Tészta
30 dkg liszt
1 csapott ek só
2 dkg élesztő
2 ek olaj
2 dl tej pici cukor az élesztő felfuttatásához
Bármivel tölthető ízlés szerint.Én bacont és kolbászt használtam.
Töltelék:
1 kisdobozos tejföl.1 kk fokhagymapor,
25 dkg aprított bacon
10 dkg szeletelt kolbász
1 fej vöröshagyma
3-4 lapka sajt+ 10 deka reszelt sajt
1 tojás a lekenéshez
Belemorzsolom az élesztőt a langyos cukros tejbe,teszek hozzá 1 ek lisztet,elkeverem,hagyom felfutni.A lisztet átszitálom,belekeverem a sót,hozzáadom az olajat és a felfuttatott élesztőt.Jól kidolgozom,hagyom duplájára kelni kb fél óra.Addig elkészítem a töltelék hozzávalóit.Pici olajon megpirítom kicsit a szalonnát,kiszedem és abban a zsiradékban megfonnyasztom kicsit a szálasra vágott hagymát is.A kolbász felkarikázom,a tejfölt elkeverem pici sóval és a fokhagymaporral.Ha megkelt a tészta kétfelé veszem,kör alakúra kinyújtom enyhén lisztezett deszkán.Lekenem a tejföllel úgy hogy körbe a szélén kihagyok egy ujjnyit mindenhol.Az egyik felébe rakom a szalonnát,hagymát,beborítom lapkasajttal,a szélét bekenem tojással és ráhajtom a tészta másik felét.A széleit lenyomkodom és kicsit megtekerem.A kolbászost ugyanúgy. Lekenem felvert tojással,megszórom reszelt sajttal és még így is pihentetem 10 percet Addig előmelegítem a sütőt 180 fokra és szép pirosra sütöm.Nálam 20 perc,de ez sütőfüggő.
1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat. 2. Kétszeresére...
Elkészítési idő:1. A 2,5 dkg élesztőt felfuttatjuk 5 dl langyos tejben, a tetejére rászórunk 2 marék lisztet és az 1 dkg porcukrot. 2. Az 1 kg liszthez hozzákeverjük az 5 dkg sót. 3. A kov...
Elkészítési idő:A pizzás háromszög paradicsomszószhoz az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, rárakjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük a víz...
Elkészítési idő: 1 óra