50 dkg borjú vagy sertéshús
-40 dkg burgonya
-2 szál sárgarépa
-1 petrezselyemgyökér
-1 szelet zeller
-1/2 maréknyi lebbencstészta
-friss vagy darált paprika
-1 fej hagyma ,só, bors .csipet örölt kömény
-petrezselyemzöld
a húst kockára vágjuk, a megtisztitott gyökereket felszeleteljük
-a hagymát apróra vágjuk,megdinszteljük,hozzáadjuk a vágott vagy darált paprikát,a sárgarépát,azzal is kavargarjuk kis ideig majd a húst hozzáadjuk ,jól összekavarjuk
-sózzuk,borsozzuk,megszorjuk az őrölt köménnyel,felengedjük vizzel
a burgonyán és a lebbencstésztán kivül minden hozzávalót beleteszünk ,majd a hús puhúlásáig fözzük
-ekkor hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát ,amikor félig megfőtt a lebbencstésztát és a finomra vágott petrezselyemzöldet
-az egészet addig fözzük,mig minden megpuhul benne
A töltelékhez a felhevített olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, pár percig pároljuk. A zsemléket tejben áztatjuk, kifacsarjuk, a májat követően...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit felteszem főni a megtisztított és darabolt zöldségekkel együtt, annyi vízben, hogy jól ellepje. Teszek hozzá sót, borsot, köménymagot, egy kevés ételízesítőt és zeller...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKockázzuk fel az előkészített sütőtököt. Felhevített olajon pirítsuk meg az apróra darabolt vöröshagymát, majd adjuk hozzá az átpréselt fokhagymát. Ha a hagymák megpirultak, ve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű