menu

Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 g porcukor,250 g búzaliszt,25 g vaj,20 g élesztő,3 g só,1 db tojás
120 ml tej,1 db citrom héja
Töltelékhez 110 g darált dió,90 g kristálycukor,citrom reszelt héja
200 g vaj

Elkészítés:


Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát.
(25 g porcukor, 250 g búzaliszt (BL55), 25 g vaj, 20 g élesztő (friss), 3 g só, 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 120 ml 2,8%-os tej, 1 db citrom héja) Ezután 30 percig pihentessük a tésztát.
Míg kel a tésztánk, vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 26 cm átmérőjű tortakarikát. Keverjük össze egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristálycukorral, citromhéjjal.Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 2 cm vastagra, majd nagyjából egyforma darabokat szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval, maradék nélkül.A tésztagaluskákat vajazott, lisztezett sütőformába rakjuk szorosan, és rétegenként meglocsoljuk vékonyan olvasztott vajjal. Nem kell az összes vajat rálocsolni, csak annyi kell, hogy szépen befedje a tésztákat. Majd a cukros dióval vastagon megszórjuk. Rétegezzük, míg megtelik a forma. Ha megtelt a forma, a tetejét is meglocsoljuk, megszórjuk, és újabb 30 percen át kelesztjük. Addig elkészíthetjük a vaníliasodót.A megkelt aranygaluskát 170 C-os előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.Kihűlés után az elkészült aranygaluskát vaníliasodóval leöntve tálaljuk.

Aranygaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Isteni házi kürtöskalács, sütűben sütve
Isteni házi kürtöskalács, sütűben sütve

1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Olajos piskóta
Olajos piskóta

A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós kevert süti--tej,tojás nélkül
Kakaós kevert süti--tej,tojás nélkül

tegyük a sütőformába a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót, majd egyenletesen keverjük el egy kanállal. Csináljunk három kis lyukat a keverékbe, és öntsük rá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Muffin - Triplán csokis muffin
Muffin - Triplán csokis muffin

1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük. 2. A vajat gőz fölött felolvasztjuk az étcsokival. 3. Ezalatt habosra keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk