50 dkg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- -kenyér
- só
- bors
-1-2 babérlevél
-paradicsomlé vagy paradicsompüré
-valamilyen száraz tészta
--étolaj
-1 kanál liszt
-A darált húshoz hozzáadjuk , a reszelt fokhagymát, egész tojást, a tejben áztatott kenyeret, sóval, borssal ízesítjük.
--Ebből a masszából gombócokat formálunk, s kevés olajon megsütjük
-.A visszamaradt olajhoz adunk egy pici apróra vágott fokhagymát,
- 1 kanál lisztet kicsit pirítjuk majd felöntjük sűrű paradicsomlével vagy pürével+ 2 babérlevelet is teszünk bele
-a húsgolyókat szépen belehelyezzük a szószba összeforraljuk
Sós vízben kifőzött tésztával tálaljuk.
Van aki így szereti sósan de lehet kevés cukorral is ízesíteni a szószt.
A húst mosd meg, törölgesd meg, és vágd fel körülbelül másfél centis kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és zsiradékon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis tálban habverővel keverjük össze a barna cukrot, a paprikát, a köményt és a sót. Majd keverjük hozzá az olívaolajat, hogy paszta alakuljon ki. Kenjük be a pasztával a húst....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A karajt szépen leválasztom a csontjáról és keskeny, éles pengéjű késsel felszúrom. 2. A bőrétől megszabadított kolbászt egy fél órára a mélyhűtőbe teszem. 3. Onnét kivé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 nagy fej vöröshagymát apróra vágni és olajon megdinsztelni.Rá 2 db kockázott paprika, 2db paradicsom, krumplinyomóval összetörni.2 kanál púpozott pirospaprikát szórni rá, összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz