menu

Családireceptkönyv.hu

Resze-rusza, levesbetét


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db tojás
liszt amennyit fölvesz

Elkészítés:


1 tojást lisztel jó keményre összegyúrjuk,és nagylyuku reszelön reszelön lereszeljük.. Tanácsos a lisztbe többször bele nyomkodni mert ugy sokkal keményebb lesz a tészta széle és könnyebb reszelni.

Ha kiszáritjuk a tésztát akkor házitarhonyát is készithetünk belöle.
Természetesen ez esetben több tojással készitjük,hogy nagyobb mennyiségü tésztánk legyen.

Resze-rusza, levesbetét

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolbászos - füstölt sajtos tészta
Kolbászos - füstölt sajtos tészta

A kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. A kétféle paprikakrémet egy tálban összekeverjük a tejszínnel, és a majorannával. A tésztát sós, lobogó ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Mészárosné féle milánói avagy húsos rakott tészta
Mészárosné féle milánói avagy húsos rakott tészta

◾️A húst felkockázzuk és megmossuk. ◾️A szalonnát és a hagymát is felkockázzuk. ◾️A szalonnát pirítani kezdjük (ha esetleg keveseljük a kisült zsírt, adhatunk hozzá pici olajat...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Igazi törékeny csöröge
Igazi törékeny csöröge

. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, villával nagyjából összekeverjük, majd kézzel összegyúrjuk. Nem kell túldolgozni! Puha kis labdát kell, hogy kapjunk, ha száraz, akkor adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
ALFREDO fettucine(hosszúmetélt)
ALFREDO fettucine(hosszúmetélt)

1. Felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a parmezánt, hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. 2. Közben a petrezsely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk