Családireceptkönyv.hu

Lélekmelegitő leves


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg borjú vagy sertéshús
-40 dkg burgonya
-2 szál sárgarépa
-1 petrezselyemgyökér
-1 szelet zeller
-1/2 maréknyi lebbencstészta
-friss vagy darált paprika
-1 fej hagyma ,só, bors .csipet örölt kömény
-petrezselyemzöld

Elkészítés:


a húst kockára vágjuk, a megtisztitott gyökereket felszeleteljük
-a hagymát apróra vágjuk,megdinszteljük,hozzáadjuk a vágott vagy darált paprikát,a sárgarépát,azzal is kavargarjuk kis ideig majd a húst hozzáadjuk ,jól összekavarjuk
-sózzuk,borsozzuk,megszorjuk az őrölt köménnyel,felengedjük vizzel
a burgonyán és a lebbencstésztán kivül minden hozzávalót beleteszünk ,majd a hús puhúlásáig fözzük
-ekkor hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát ,amikor félig megfőtt a lebbencstésztát és a finomra vágott petrezselyemzöldet
-az egészet addig fözzük,mig minden megpuhul benne

Lélekmelegitő leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ALICA
Kötözött gombóc leves
Kötözött gombóc leves

A tészta hozzávalóiból kemény tésztát gyúrunk, amelyet vékonyan kinyújtunk. A töltelék hozzávalóit jól elkeverjük. A tészta szélét 2-3 cm szélességben megszórjuk töltelékkel, és há...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sanyi
Gombaleves(krémjellegű)a la SANYI
Gombaleves(krémjellegű)a la SANYI

A hagymát közepes méretű kockákra vágjuk,majd kevés olajon megfonnyasztjuk,a gombát apró kockára vágjuk a tönk is mehet hozzá. hozzá adjuk a megfonnyasztott hagymához,belekeverjük...

Elkészítési idő: kb 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Gyömbéres édesburgonya-krémleves
Gyömbéres édesburgonya-krémleves

Első lépésként egy evőkanálnyi sült zsíron megdinszteltem két fej apróra vágott lilahagymát (38dkg), amit gazdagon fűszereztem frissen őrölt tarkaborssal és 1tk ételízesítővel (ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
A legfinomabb húsleves
A legfinomabb húsleves

A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagyma héját nem távolítjuk el teljesen, maradjon rajta egy kevés, szebb lesz tőle a leves színe. A csontokat nagyobb szűrőbe rakjuk, és lobog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk