-1 kg sertéslapocka vagy sertéscomb
-- 2 kg savanyított káposzta
- -2 vöröshagyma
- -4 gerezd fokhagyma
- só
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- őrölt édes nemes fűszerpaprika
- őrölt fűszerkömény
- 2-3 kanál sertészsír vagy 3-4 kanál olaj
- víz
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
-A tepsit kikenjük a sertészsírral
- A sertéshúst 1,5 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk.
- A savanyú káposztát alaposan kifacsarjuk a nedvességtől.és kevés olajon megdinszteljük...
A vöröshagymát és a fokhagymát a só hozzáadásával megdinszteljük annyira, hogy a színe világos szürke legyen és megpuhuljanak a hagymakockák.
. Hozzáadjuk a kockára vágott hús, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, adunk hozzá őrölt fűszerköményt
- Amikor félig megpuhult a hús meghintjük őrölt édes nemes fűszerpaprikával, s alaposan elkeverjük benne.
Víz hozzáadásával készre főzzük a húst. Vigyázzunk arra, hogy csak apránként adjuk hozzá a vizet és gyakran kevergetve hagyjuk mindig zsírjára sülni. Hasonlóképpen, mint amikor a pörkölt készül.
. Miután a hús elkészült, hozzáadjuk a savanyított káposztát a tepsibe összekeverjük ,,, 180 fokon 30 perc alatt elkészül
.
6.
Kacsa mellet alaposan letisztítom, jól le mosom, folyó víz alatt, dagadót szintén egészben mosom, majd le csurgatom a húsokról a felesleges vizet, és húsvágó deszkán kis pici darab...
Elkészítési idő: 40-perc Nehézség: KözepesA zsírt tepsibe tesszük. A megmosott tarját besózzuk és a zsír tetejére tesszük. Megszórjuk köménnyel és a tetejére tesszük a kettévágott gerezd fokhagymát. Egy kis vizet öntünk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűTálba tesszük a húst. Rászórjuk a reszelt sajtot, ízesítjük sóval, borssal. Kézzel alaposan összedolgozzuk. A sajt szinte láthatatlan lesz benne. A húsmasszából nyolc egyenlő gomb...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű