Családireceptkönyv.hu

41. Sajtos csavart kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 g száraz élesztő.
375 g liszt.
3 g (1 teáskanál) só.
180 ml meleg tej.
1 tojás.
45 g vaj, olvasztott.
3 evőkanál apróra vágott petrezselyem.
125 g reszelt sajt.
Tojás mosás.
Lágyított vaj.

Elkészítés:



A liszt-só keverék közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a tejet, a vajat és a tojást.
Keverje össze az összes folyadékot, majd kezdje el hozzáadni a lisztet oldalról.
Amikor csomósra áll a tészta, simára gyúrjuk, golyót formázunk belőle, és 1 órára félretesszük.
A tésztát negyedekre osztjuk, és mindegyiket golyóvá sodorjuk, mielőtt téglalappá kinyújtjuk. Két téglalapot kenjünk meg vajjal, kenjük meg a tetejét sajttal és petrezselyemmel, majd fedjük be még két réteg tésztával.
A tésztát sodrófával kissé megtekerjük, mielőtt csíkokra vágnánk. Szedje össze a csíkokat ketté, és tegyen közéjük több vajat.
Csavarja össze az egyes csíkokat a videóban látható módon. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük 20 percre. Lekenjük tojással, és 25 percig sütjük 180°C-on.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Skót zsemle
Skót zsemle

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a sót, és a langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük. Liszteze...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tibor
Gyorskovászos fehérkenyér
Gyorskovászos fehérkenyér

Sütés előtti este megcsinálom a gyors kovászt: 1 dkg élesztőt és egy teáskanál barna cukrot feloldok 2,4 dl langyos vízben, ezt hozzáöntöm 20 dkg liszthez, jól összekeverem, palacs...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
217. Kis kenyerek
217. Kis kenyerek

Este öreg tésztát bekeverni. Reggel, Élesztőt futtatni. A többi hozzávalóval dagasztani.2 x átgyúrni / 20-20 perc/. Darabolni,formázni, keleszteni 20-30 perc. 210 fokon 15-20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk