25 dkg túró
2 tojás
1 ek tejföl
1/2 cs sütőpor
18 dkg liszt
1 vaníliás cukor
Csipet citromhéj
Meggy
250 gramm fagyasztott meggy
2 kk kukoricakeményítő
1 dl víz
5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
Csipet citromhéj
Csipet fahéj
sütés: olajba
Hozzá valókat összekeverni. Gombócot formálni, közepes meleg olajba sütni.
Meggyet össze melegíteni a többi hozzá valóval, sűríteni keményítő
Meggy helyett lehet cukros-tejföl
1. Melegítsük meg a tejet a vaníliás cukrokkal és a fahéjjal együtt. Folyamatosan kevergessük, le ne kapjon, vagy ki ne fusson. 2. Válasszuk szét a tojásokat. A 4 tojássárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverjük a cukkorral, hozzáadjuk a rumot, később pedig a mascarponét a pudinggal, addig keverjük, míg sima és kissé habos nem lesz. A tojásfehérjét kemény habbá v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször durvára daraboljuk a diót, nem kell hogy nagyon apró legyen. Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük reszelőn. A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, olajjal. Beleres...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz