elő tészta
450 g liszt
450 ml víz
7 g friss élesztő
hozzá
300 g liszt
120 ml víz
14 g só
Add hozzá az élesztőt a meleg vízhez. Adjunk hozzá lisztet és keverjük össze. Hagyjuk kelni.
Adjunk hozzá vizet, lisztet és sót. Fakanállal összegyúrjuk. Kivajazott asztalon gyúrjuk a tésztát. Hagyjuk kelni. Hajtsa össze a tésztát és hagyja kelni (2-szer).
A tésztát 3 részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Nyomd meg ujjaiddal mindegyik cipót.
5 percig sütjük 270°C-on az alsó rácson, majd 10 percig 220°C-on a középső rácson.
A tojásokat verjük fel, keverük jó habosra a tejszínnel, majd sózzuk és borsozzuk. A kenyérszeleteket áztassuk a tojásba, majd helyezzük egy kivajazott tepsibe, a megmaradt tejszín...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a vajat és langyos tejet. Alaposan kidolgozzuk - ha lágy lenne a tészta, adjunk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűsütés előtti este 40 dkg liszt bl80 1 dkg élesztő 3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesSütés előtt tejjel kentem le sütés után pici vajjal kentem át. Dagasztàs ➡️10perc pihentetés ➡️ formázás ➡️ 40 perc kelesztès ➡️220 fokos sütőben 25 -30 perc sütès
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű