50 dkg gomba (ízlés szerint)
1 közepes fej vöröshagyma
175 g tejföl
2 evőkanál finomliszt
bors ízlés szerint
bazsalikom (izlés szerint)
ételízesítő (ízlés szerint)
1 tk fűszerpaprika
tárkony (izlés szerint)
500 g tészta
1 ek napraforgó olaj
Hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük.
Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirospaprikát és egy kis borsot.
Majd rá tesszük az apróra vágott gombát, ami lehet konzerves gomba is. Ha konzerves gomba, akkor a levében lehet főzni, ha viszont nem konzerv, akkor ezek után öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, erre rakunk még bazsalikomot, tárkonyt és annyi ételízesítőt, hogy ne legyen túl sós.
Hagyjuk főni kb. 15-20 percig, ha lefő a leve, akkor pótoljuk.
Közben megcsináljuk a habarást: kis tejfölben két ek. lisztet elkeverünk, és egy kb. fél dl vízzel elkavarjuk.
Ha megpuhult a gomba, és kicsit elfőtt a leve, akkor rátesszük a habarást, és addig főzzük, míg össze nem rottyan.
Mindeközben kifőzzünk mellé a tésztát, és lehet is fogyasztani!
Mi sok bazsalikommal és tárkonnyal szeretjük :)
Lehet késziteni Nokedlival vagy esetleg Tarhonyával.
Laktózmentesen és Gluténmentesen is készithető!
Tisztítsuk meg a gombát és sós vízben főzzük meg. Szűrjük le és daráljuk le, vagy tegyük aprítógépbe. Tisztítsuk meg és daráljuk le a hagymát. Egy tálban keverjük össze a langyos g...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A gombát alaposan mossuk át, és hagyjuk lecsöpögni. 2. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb kockára, és kevéske olajon pároljuk üvegesre. 3. A lángról levéve szórjuk b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megmosott burgonyákat héjában megfőzzük. 2. A húst kockákra vágjuk. 3. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk. 4. Hozzáadjuk a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A gombapörköltet lecsepegtetem és a gombát apróra vágom. 2. Egy serpenyőben a vajat megolvasztom, a gombapörköltet kevés sóval és borssal megpirítom. 3. Betöltöm a palac...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz