50 dkg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- -kenyér
- só
- bors
-1-2 babérlevél
-paradicsomlé vagy paradicsompüré
-valamilyen száraz tészta
--étolaj
-1 kanál liszt
-A darált húshoz hozzáadjuk , a reszelt fokhagymát, egész tojást, a tejben áztatott kenyeret, sóval, borssal ízesítjük.
--Ebből a masszából gombócokat formálunk, s kevés olajon megsütjük
-.A visszamaradt olajhoz adunk egy pici apróra vágott fokhagymát,
- 1 kanál lisztet kicsit pirítjuk majd felöntjük sűrű paradicsomlével vagy pürével+ 2 babérlevelet is teszünk bele
-a húsgolyókat szépen belehelyezzük a szószba összeforraljuk
Sós vízben kifőzött tésztával tálaljuk.
Van aki így szereti sósan de lehet kevés cukorral is ízesíteni a szószt.
Az összes összetevőt feltesszük főzni /kb 3-4 óra/, fűszerek és só nélkül. A csülköt, körmöt ledaráljuk, a szívet, nyelvet kockára vágjuk fel. Az egészet összekeverjük, fűszerezz...
Elkészítési idő: 2-3 nap Nehézség: Közepesa burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés fűszerkeverékkel -a hús szeleteket kicsit klofoljuk , fűszerezzük. --lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütjük -a serpenyőb...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű