10 dkg kakaóvaj
2-3 tk gesztenyeliszt
2-3 tk eritrit vagy méz
pici vanília kivonat, vagy őrölt vanília
Vízgőz fölött megolvasztjuk a kakaóvajat, majd ha már teljesen elolvad kézi habverővel csomómentesen hozzákeverjük a gesztenyelisztet, a mézet vagy az előzőleg kávédarálón porráőrölt eritritet. Önthetünk hozzá pici vaníliát vagy 1 csipet.
Ötletadó:
http://hetszinvilag.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1200196
Kép innen (ha lesz saját kicserélem):
https://salatagyar.hu/cukormentes-fehercsoki-hazilag/
A darált háztartási kekszbe belekeverjük a kakaóport és a cukrot. Hozzáadjuk a rumot és annyi sárgabarack lekvárt, amivel inkább puha "tésztává" gyúrhatjuk. Megvizezett kezünk kö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék 2 evőkanál cukorral és a kak...
Elkészítési idő: Kb.2 óra Nehézség: NehézElőmelegítjük a sütőt és előkészítünk néhány tepsit, melyeket sütőpapírral bélelünk ki. A vajat megolvasztjuk és elkeverjük a cukorral, tojással, joghurttal. Hozzáadj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kókuszolajat egy edénybe fel kell olvasztani, majd az összes alapanyagot bele kell tenni. Jöhet egy alapos kevergetés. Az összekevert tésztából ezután egy kanál segítségével ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű