50 dkg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- -kenyér
- só
- bors
-1-2 babérlevél
-paradicsomlé vagy paradicsompüré
-valamilyen száraz tészta
--étolaj
-1 kanál liszt
-A darált húshoz hozzáadjuk , a reszelt fokhagymát, egész tojást, a tejben áztatott kenyeret, sóval, borssal ízesítjük.
--Ebből a masszából gombócokat formálunk, s kevés olajon megsütjük
-.A visszamaradt olajhoz adunk egy pici apróra vágott fokhagymát,
- 1 kanál lisztet kicsit pirítjuk majd felöntjük sűrű paradicsomlével vagy pürével+ 2 babérlevelet is teszünk bele
-a húsgolyókat szépen belehelyezzük a szószba összeforraljuk
Sós vízben kifőzött tésztával tálaljuk.
Van aki így szereti sósan de lehet kevés cukorral is ízesíteni a szószt.
A húst enyhén kiklopfolva, ízlés szerint megsózva, megborsozva egy teflon tepsibe egymás mellé fektetem, melybe izlés szerinti mennyiségbe öntöttem olajat vagy zsírt. (mi szeretjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan összegyúrni. Használat előtt serpenyőben megsütöm, kevés víz legyen alatta.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A karajokat kiklopfoljuk, majd sót, borsot szórunk rájuk, jénaiba tesszük őket, és készre sütjük. 2. Eközben a gombát megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát pedig felaprózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA babot és a füstölt húst előző nap hideg vízbe tesszük. Másnap a hozzávalókat olyan edénybe készítsük össze, amit utána lefedve 5-6 órára betehetünk a sütőbe. Lehetőleg vasból vag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű