Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gombapörkölt tejfölösen


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg gomba (ízlés szerint)
1 közepes fej vöröshagyma
175 g tejföl
2 evőkanál finomliszt
bors ízlés szerint
bazsalikom (izlés szerint)
ételízesítő (ízlés szerint)
1 tk fűszerpaprika
tárkony (izlés szerint)
500 g tészta
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:


Hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük.
Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirospaprikát és egy kis borsot.
Majd rá tesszük az apróra vágott gombát, ami lehet konzerves gomba is. Ha konzerves gomba, akkor a levében lehet főzni, ha viszont nem konzerv, akkor ezek után öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, erre rakunk még bazsalikomot, tárkonyt és annyi ételízesítőt, hogy ne legyen túl sós.
Hagyjuk főni kb. 15-20 percig, ha lefő a leve, akkor pótoljuk.
Közben megcsináljuk a habarást: kis tejfölben két ek. lisztet elkeverünk, és egy kb. fél dl vízzel elkavarjuk.
Ha megpuhult a gomba, és kicsit elfőtt a leve, akkor rátesszük a habarást, és addig főzzük, míg össze nem rottyan.
Mindeközben kifőzzünk mellé a tésztát, és lehet is fogyasztani!

Trükkök, tippek, praktikák:


Mi sok bazsalikommal és tárkonnyal szeretjük :)
Lehet késziteni Nokedlival vagy esetleg Tarhonyával.

Laktózmentesen és Gluténmentesen is készithető!

Gombapörkölt tejfölösen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Gombafasírt
Gombafasírt

Tisztítsuk meg a gombát és sós vízben főzzük meg. Szűrjük le és daráljuk le, vagy tegyük aprítógépbe. Tisztítsuk meg és daráljuk le a hagymát. Egy tálban keverjük össze a langyos g...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Gombapaprikás - OK
Gombapaprikás - OK

1. A gombát alaposan mossuk át, és hagyjuk lecsöpögni. 2. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb kockára, és kevéske olajon pároljuk üvegesre. 3. A lángról levéve szórjuk b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás aprópecsenye - OK
Gombás aprópecsenye - OK

1. A megmosott burgonyákat héjában megfőzzük. 2. A húst kockákra vágjuk. 3. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk. 4. Hozzáadjuk a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Cseszneki palacsinta - OK
Cseszneki palacsinta - OK

1. A gombapörköltet lecsepegtetem és a gombát apróra vágom. 2. Egy serpenyőben a vajat megolvasztom, a gombapörköltet kevés sóval és borssal megpirítom. 3. Betöltöm a palac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk