Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tepsis Toroskáposzta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-1 kg sertéslapocka vagy sertéscomb
-- 2 kg savanyított káposzta
- -2 vöröshagyma
- -4 gerezd fokhagyma
- só
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- őrölt édes nemes fűszerpaprika
- őrölt fűszerkömény
- 2-3 kanál sertészsír vagy 3-4 kanál olaj
- víz

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
-A tepsit kikenjük a sertészsírral
- A sertéshúst 1,5 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk.
- A savanyú káposztát alaposan kifacsarjuk a nedvességtől.és kevés olajon megdinszteljük...
A vöröshagymát és a fokhagymát a só hozzáadásával megdinszteljük annyira, hogy a színe világos szürke legyen és megpuhuljanak a hagymakockák.
. Hozzáadjuk a kockára vágott hús, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, adunk hozzá őrölt fűszerköményt
- Amikor félig megpuhult a hús meghintjük őrölt édes nemes fűszerpaprikával, s alaposan elkeverjük benne.
Víz hozzáadásával készre főzzük a húst. Vigyázzunk arra, hogy csak apránként adjuk hozzá a vizet és gyakran kevergetve hagyjuk mindig zsírjára sülni. Hasonlóképpen, mint amikor a pörkölt készül.
. Miután a hús elkészült, hozzáadjuk a savanyított káposztát a tepsibe összekeverjük ,,, 180 fokon 30 perc alatt elkészül


.
6.

Tepsis Toroskáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szabolcsi töltött káposzta, torma levélben is
Szabolcsi töltött káposzta, torma levélben is

Kacsa mellet alaposan letisztítom, jól le mosom, folyó víz alatt, dagadót szintén egészben mosom, majd le csurgatom a húsokról a felesleges vizet, és húsvágó deszkán kis pici darab...

Elkészítési idő: 40-perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sertéstarja a la Mami
Sertéstarja a la Mami

A zsírt tepsibe tesszük. A megmosott tarját besózzuk és a zsír tetejére tesszük. Megszórjuk köménnyel és a tetejére tesszük a kettévágott gerezd fokhagymát. Egy kis vizet öntünk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval párolt rizzsel
Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval párolt rizzsel

A hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom,...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Darál húsból rántott szelet
Darál húsból rántott szelet

Tálba tesszük a húst. Rászórjuk a reszelt sajtot, ízesítjük sóval, borssal. Kézzel alaposan összedolgozzuk. A sajt szinte láthatatlan lesz benne. A húsmasszából nyolc egyenlő gomb...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk