Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lélekmelegitő leves


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg borjú vagy sertéshús
-40 dkg burgonya
-2 szál sárgarépa
-1 petrezselyemgyökér
-1 szelet zeller
-1/2 maréknyi lebbencstészta
-friss vagy darált paprika
-1 fej hagyma ,só, bors .csipet örölt kömény
-petrezselyemzöld

Elkészítés:


a húst kockára vágjuk, a megtisztitott gyökereket felszeleteljük
-a hagymát apróra vágjuk,megdinszteljük,hozzáadjuk a vágott vagy darált paprikát,a sárgarépát,azzal is kavargarjuk kis ideig majd a húst hozzáadjuk ,jól összekavarjuk
-sózzuk,borsozzuk,megszorjuk az őrölt köménnyel,felengedjük vizzel
a burgonyán és a lebbencstésztán kivül minden hozzávalót beleteszünk ,majd a hús puhúlásáig fözzük
-ekkor hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát ,amikor félig megfőtt a lebbencstésztát és a finomra vágott petrezselyemzöldet
-az egészet addig fözzük,mig minden megpuhul benne

Lélekmelegitő leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Maria
Töltelékleves
Töltelékleves

A töltelékhez a felhevített olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, pár percig pároljuk. A zsemléket tejben áztatjuk, kifacsarjuk, a májat követően...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges krumplileves
Zöldséges krumplileves

A krumplit felteszem főni a megtisztított és darabolt zöldségekkel együtt, annyi vízben, hogy jól ellepje. Teszek hozzá sót, borsot, köménymagot, egy kevés ételízesítőt és zeller...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sütőtökkrémleves klasszikusan
Sütőtökkrémleves klasszikusan

Kockázzuk fel az előkészített sütőtököt. Felhevített olajon pirítsuk meg az apróra darabolt vöröshagymát, majd adjuk hozzá az átpréselt fokhagymát. Ha a hagymák megpirultak, ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Tárkonyos csirke ragu leves
Tárkonyos csirke ragu leves

csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk