elő tészta
450 g liszt
450 ml víz
7 g friss élesztő
hozzá
300 g liszt
120 ml víz
14 g só
Add hozzá az élesztőt a meleg vízhez. Adjunk hozzá lisztet és keverjük össze. Hagyjuk kelni.
Adjunk hozzá vizet, lisztet és sót. Fakanállal összegyúrjuk. Kivajazott asztalon gyúrjuk a tésztát. Hagyjuk kelni. Hajtsa össze a tésztát és hagyja kelni (2-szer).
A tésztát 3 részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Nyomd meg ujjaiddal mindegyik cipót.
5 percig sütjük 270°C-on az alsó rácson, majd 10 percig 220°C-on a középső rácson.
https://recipescool.com/ciabatta-bread-recipe-2/?fbclid=IwAR38HZRwg5lY51G6Gfmv4vRTpLiL8nJDxWLmH6jh-10-TANRnijFVCWOE1w
kép 4237
1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban átszitáljuk a fél kiló lisztet, belekeverjük a szódabikarbonát, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk az olajat és a vizet is, majd összegyúrjuk alaposan. Megszórhat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 200 fokra, A szódabikarbónát, darált lenmagot, szezámmaglisztet, sót, zsírt összekeverem, Szétválasztom a tojásokat, majd a sárgáját hozzákeverem az előbb el...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz