Családireceptkönyv.hu

Gombapörkölt tejfölösen


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg gomba (ízlés szerint)
1 közepes fej vöröshagyma
175 g tejföl
2 evőkanál finomliszt
bors ízlés szerint
bazsalikom (izlés szerint)
ételízesítő (ízlés szerint)
1 tk fűszerpaprika
tárkony (izlés szerint)
500 g tészta
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:


Hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük.
Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirospaprikát és egy kis borsot.
Majd rá tesszük az apróra vágott gombát, ami lehet konzerves gomba is. Ha konzerves gomba, akkor a levében lehet főzni, ha viszont nem konzerv, akkor ezek után öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, erre rakunk még bazsalikomot, tárkonyt és annyi ételízesítőt, hogy ne legyen túl sós.
Hagyjuk főni kb. 15-20 percig, ha lefő a leve, akkor pótoljuk.
Közben megcsináljuk a habarást: kis tejfölben két ek. lisztet elkeverünk, és egy kb. fél dl vízzel elkavarjuk.
Ha megpuhult a gomba, és kicsit elfőtt a leve, akkor rátesszük a habarást, és addig főzzük, míg össze nem rottyan.
Mindeközben kifőzzünk mellé a tésztát, és lehet is fogyasztani!

Trükkök, tippek, praktikák:


Mi sok bazsalikommal és tárkonnyal szeretjük :)
Lehet késziteni Nokedlival vagy esetleg Tarhonyával.

Laktózmentesen és Gluténmentesen is készithető!

Gombapörkölt tejfölösen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Karolin
Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta

Az olajat megforrósítom, és világosra pirítom benne az apróra vágott hagymát. Beleteszem a megtisztított és cikkekre vágott gombát, és a fűszerekkel ízesítve puhára párolom. Miko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Gombával töltött hagyma - OK
Gombával töltött hagyma - OK

1. A hagymát megtisztítjuk, levágjuk a tetejét és az alját, és óvatosan leveleire bontjuk. 2. A közepét kis kockákra vágjuk, és forró olajon elkezdjük pirítani. 3. Belenyom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Bakonyi gombásszelet galuskával
Bakonyi gombásszelet galuskával

Forgassd meg a hús szeleteket a lisztben és süsd egy kevés olajon mindkét oldalát arany színűre. A maradék olajban pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a paprikát, egy kevés bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Gombával töltött paradicsom - OK
Gombával töltött paradicsom - OK

1. Tisztítsuk meg a gombákat, és a vöröshagymát, majd vágjuk fel apróra őket. 2. A paradicsomok felső részét vékonyan vágjuk le, belsejüket kaparjuk ki, majd fordítsuk lefelé,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk