menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú káposzta húsgombócokkal és füstölt hússal


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-75 dkg savanyú káposzta
--20 dkg füstölt hús darabolva
--1 fej vöröhagyma
--2-3 babérlevél
--egész bors
--köménymag
libazsír (más zsiradék is jó)

tejföl
A húsgombóchoz:
40 dkg darált sertéslapocka
10 dkg kerekszemű rizs
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
pici pirospaprika
bors

Elkészítés:


A savanyú káposztát bő vízben átöblítjük, kinyomkodjuk.
Kevés zsiradékban a vöröshagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát.
- Beletesszük a füstölt húst kicsit piritjuk , felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük egész borssal, babérlevéllel, kevés köménnyel, és addig főzzük takarékon, amíg a füstölt hús kezd puhulni. (A sóval vigyázzunk, mert a füstölt hús sós, )
--Közben a rizst megpároljuk, a vöröshagymát adjuk a gombóchoz a ---masszát a fenti hozzávalókkal összeállítjuk. Vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk, és a káposzta tetejére rakosgatjuk, --újabb fél órát főzzük, majd a gombócokat kiszedjük, félretesszük.
. Megkóstoljuk, ízlesítjük. Ízlés szerinti tejföllel gazdagítjuk.
Visszahelyezzük a káposztára a húsgombócokat, kicsit összeforraljuk, Lehet tetejét apróra vágott zöldkaporal disziteni

Savanyú káposzta  húsgombócokkal és füstölt hússal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Palóc leves akár bográcsban is (Gabriella)
Palóc leves akár bográcsban is (Gabriella)

1. A hagymát megtisztítom, megmosom, apróra vágom és megfonnyasztom az olajon (bográcsban vagy lábasban). Majd belerakom a megmosott, cikkekre vágott paradicsomot (melynek a héját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejes salátaleves
Tejes salátaleves

A salátaleveleket megmossuk, és forrásban lévő vízben megfőzzük. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és felengedjük a tejjel. Sóz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári borsóleves
Nyári borsóleves

1. A zöldségeket megtisztítom, ízlés szerint feldarabolom, és pici olajon megdinsztelem, 3-4 perc, aztán felöntöm vízzel és főzöm, amikor a zöldségek majdnem megpuhultak hozzáadom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palóc bableves recept
Palóc bableves recept

Elkészítése: A babot beáztatjuk előző éjszaka, továbbá a sonkát is pár órára, ha nagyon sós. Pörkölt alapot készítünk, majd ezt felengedjük vízzel. Ebben a vízben főzzük a szalonn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk