Előtészta
30 dkg BL55 liszt
1 dl joghurt
1,2 dkg élesztő
tangZhong
2 dl vííz
3 evőkanál liszt
70 dkg bl 80 kenyérliszt
1 dkg élesztő
tangZhong
víz
3 ek olaj v. 1 ek zsír
3 tk só
Előtészta: Èlesztőt langyos vízben mokkáskanál cukorral kikeverni ( nem kell felfuttatni )
Liszthez adni joghurttal együtt annyi langyos vizet , hogy noki állagú tészta legyen .
Lefedve egy éjszakát konyhapulton hagyni .
tangZhongot ,
2 dl vízben 3 evőkanál lisztet simára keverek és folyós puding állagra felfőzöm ,
Előtésztához hozzáadok
70 dk bl 80 czeli kenyérlisztet ,
1 dk élesztőt
tangZhongot
annyi vizet ,hogy jól dagasztható maszív tészta legyen , 5 percig dagasztom , 5 percig hagyom letakarva pihentetni .
Ez után adom hozzá 3 evőkanál étolajat vagy 1 csapott kanál zsírt.
3 teáskanál sót .
10 percig dagasztom géppel .
Kiolajozott kelesztőtálba teszem kb 50 perc alatt konyhameleg helyen 2 szeresére kel.
Kelesztő tálból nem veszem ki abba szirom hajtogatással hajtogatom , szintén kelesztem 30 pec .
Deszkára borítom átgyúrom formázom amilyen a forma ( gránit kacsasütőbe sütöm )
Formát sütőpapírral bèlem ki és a megformázott tésztát belehelyezem , sütőt gőzősen 220 fokra előmelegítem ( 15 perc ) kenyeret vízzel spriccelem bevagdosom , forma fedelèt is betolom a sütőbe 60 percig fedővel sütöm , majd fedőt eltávolítom ès 190 fokon 30 - 40 percig sütöm , míg a kívánt színt kèrget el nem éri .
Megjegyzem kb 2 kg kenyèr közel 2 óra sütés kell.
Kenyérnek kell lenni kérge mert nem tud kiszáradni a bèlezete , nálunk 1 hétig kenyér , tovább nem áll el mert elfogy
Horváthnè Adorján Ani
Egyszerűen összedolgozzuk az alapanyagokat úgy, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk két részre, és hagyjuk pihenni. Ezalatt reszeljünk le egy kis tálba egy kis gerezd fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőtészta A tervezett sütés előtt 10-12 órával összekeverjük a hozzávalókat, az élesztőt elkeverem a vízben, hozzá a lisztet és a sikért, majd egy villával gombóccá alakítjuk, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. 1 dl langyos vízben feloldjuk a cukrot, a tejport, és az élesztőt belemorzsoljuk. 2. Meleg helyen megkelesztjük. 3. Az átszitált, langyos lisztet tálba öntjük, a sóval ö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKovász A vizben feloldom a kovászt, hozzáadom a lisztet, simára keverem, és nejlonnal letakarva érlelem 10-12 órán át. A liszteket a gép üstjébe szitálom, ráöntöm a vizet, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű