Családireceptkönyv.hu

Karamellkrémes fantázia szelet


Írta:

Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
8 evőkanál ásványvíz
8 evőkanál olaj
1 teáskanál étkezési keményítő
fél teáskanál sütőpor
A krémhez:

25 dkg cukor
25 dkg vaj
2,5 dl víz
5 dkg liszt
rumaroma

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
félbevágott dió

Elkészítés:


A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokos sütőben megsütjük. Minden lappal így járunk el. Megcsináljuk a krémet. A cukrot lassú tűzön karamelizálni kezdjük, mikor felolvadt levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, majd 1 dl vizet is beleöntünk. Visszatesszük a tűzre, amikor már forró, a maradék vizet a liszttel simára kavarjuk és a karamellhez öntjük. Lassú tűzön, folyamatosan kavargatjuk, amíg elkezd sűrűvé válik, majd levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele. A kihűtött lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is állhat. Egy pohárral kiszaggatjuk a süteményeket. A csokoládét felolvasztjuk és minden sütemény tetejére csorgatunk egy kicsit, majd egy fél diószemet ragasztunk bele. Ha nem szeretnénk kiszaggatni a tésztát, hogy ne maradjon fölösleg, akkor fel is kockázhatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Somlói galuska
Somlói galuska

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Kekszes, réteges sütemény
Kekszes, réteges sütemény

A dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport. A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Almasajt
Almasajt

Az almát puhára főzöm és szitán áttöröm. A cukorból 1 dl vízzel szirupot főzök és jól összefőzöm az almapéppel. Dermedéspróba után lapos formákba töltöm és megdermesztem. Azokból k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÚRÓS PITE
TÚRÓS PITE

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és porcukorral, majd hozzákeverjük a vajat, tojássárgáját, tejfölt és tésztát gyúrunk belőle. Kettéosztjuk. Az egyik tésztagomb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk