80 dkg sertés lapocka, 1 zeller gumó, 1 vöröshagyma, 4 dl paradicsomlé, 2 dl tejszín, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál cukor, só, bors, 2 zellerlevél;
a körethez: 25 dkg cérnametélt, só
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre dinszteljük. A húst apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához , majd erős tűzőn addig sütjük, míg a hús kifehéredik. Sóval és borssal fűszerezzük és beletesszük az apró kockára vágott zellergumót. Kicsit megpirítjuk majd felöntjük a paradicsomlével és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult és a paradicsomlé elfőtt, megszórjuk a cukorral és hozzáadjuk a tejszínt és az apróra vágott zellerlevelet, majd kiforraljuk. A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és köretként tálaljuk az aprópecsenye mellé.
A húst előkészítjük(ha kell klopfoljuk),besózzuk,majd a szeleteket leterítjük a kiolajozott tepsibe. Meglocsoljuk a tejföllel, hogy mindenhol ellepje, tehetünk rá többet is,ízlés s...
Elkészítési idő: 1 óraA. darálthúst egy tálba teszem, 2db. kinyomkodott zsemlét hozzáadok, 1db. tojást, sót, borsot, zúzott fokhagymát, vegetát, pirospaprikát. Ezeket összegyúrom, majd kerek gombócoka...
Elkészítési idő: 11. Előkészítjük a tölteléket. A hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. 2. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk és félretesszük. (Vásárláskor a hentest is megkérhet...
Elkészítési idő: