Családireceptkönyv.hu

Gombapörkölt tejfölösen


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg gomba (ízlés szerint)
1 közepes fej vöröshagyma
175 g tejföl
2 evőkanál finomliszt
bors ízlés szerint
bazsalikom (izlés szerint)
ételízesítő (ízlés szerint)
1 tk fűszerpaprika
tárkony (izlés szerint)
500 g tészta
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:


Hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük.
Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirospaprikát és egy kis borsot.
Majd rá tesszük az apróra vágott gombát, ami lehet konzerves gomba is. Ha konzerves gomba, akkor a levében lehet főzni, ha viszont nem konzerv, akkor ezek után öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, erre rakunk még bazsalikomot, tárkonyt és annyi ételízesítőt, hogy ne legyen túl sós.
Hagyjuk főni kb. 15-20 percig, ha lefő a leve, akkor pótoljuk.
Közben megcsináljuk a habarást: kis tejfölben két ek. lisztet elkeverünk, és egy kb. fél dl vízzel elkavarjuk.
Ha megpuhult a gomba, és kicsit elfőtt a leve, akkor rátesszük a habarást, és addig főzzük, míg össze nem rottyan.
Mindeközben kifőzzünk mellé a tésztát, és lehet is fogyasztani!

Trükkök, tippek, praktikák:


Mi sok bazsalikommal és tárkonnyal szeretjük :)
Lehet késziteni Nokedlival vagy esetleg Tarhonyával.

Laktózmentesen és Gluténmentesen is készithető!

Gombapörkölt tejfölösen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombapörkölt - OK
Gombapörkölt - OK

1. A finomra vágott hagymát az olajon aranysárgára sütjük, majd az ízesítőket belerakva, egy kevés vízzel 5 percig pároljuk. 2. Adjuk hozzá a megtisztított, cikkekre vágott gom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyárgombóc
Betyárgombóc

- 1 doboz konzerv gomba - szeletelt v. kockára vágott Bacon - 20/25 dkg - 2,5 dl főzőtejszín - 30 dkg darált hús -sertés- - vöröshagyma,paradicsom : 1-1 közepes nagyságú - Fű...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Laska gomba tartósítása
Laska gomba tartósítása

A gombát a margarinon és az olajon lepirítom, ameddig a nedvességtartalmának nagy részét elveszíti. Hozzá adom a hagymát , és a fokhagymát, meghintem a borssal. Ha elkészült, hagy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Erdei gomba-por
Erdei gomba-por

Elkészítés: A szárított gombát, fél órára egy 50-60 fokra melegített sütőben tovább szárítom (a sütő ajtaját résnyire nyitva hagyva), majd kávédarálóban finom porrá őrlöm. Kész....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk