tetejére visszateszem a húst, vizet öntök alá, és lassú tűzön félpuhára párolom.
--Ezután mehet bele a felvágott zöldbab is.
-Ha már puha a hús és a bab, megszórom egy kevés liszttel, és belekeverem a tejfölt.
Ha túl sűrű lenne, lehet még vizet adni hozzá.
Mi taréjos csőtésztával,csiga tésztával szeretjük, de rizzsel is finom.

Borjúszelet zöldbabbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Esterházy rostélyos
Esterházy rostélyos

A rostélyos szeleteket kiklopfoljuk, majd a széleit bevágjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Ezt követően a hússzeleteket mindkét oldalán megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből.A f...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadas Békebeli
Vadas Békebeli

A húst alaposan lehártyázzuk. Elkészítjük a páclevet: a répákat és a hagymát karikára vágjuk, és 0,5 l sós vízben félpuhára főzzük őket a fűszerekkel együtt. Az ecetet csak a vé...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Kubai marhahús
Kubai marhahús

A marhahúst az olajjal, a sűrített paradicsommal, marinált paprikával (vagy piros szeletelt savanyú paprika), az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával a lábosban összekeverem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pirított marha hagymával (Hervé Palmieri)
Pirított marha hagymával (Hervé Palmieri)

♥ Pácolás Nagyon vcékony szeletekre vágjuk a húst, majd egy nagyobb tálban elheelyezve adjuk hozzá a szója szósz, afehér bort és az olajat. Végül hozzáadjuk a kukorica keményítőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk