8 db tojás
16 dkg eritrit
14 dkg darált mák
2 dkg kókuszliszt
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 db sárgabarack
A tojások sárgáját az eritrit felével és a szódabikarbónával kemény habbá verjük. A fehérjét az eritrit másik felével és egy csipet sóval közepesen lágy habbá verjük (fontos, hogy ne legyen kemény a hab).
A sárgáját 2 kanál fehérjével meglazítjuk, ez fontos, mert így könnyebb egyneművé keverni a tésztát. Majd az egész fehérjehabot a sárgájával óvatosan márványosra keverjük. 2 részletben rászórva hozzáadjuk a jól elkevert mákot és a kókuszlisztet, majd átforgatjuk.
Egy 26 cm-es, kapcsos sütőformát kibélünk sütőpapírral. A habot egy mozdulattal átemeljük (nem csorgatjuk) a sütőformába. Ez fontos, különben ezzel összetörjük a habot, és összeesik. A félbevágott és kimagozott gyümölcsöket magházas felükkel lefelé szorosan a hab tetejére rakjuk, majd 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Háromszoros vízmennyiségbe beáztatom a csicseriborsót egy éjszakára. ➋ Minimum 12 óra elteltével lecsepegetetem és leitatom róla a nedvességet. ➌ Elkeverem az olívaolajat a fűs...
Elkészítési idő: 40 percA recept nagyon egyszerű, de nagyszerű, bár kissé munkaigényes. A zeller gyökér külső héját lepucoljuk, majd elnegyedeljük. És a negyedek egyenes feléről zöldség hámozóval vékony s...
Elkészítési idő: fél óraA húsokat minkét oldalon bevagdossuk, hogy majd a fűszeres zsiradék jobban átjárja. A zsírt kis zománcozott tálban felolvasztjuk (ha szobahőmérsékletű, akkor nem kell), majd a tűzr...
Elkészítési idő: 1,5 óra