10 dkg kakaóvaj
2-3 tk gesztenyeliszt
2-3 tk eritrit vagy méz
pici vanília kivonat, vagy őrölt vanília
Vízgőz fölött megolvasztjuk a kakaóvajat, majd ha már teljesen elolvad kézi habverővel csomómentesen hozzákeverjük a gesztenyelisztet, a mézet vagy az előzőleg kávédarálón porráőrölt eritritet. Önthetünk hozzá pici vaníliát vagy 1 csipet.
Ötletadó:
http://hetszinvilag.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1200196
Kép innen (ha lesz saját kicserélem):
https://salatagyar.hu/cukormentes-fehercsoki-hazilag/
A tésztához a tojások fehérjét habosra verjük, lassan adagoljuk hozzá a citromos vizet, kanalanként a cukrot, majd kemény habot készítünk belőle. A tojások sárgáit egyenként elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Ha rögös túróval dolgozunk, érdemes előtte krémesíteni egy botmixer segítségével. ◾️Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsiben a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. Tűpróbá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját keverjük jó habosra a porcukorral, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a kakaóval, majd szitáljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű