-6 tojás fehérje,
- 1 csipet só,
-6 evőkanál cukor,
-6 evőkanál liszt+ a tepsi meghintéséhez,
-1 kicsi vaj a tepsi kikenéséhez,
-10 dkg mazsola,
-5 dkg fekete csokoládé apróra vágva.
-kandírozott gyümölcsök
A lényege, hogy ahány tojásfehérjénk van, azt egy csipet sóval verjük kemény habbá, tegyünk hozzá annyi kanál cukrot, ahány tojásfehérjét habbá vertünk, majd lisztből szintén ennyi kanállal adjunk hozzá
--. Ezt különböző dolgokkal gazdagíthatjuk: keverhetünk bele pl. mazsolát, egyéb apróra vágott aszalt vagy kandírozott gyümölcsöt, kis csokidarabkákat -
Egy kisebb tepsit kenjük ki vajjal, szórjuk meg liszttel, simítsuk bele a habot, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre
--. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy mikor sült át a süteményünk teljesen Ez kb 15 perc .
Tésztájához valókat összekeverni, egy tepsibe belekanalazni, elsimítani. A tölteléket összekeverni, rátenni a tésztára, megsütni. Forrón megkentem a megsült túrót baracklekvárral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. 2. Az olvasztott kókuszvajba belekeverünk minden hozzávalót és összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat formázunk a tésztából, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész körtéket zöldséghámozóval hámozzuk meg, úgy, hogy egyben maradjanak, és a száruk is megmaradjon. Egy éles késsel óvatosan vágjuk ki a magházukat, félbevághatjuk a körtéket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk., majd 3 cipót formálunk.belőle. Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és a darált diót. Fél ujjnyi vastagságú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű