8 db tojás
16 dkg eritrit
14 dkg darált mák
2 dkg kókuszliszt
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 db sárgabarack
A tojások sárgáját az eritrit felével és a szódabikarbónával kemény habbá verjük. A fehérjét az eritrit másik felével és egy csipet sóval közepesen lágy habbá verjük (fontos, hogy ne legyen kemény a hab).
A sárgáját 2 kanál fehérjével meglazítjuk, ez fontos, mert így könnyebb egyneművé keverni a tésztát. Majd az egész fehérjehabot a sárgájával óvatosan márványosra keverjük. 2 részletben rászórva hozzáadjuk a jól elkevert mákot és a kókuszlisztet, majd átforgatjuk.
Egy 26 cm-es, kapcsos sütőformát kibélünk sütőpapírral. A habot egy mozdulattal átemeljük (nem csorgatjuk) a sütőformába. Ez fontos, különben ezzel összetörjük a habot, és összeesik. A félbevágott és kimagozott gyümölcsöket magházas felükkel lefelé szorosan a hab tetejére rakjuk, majd 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.
A tészta száraz és folyékony hozzávalóit külön elkeverjük, majd vegyítjük a kétféle alkotórészt és gyorsan összegyúrjuk. 5 perc pihenés után már dolgozhatunk is a tésztával. Felez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket, fokhagymát egy kis tálkába tettem és pár csepp olívaolajjal elkevertem, hogy kenhető állagú legyen. A csirkemellfilét megmostam, lecsepegtettem, majd két részre vág...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA reszelt sütőtököt összeforgatjuk a lisztekkel elkevert aszkorbinsavval és szódabikarbónával, majd hozzáütjük a 2 tojást. És addig keverjük, míg egyenletesen elnem oszlik benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát kimagozzuk és félbevágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, amikor már kifehéredett és megnőtt a térfogata h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű