-1 kg sertéslapocka vagy sertéscomb
-- 2 kg savanyított káposzta
- -2 vöröshagyma
- -4 gerezd fokhagyma
- só
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- őrölt édes nemes fűszerpaprika
- őrölt fűszerkömény
- 2-3 kanál sertészsír vagy 3-4 kanál olaj
- víz
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
-A tepsit kikenjük a sertészsírral
- A sertéshúst 1,5 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk.
- A savanyú káposztát alaposan kifacsarjuk a nedvességtől.és kevés olajon megdinszteljük...
A vöröshagymát és a fokhagymát a só hozzáadásával megdinszteljük annyira, hogy a színe világos szürke legyen és megpuhuljanak a hagymakockák.
. Hozzáadjuk a kockára vágott hús, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, adunk hozzá őrölt fűszerköményt
- Amikor félig megpuhult a hús meghintjük őrölt édes nemes fűszerpaprikával, s alaposan elkeverjük benne.
Víz hozzáadásával készre főzzük a húst. Vigyázzunk arra, hogy csak apránként adjuk hozzá a vizet és gyakran kevergetve hagyjuk mindig zsírjára sülni. Hasonlóképpen, mint amikor a pörkölt készül.
. Miután a hús elkészült, hozzáadjuk a savanyított káposztát a tepsibe összekeverjük ,,, 180 fokon 30 perc alatt elkészül
.
6.
A körmökről az esetleges szőröket eltávolítjuk, majd a köröm végétől kezdve éles késsel hosszában az inak mentén félbevágjuk, alaposan megmossuk (nem lesz csontszilánkos). Legal...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűAkkor szoktam csinálni mikor csinálok töltött káposztát és marad töltelék. Bepanírozom a tölteléket liszt,tojás amibe egy pici tejet rakok,zsemlemorzsa.És közepesen forró olajba s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst főzd félkeményre, majd vedd le a tűzről, és tedd félre. A hagymát kockázd apróra, dinszteld meg, majd tedd egy tálba. Add hozzá a húst és a rizst, üsd rájuk a tojást, res...
Elkészítési idő: 2,5 Nehézség: KözepesÉn ugyan úgy készítem, mint a székely káposztát, csak nem savanyú hanem gyalult, lesózott és kinyomkodott fejeskáposztából. Pörköltöt készítek amibe a füstölt húst rögtön bele i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű