Tészta
30 dkg liszt
1 csapott ek só
2 dkg élesztő
2 ek olaj
2 dl tej pici cukor az élesztő felfuttatásához
Bármivel tölthető ízlés szerint.Én bacont és kolbászt használtam.
Töltelék:
1 kisdobozos tejföl.1 kk fokhagymapor,
25 dkg aprított bacon
10 dkg szeletelt kolbász
1 fej vöröshagyma
3-4 lapka sajt+ 10 deka reszelt sajt
1 tojás a lekenéshez
Belemorzsolom az élesztőt a langyos cukros tejbe,teszek hozzá 1 ek lisztet,elkeverem,hagyom felfutni.A lisztet átszitálom,belekeverem a sót,hozzáadom az olajat és a felfuttatott élesztőt.Jól kidolgozom,hagyom duplájára kelni kb fél óra.Addig elkészítem a töltelék hozzávalóit.Pici olajon megpirítom kicsit a szalonnát,kiszedem és abban a zsiradékban megfonnyasztom kicsit a szálasra vágott hagymát is.A kolbász felkarikázom,a tejfölt elkeverem pici sóval és a fokhagymaporral.Ha megkelt a tészta kétfelé veszem,kör alakúra kinyújtom enyhén lisztezett deszkán.Lekenem a tejföllel úgy hogy körbe a szélén kihagyok egy ujjnyit mindenhol.Az egyik felébe rakom a szalonnát,hagymát,beborítom lapkasajttal,a szélét bekenem tojással és ráhajtom a tészta másik felét.A széleit lenyomkodom és kicsit megtekerem.A kolbászost ugyanúgy. Lekenem felvert tojással,megszórom reszelt sajttal és még így is pihentetem 10 percet Addig előmelegítem a sütőt 180 fokra és szép pirosra sütöm.Nálam 20 perc,de ez sütőfüggő.
Az útifűmaghéjat kávédarálón lisztes állagúra daráltam,majd összekevertem a bambuszrost lisztel.Langyos vízbe belekevertem a sót majd a tojást,olajat,ecetet és habverővel jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a kristálycukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. 2. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a ler...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pizzatésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük, az egyik felébe szórjuk az élesztőt, a másikba a sót, és elektromos robotgép dagasztókarjával elkezdjük keverni, közben folyamat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk a 1,5 dl langyos vízben, amiben előtte elkevertem a csapott teáskanál cukrot -> 15-20 perc, letakarva 2. Lisztbe belekverem a sót, a felfutattott élesz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű