--35 dkg csirkemáj
- 2 közepes vöröshagyma
-2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj,só
-2 teáskanál majoránna
-1 teáskanál őrölt szegfűbors
-1 tk .őrölt fekete bors
--a vaj 2/3 -át egy serpenyőben kisebb lángon felolvasztjuk
---a hagymát felszeleteljük,a vajon 5 percig sütjük
ezután hozzáadjuk a tisztitott ,mosott lecsepegtetett májat
---fűszerezzük,borssal,majorannával,szegfűborssal
-kb.10 -12 percig közepes lángon sütjük
- az utolsó percben adjuk hozzá a fokhagymát és a sót + a megmaradt vajat
-leturmixoljuk és hűtjük
-aki szereti tehet bele 1-2 kanál mustárt is
Késes aprítóban kikeverem a halat a hagymával Hozzáadom a mustárt/citromlevet és a lágy vajat Hűtőbe teszem, pár órára
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat forró vízben feltéve 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. 2. Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A túrót a tejjel odatesszük főni, közepes lángon, kevergetve, hogy oda ne ragadjon. 2. Mikor kezd egyneműsödni, hozzáadjuk a vajat, illetve a sót. 3. Ha már rotyogni kezd,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése nagyon egyszerű: tegyük mindent egy késes mixerbe, és veressük addig, amíg könnyű homogén krém lesz belőle. Ez a mennyiség csak nagyobb gépbe fér bele, nyugodtan felezh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű