menu

Családireceptkönyv.hu

Lélekmelegitő leves


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg borjú vagy sertéshús
-40 dkg burgonya
-2 szál sárgarépa
-1 petrezselyemgyökér
-1 szelet zeller
-1/2 maréknyi lebbencstészta
-friss vagy darált paprika
-1 fej hagyma ,só, bors .csipet örölt kömény
-petrezselyemzöld

Elkészítés:


a húst kockára vágjuk, a megtisztitott gyökereket felszeleteljük
-a hagymát apróra vágjuk,megdinszteljük,hozzáadjuk a vágott vagy darált paprikát,a sárgarépát,azzal is kavargarjuk kis ideig majd a húst hozzáadjuk ,jól összekavarjuk
-sózzuk,borsozzuk,megszorjuk az őrölt köménnyel,felengedjük vizzel
a burgonyán és a lebbencstésztán kivül minden hozzávalót beleteszünk ,majd a hús puhúlásáig fözzük
-ekkor hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát ,amikor félig megfőtt a lebbencstésztát és a finomra vágott petrezselyemzöldet
-az egészet addig fözzük,mig minden megpuhul benne

Lélekmelegitő leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

1. A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. 2. Sóval, egész borssal ízesítjük. 3. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Bármilyen zöldségleves
Bármilyen zöldségleves

Az feldarabolt zöldségeket egy kis olajra teszed, meghinted csipetnyi cukorral (ez hozza ki a zöldségek finom ízét), vegetával, pici borssal és teszel rá két babérlevet. Picit együ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Örökzöld palócleves ahogy a nagy öregektől tanultam
Örökzöld palócleves ahogy a nagy öregektől tanultam

Ez a leves nyáron, bográcsban elkészítve a kedvenceim közé tartozik, viszont a hideg telet is képes bearanyozni. A megmosott bárányhúst apró kockákra vágom, forró vízzel leforrázom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymaleves
Fokhagymaleves

Az olajat felhevítjük, és az apróra vágott hagymákat üvegesre pirítjuk. A kakukkfűvel és másfél dl alaplével összeturmixoljuk. Lábasba öntjük, hozzáadjuk a többi alaplevet, a bazsa...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk