menu

Családireceptkönyv.hu

Borjúszelet zöldbabbal


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


--80 dkg szeletelt borjúhús (de lehet sertéstarja, karaj vagy comb)
--60 dkg zöldbab
--15 dkg kockázott bacon
--1 hagyma
--1 paprika
--1 paradicsom
--2 dl tejföl
--liszt, olaj
--2 tk. pirospaprika
-só, bors

Elkészítés:


--A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, liszttel megszórom, és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm.
--A szeleteket kiveszem, és a visszamaradt olajban megpirítom az apróra vágott hagymát és a bacont. Beleteszem a felaprított paprikát, paradicsomot, és megszórom pirospaprikával.
--A tetejére visszateszem a húst, vizet öntök alá, és lassú tűzön félpuhára párolom.
--Ezután mehet bele a felvágott zöldbab is.
-Ha már puha a hús és a bab, megszórom egy kevés liszttel, és belekeverem a tejfölt.
Ha túl sűrű lenne, lehet még vizet adni hozzá.
Mi taréjos csőtésztával,csiga tésztával szeretjük, de rizzsel is finom.

Borjúszelet zöldbabbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Sütőben sült ragu
Sütőben sült ragu

Az olaj felén megpirítom a húst. Egy másik edényben a maradék olajon megpirítom a hagymát, répát, fokhagymát, majd elkevertem a hússal, felöntöm a borral, fűszerezem és addig főzöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Klári
Bolognai ragu (eredeti olasz)
Bolognai ragu (eredeti olasz)

Egy vastag falú és aljú vas vagy kerámiadeényben felolvasztom a felkockákott szalonnát, a kisült töpörtyűket kiveszem és finomra aprítom. Az olajat, vagy a vajat hozzákeverem, átfo...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sárgarépás mustáros marharagu
Sárgarépás mustáros marharagu

Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Rádobjuk a megtisztított, felkockázott marhalapockát, nagy lángon alaposan lepi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vörösboros marhapöri
Vörösboros marhapöri

A húst kis kockákra vágom. A hagymát, paprikát, a füstölt szalonnát apróra kockázom. A paradicsomot megpróbálom meghámozni. Nem mindig sikerül, tehát azt is apróra darabolom. A sza...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk