-1 kg sertéslapocka vagy sertéscomb
-- 2 kg savanyított káposzta
- -2 vöröshagyma
- -4 gerezd fokhagyma
- só
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- őrölt édes nemes fűszerpaprika
- őrölt fűszerkömény
- 2-3 kanál sertészsír vagy 3-4 kanál olaj
- víz
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
-A tepsit kikenjük a sertészsírral
- A sertéshúst 1,5 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk.
- A savanyú káposztát alaposan kifacsarjuk a nedvességtől.és kevés olajon megdinszteljük...
A vöröshagymát és a fokhagymát a só hozzáadásával megdinszteljük annyira, hogy a színe világos szürke legyen és megpuhuljanak a hagymakockák.
. Hozzáadjuk a kockára vágott hús, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, adunk hozzá őrölt fűszerköményt
- Amikor félig megpuhult a hús meghintjük őrölt édes nemes fűszerpaprikával, s alaposan elkeverjük benne.
Víz hozzáadásával készre főzzük a húst. Vigyázzunk arra, hogy csak apránként adjuk hozzá a vizet és gyakran kevergetve hagyjuk mindig zsírjára sülni. Hasonlóképpen, mint amikor a pörkölt készül.
. Miután a hús elkészült, hozzáadjuk a savanyított káposztát a tepsibe összekeverjük ,,, 180 fokon 30 perc alatt elkészül
.
6.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A gombákat megpucoljuk, szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a szalonnához és kicsit átsütjük. A megmosott húst klopfoljuk, sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst tisztítás után (amit lehártyázunk) felszeleteljük 3 cm vastagra. Kicsit sózzuk, majd baconba tekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük. Kissé lenyomkodjuk, és olivaolaj, vaj keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat kockára vágtam, az apróra vágott hagymát az olajon, üvegesre pároltam, hozzáadtam a májat, készre sütöttem, majd kihűtöttem. A zsemlét apróra felkockáztam, világosra pirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű