-80 -85 dkg darálthús ( lehet sertés,pulyka )
-25 dkg reszelt sajt
-1- tojás
reszelt fokhagyma
- , só, bors
Panirhoz
- dúrvára őrőlt kukoricapehely + zsemlemorzsa
a kettőt ősszekeverjük
liszt, tojás, zsiradék a sütéshez
-Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, majd
-gombócokat formálunk a masszából
(Kb. 10 domboc lesz ebből a mennyiségből.)
ellapogatjuk 1/2 órára a hütöben pihentetjük
majd
panirozzuk,liszt ,tojás és a kukoricapehely +zsemlemorzsa keveréke
- nem túl forró olajban kisütjük.
Rizzsel, burgonyapürével isteni.
A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát, és egy tűzálló tálba helyezzük a szeleteket. Tetejükre sonkaszelet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA bundához valókat habverővel összekeverjük, majd a tojás fehérjét felverjük és hozzáadjuk, kissé ragacsos elegynek kell lennie. A füstölt sajtot rá kell fektetni a karajra, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kevés olívaolajat felforrósítok egy serpenyőben, a karajszeletek szélét beirdalom, majd egy-egy felüket 3-3 percig sütöm. Utána takarékra veszem alattuk a lángot, és hagyom tov...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsba belekavarjuk az összes hozzávalót, és alaposan összedolgozzuk. Ízlés szerint fűszerezzük. Fasírtokat formázunk belőle, és egy félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papír...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű