-80 dkg liszt
-5 dkg cukor
-3 dkg élesztő
-1 dl.étolaj
-3 egész tojás
-3 dl tej
-pici só
-1 tojás a kenéshez
KRÉM
--25 dkg puha vaj vagy margarin
-25 dkg porcukor
-3 evőkanál kakaó
- kevés zsemlemorzsa
keverd össze az élesztőt egy kevés langyos tejjel...felfuttatjuk ,
-hozzáadjuk a liszthez a hozzávalókat+ a felfuttatot élesztőt .jól összegyúrjuk,kissé megdagasztjuk majd ..hagyjuk kelni mig elkészitjük a krémet
kikeverjük a kakaót + margarin + porcukor
A tésztát két részre osztjuk és majd mindegyikből 3 cipót csinálunk
-kinyújtjuk a cipókat s mindegyiket megkenjük a krémmel ,szórunk rá kevés zsemlemorzsát és feltekerjük mint a kalácsot
-hármat összefogunk és összefonjuk
a tojást felverjük s megkenjük a kalácsok tetejét
-a kalácsot kivajazott tepsibe rakjuk
-közepes tűznél pirosra sütjük
összekever és szendvics sütőbe
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a méltán népszerű csemege látványos és finom péksütemény az ünnepi asztalra. A gömböcök külsején sütéskor finoman megpirul a fahéjas cukor, belül pedig aszalt szilva rejtőzik....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű