Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

626. TangZhongos kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Előtészta
30 dkg BL55 liszt
1 dl joghurt
1,2 dkg élesztő

tangZhong
2 dl vííz
3 evőkanál liszt


70 dkg bl 80 kenyérliszt
1 dkg élesztő
tangZhong
víz

3 ek olaj v. 1 ek zsír
3 tk só




Elkészítés:


Előtészta: Èlesztőt langyos vízben mokkáskanál cukorral kikeverni ( nem kell felfuttatni )
Liszthez adni joghurttal együtt annyi langyos vizet , hogy noki állagú tészta legyen .
Lefedve egy éjszakát konyhapulton hagyni .

tangZhongot ,
2 dl vízben 3 evőkanál lisztet simára keverek és folyós puding állagra felfőzöm ,

Előtésztához hozzáadok
70 dk bl 80 czeli kenyérlisztet ,
1 dk élesztőt
tangZhongot
annyi vizet ,hogy jól dagasztható maszív tészta legyen , 5 percig dagasztom , 5 percig hagyom letakarva pihentetni .
Ez után adom hozzá 3 evőkanál étolajat vagy 1 csapott kanál zsírt.
3 teáskanál sót .
10 percig dagasztom géppel .
Kiolajozott kelesztőtálba teszem kb 50 perc alatt konyhameleg helyen 2 szeresére kel.
Kelesztő tálból nem veszem ki abba szirom hajtogatással hajtogatom , szintén kelesztem 30 pec .
Deszkára borítom átgyúrom formázom amilyen a forma ( gránit kacsasütőbe sütöm )
Formát sütőpapírral bèlem ki és a megformázott tésztát belehelyezem , sütőt gőzősen 220 fokra előmelegítem ( 15 perc ) kenyeret vízzel spriccelem bevagdosom , forma fedelèt is betolom a sütőbe 60 percig fedővel sütöm , majd fedőt eltávolítom ès 190 fokon 30 - 40 percig sütöm , míg a kívánt színt kèrget el nem éri .
Megjegyzem kb 2 kg kenyèr közel 2 óra sütés kell.
Kenyérnek kell lenni kérge mert nem tud kiszáradni a bèlezete , nálunk 1 hétig kenyér , tovább nem áll el mert elfogy

Trükkök, tippek, praktikák:


Horváthnè Adorján Ani

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: KISS
Teljes kiőrlésű formakenyér
Teljes kiőrlésű formakenyér

Elkészítés: Kezdetben nem adjuk hozzá az egész vizet, mert előfordulhat, hogy nem lesz szükségünk az egészre. Előbb 2,3 dl langyos vizet a mixer táljába öntünk és rászórjuk a s...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Bambuszrostlisztes kenyérke sütőben
Bambuszrostlisztes kenyérke sütőben

A hozzávalókat én csak kézi habverővel simára kevertem. 170 fokon alsó-felső sütéssel, légkeveréssel egy 27*10 cm-es szilikon sütőformába tettem és 30 percig sütöttem. Nyilván ízl...

Elkészítési idő: Bő fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Chia magos szendvicskenyér
Chia magos szendvicskenyér

A tervezett kenyérsütés előtti este elkészítettem az öregtésztát. Egy nagyobb, lefedhető tálba mértem a vizet, belemorzsoltam az élesztőt, majd hozzáadtam a lisztet és alaposan öss...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Gyökér kenyér
Gyökér kenyér

Az élesztőt a cukorral elkevert hidegvízben feloldjuk. A sót elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat. Fakanállal egyneművé keverjük, majd folpakkal l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk