--80 dkg szeletelt borjúhús (de lehet sertéstarja, karaj vagy comb)
--60 dkg zöldbab
--15 dkg kockázott bacon
--1 hagyma
--1 paprika
--1 paradicsom
--2 dl tejföl
--liszt, olaj
--2 tk. pirospaprika
-só, bors
--A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, liszttel megszórom, és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm.
--A szeleteket kiveszem, és a visszamaradt olajban megpirítom az apróra vágott hagymát és a bacont. Beleteszem a felaprított paprikát, paradicsomot, és megszórom pirospaprikával.
--A tetejére visszateszem a húst, vizet öntök alá, és lassú tűzön félpuhára párolom.
--Ezután mehet bele a felvágott zöldbab is.
-Ha már puha a hús és a bab, megszórom egy kevés liszttel, és belekeverem a tejfölt.
Ha túl sűrű lenne, lehet még vizet adni hozzá.
Mi taréjos csőtésztával,csiga tésztával szeretjük, de rizzsel is finom.
A húst sózzuk, majd kb. 2 evőkanál mustárral bekenjük, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük pirosra. Utána ráöntjük a karikára vágott zöldségeket, a fűszereket (babér...
Elkészítési idő:A rostélyosokat gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A zsiradékon hirtelen elősütjük az előzőleg liszbe forgatott húsokat, és félretesszük. Ebbe a zsírba megpároljuk a hagymát,...
Elkészítési idő:1. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. 2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott pe...
Elkészítési idő: