1 db tojás
liszt amennyit fölvesz
1 tojást lisztel jó keményre összegyúrjuk,és nagylyuku reszelön reszelön lereszeljük.. Tanácsos a lisztbe többször bele nyomkodni mert ugy sokkal keményebb lesz a tészta széle és könnyebb reszelni.
Ha kiszáritjuk a tésztát akkor házitarhonyát is készithetünk belöle.
Természetesen ez esetben több tojással készitjük,hogy nagyobb mennyiségü tésztánk legyen.
tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha kés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagy tálban elkeverjük, amíg melegszik a gofrisütő hagyjuk pihenni, ha már forró kb. 1 tk. zsiradékkal kenjük ki a sütőt, csukjuk még össze egy kicsit, majd merő...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA burgonyát enyhén sós vízben feltesszük főni, leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, vajat, cukrot, sót, és jól összegy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA f
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű