Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karamellkrémes fantázia szelet


Írta:

Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
8 evőkanál ásványvíz
8 evőkanál olaj
1 teáskanál étkezési keményítő
fél teáskanál sütőpor
A krémhez:

25 dkg cukor
25 dkg vaj
2,5 dl víz
5 dkg liszt
rumaroma

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
félbevágott dió

Elkészítés:


A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokos sütőben megsütjük. Minden lappal így járunk el. Megcsináljuk a krémet. A cukrot lassú tűzön karamelizálni kezdjük, mikor felolvadt levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, majd 1 dl vizet is beleöntünk. Visszatesszük a tűzre, amikor már forró, a maradék vizet a liszttel simára kavarjuk és a karamellhez öntjük. Lassú tűzön, folyamatosan kavargatjuk, amíg elkezd sűrűvé válik, majd levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele. A kihűtött lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is állhat. Egy pohárral kiszaggatjuk a süteményeket. A csokoládét felolvasztjuk és minden sütemény tetejére csorgatunk egy kicsit, majd egy fél diószemet ragasztunk bele. Ha nem szeretnénk kiszaggatni a tésztát, hogy ne maradjon fölösleg, akkor fel is kockázhatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diákcsemegés cookie
Diákcsemegés cookie

A vajat vagy margarint mikrohullámú sütőben felmelegítjük, majd belekeverjük a csokoládét, simára dolgozzuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel nagyon habosra keverjük, majd beleön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Babi
Gesztenyés meggyes sportszelet
Gesztenyés meggyes sportszelet

A gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk. A kakaóport a darált keksszel,az áttört gesztenyével összekeverjük. Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk,hozzá keverjük...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer
Linzer

Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos ishler
Habos ishler

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük, hogy hideg legyen. Ha kellőképpen lehűlt a tészta, akkor kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és közepes méretű kar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk