-80 -85 dkg darálthús ( lehet sertés,pulyka )
-25 dkg reszelt sajt
-1- tojás
reszelt fokhagyma
- , só, bors
Panirhoz
- dúrvára őrőlt kukoricapehely + zsemlemorzsa
a kettőt ősszekeverjük
liszt, tojás, zsiradék a sütéshez
-Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, majd
-gombócokat formálunk a masszából
(Kb. 10 domboc lesz ebből a mennyiségből.)
ellapogatjuk 1/2 órára a hütöben pihentetjük
majd
panirozzuk,liszt ,tojás és a kukoricapehely +zsemlemorzsa keveréke
- nem túl forró olajban kisütjük.
Rizzsel, burgonyapürével isteni.
Először készítsük el a pácot: ehhez keverjük össze a kétféle mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a m...
Elkészítési idő: 35 percA húst vékony csíkokra vágtam, Lábasban kevés olajon a húscsíkokat fehéredésig sütöttem, majd kivettem az olajból. Az apróra vágott hagymát beledobtam az olajba és megpároltam....
Elkészítési idő: 1,5-óraA tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a hús köré...
Elkészítési idő:A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...
Elkészítési idő: 30 perc