menu

Családireceptkönyv.hu

Paleo barackos-mákos piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




8 db tojás
16 dkg eritrit
14 dkg darált mák
2 dkg kókuszliszt
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 db sárgabarack

Elkészítés:


A tojások sárgáját az eritrit felével és a szódabikarbónával kemény habbá verjük. A fehérjét az eritrit másik felével és egy csipet sóval közepesen lágy habbá verjük (fontos, hogy ne legyen kemény a hab).
A sárgáját 2 kanál fehérjével meglazítjuk, ez fontos, mert így könnyebb egyneművé keverni a tésztát. Majd az egész fehérjehabot a sárgájával óvatosan márványosra keverjük. 2 részletben rászórva hozzáadjuk a jól elkevert mákot és a kókuszlisztet, majd átforgatjuk.
Egy 26 cm-es, kapcsos sütőformát kibélünk sütőpapírral. A habot egy mozdulattal átemeljük (nem csorgatjuk) a sütőformába. Ez fontos, különben ezzel összetörjük a habot, és összeesik. A félbevágott és kimagozott gyümölcsöket magházas felükkel lefelé szorosan a hab tetejére rakjuk, majd 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Paleo barackos-mákos piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Paleolit,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Céklasaláta
Céklasaláta

Hámozd meg a céklát, mosd meg és szabadítsd meg a magházától az almát, majd vágd őket nagyobb darabokra, és aprítógépben daráld durvára. Az egyik narancsot tisztítsd meg, majd ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Limonádé variációk
Limonádé variációk

Tedd a hozzávalókat egy lezárható üvegbe, és hűtsd le a limonádét kb. 2-3 óra alatt a hűtőszekrényben. Ez alatt az idő alatt az ízek is összeérnek. TIPP: Az üveget magaddal vihe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kolbászos-rozmaringos rablónyársak
Kolbászos-rozmaringos rablónyársak

Mosd meg, és vágd kb. 6×6 centiméteres nagy kockákra a húst. Forgasd bele a zsírban elkevert zúzott fokhagymából, fűszerpaprikából és majorannából álló pácba, és tedd félre kicsit....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csirkehúsleves alaprecept
Csirkehúsleves alaprecept

• Az átmosott, lecsepegtetett levesaprólékot tedd fel főni egy nagy levesesfazékban közepes lángon, bőséges vízben. • Ha felforrt, és van habja, azt szedd le róla, és tedd bele a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk