elő tészta
450 g liszt
450 ml víz
7 g friss élesztő
hozzá
300 g liszt
120 ml víz
14 g só
Add hozzá az élesztőt a meleg vízhez. Adjunk hozzá lisztet és keverjük össze. Hagyjuk kelni.
Adjunk hozzá vizet, lisztet és sót. Fakanállal összegyúrjuk. Kivajazott asztalon gyúrjuk a tésztát. Hagyjuk kelni. Hajtsa össze a tésztát és hagyja kelni (2-szer).
A tésztát 3 részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Nyomd meg ujjaiddal mindegyik cipót.
5 percig sütjük 270°C-on az alsó rácson, majd 10 percig 220°C-on a középső rácson.
A langyos vízhez adjuk hozzá a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Amíg felfut, szitáljuk át lisztet, adjuk hozzá a sikért, és a többi hozzávalót. Ha felfutott az élesztő, önts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket a munkaasztalra szitálom és elkeverem a sóval (külön-külön). Ami a teljes kiőrlésűből fent marad, azt is beleöntöm, és egy mélyedést formálok a közepén. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. Keverjük össze a liszteket. Keverjük a vízbe az élesztőt és a sót. Öntsük a lisztbe egy mélyedésbe. Kelesszük 15 percig. 2. Ezután dolgozzuk össze a tésztát, formáljunk belől...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat a felsorolás szerinti sorrendben tedd a kenyérsütő gépbe,normál programon indítsd el.Sülés után borítsd rácsra, hagyd kihűlni. Ebből a tésztából zsömléket, cipót is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű