Családireceptkönyv.hu

PIRITOTT SERTÉSMÁJ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg sertésmáj
3 fej vöröshagyma
bors
majoránna
pirospaprika

ételízesítő

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk.
Minél több hagymát adunk hozzá annál szaftosabb lesz.
Hozzá tesszük a csíkokra vágott sertésmájat, és kb. 5 percig nagy lángon pirítjuk.
Borsot majoránnát és pirospaprikát szórunk rá és egy kevés vizet adva hozzá kb. 20 percig fedő alatt pároljuk.
Nem szabad sokáig főzni, mert egy ideig puhul aztán újra kemény lesz.
Ha a máj megpuhult megsózzuk, kevés ételízesítőt is adhatunk hozzá és lezárjuk.

Sós vízben főtt krumplival tálaljuk.

PIRITOTT SERTÉSMÁJ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar baconba-hagymába töltött fűszeres fasírt
baconba-hagymába töltött fűszeres fasírt

Tisztítsd meg a hagymát. Ezután vágd le a felső és alsó részét és óvatosan szedd le a külső hagymaréteget és tedd félre. A hagyma belsejét vágd össze, ahogy a fasírozotthoz is s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás sertésszelet
Gombás sertésszelet

A hússzeleteket sózzuk és borsozzuk. A hagymát felkockázzuk, a zsíron vagy olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, majd rátesszük a hússzeleteket. Hozzáadjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mátrai borzas
Mátrai borzas

1. A krumplit megpucoljuk, lereszeljük és besózva 10 percre állni hagyjuk. Konyharuhába szedjük és jó erősen kifacsarjuk belőle a felesleges levet, majd visszadobjuk egy tálba. Hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Gombás-sonkás karaj - OK
Karaj - Gombás-sonkás karaj - OK

1. A burgonyát előfőzöm, nem túl puhára. 2. A vöröshagymát és a sonkát megdinsztelem, majd rádobom a gombát és majdnem puhára párolom, őrölt borssal ízesítem. 3. A tejföl é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk