-80 -85 dkg darálthús ( lehet sertés,pulyka )
-25 dkg reszelt sajt
-1- tojás
reszelt fokhagyma
- , só, bors
Panirhoz
- dúrvára őrőlt kukoricapehely + zsemlemorzsa
a kettőt ősszekeverjük
liszt, tojás, zsiradék a sütéshez
-Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, majd
-gombócokat formálunk a masszából
(Kb. 10 domboc lesz ebből a mennyiségből.)
ellapogatjuk 1/2 órára a hütöben pihentetjük
majd
panirozzuk,liszt ,tojás és a kukoricapehely +zsemlemorzsa keveréke
- nem túl forró olajban kisütjük.
Rizzsel, burgonyapürével isteni.
A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSertés- vagy borjúhúsból pörköltet készítünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, ledaráljuk, pörköltlével és tejföllel elkeverjük olyan sűrűre, hogy kenhető pépet kapjunk. Ezzel a töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés leves alaplével. Közben szeletsütőben kisütjük a kiklopfolt hússzeleteket. A h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVörös hagymát apróra vágom, dinsztelem majd hozzá adom a darált húst. Ha a hús megfőtt, hozzá öntjük a csilis babot majd a kukoricát. Ízlés szerint fűszerezzük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű