Családireceptkönyv.hu

Resze-rusza, levesbetét


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db tojás
liszt amennyit fölvesz

Elkészítés:


1 tojást lisztel jó keményre összegyúrjuk,és nagylyuku reszelön reszelön lereszeljük.. Tanácsos a lisztbe többször bele nyomkodni mert ugy sokkal keményebb lesz a tészta széle és könnyebb reszelni.

Ha kiszáritjuk a tésztát akkor házitarhonyát is készithetünk belöle.
Természetesen ez esetben több tojással készitjük,hogy nagyobb mennyiségü tésztánk legyen.

Resze-rusza, levesbetét

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejbegríz gombóc
Tejbegríz gombóc

tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós gofri
Sós gofri

A hozzávalókat egy nagy tálban elkeverjük, amíg melegszik a gofrisütő hagyjuk pihenni, ha már forró kb. 1 tk. zsiradékkal kenjük ki a sütőt, csukjuk még össze egy kicsit, majd merő...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackos gombóc
Barackos gombóc

A burgonyát enyhén sós vízben feltesszük főni, leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, vajat, cukrot, sót, és jól összegy...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Túrós csusza
Túrós csusza

A f

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk