25 dkg ráma margarin
25 dkg juhtúró
25 dkg liszt
1 db tojás a kenéshez
reszelt sajt
Összegyúrjuk a hozzávalókat és kinyújtjuk a kivánt vastagságúra, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és rudakra vágva tepsibe rakjuk. Világosra sütjük. Én tehéntúróval szoktam csinálni.
A tésztát összegyúrom, kinyújtom, tojással megkenem, reszelt sajttal megszórom és derelyevágóval hosszúkás szeletekre vágom. Perec esetében perecszagatóval kiszaggatom és megkene...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűLangyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEz az egyszerűbb recept. Aki használ öregtésztát, annak természetesen azzal ajánlom ezt a péksüteményt is. 20-25 dkg öregtészta kell hozzá, de az élesztőt így csökkenteni kell 1-1,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes