menu

Családireceptkönyv.hu

626. TangZhongos kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Előtészta
30 dkg BL55 liszt
1 dl joghurt
1,2 dkg élesztő

tangZhong
2 dl vííz
3 evőkanál liszt


70 dkg bl 80 kenyérliszt
1 dkg élesztő
tangZhong
víz

3 ek olaj v. 1 ek zsír
3 tk só




Elkészítés:


Előtészta: Èlesztőt langyos vízben mokkáskanál cukorral kikeverni ( nem kell felfuttatni )
Liszthez adni joghurttal együtt annyi langyos vizet , hogy noki állagú tészta legyen .
Lefedve egy éjszakát konyhapulton hagyni .

tangZhongot ,
2 dl vízben 3 evőkanál lisztet simára keverek és folyós puding állagra felfőzöm ,

Előtésztához hozzáadok
70 dk bl 80 czeli kenyérlisztet ,
1 dk élesztőt
tangZhongot
annyi vizet ,hogy jól dagasztható maszív tészta legyen , 5 percig dagasztom , 5 percig hagyom letakarva pihentetni .
Ez után adom hozzá 3 evőkanál étolajat vagy 1 csapott kanál zsírt.
3 teáskanál sót .
10 percig dagasztom géppel .
Kiolajozott kelesztőtálba teszem kb 50 perc alatt konyhameleg helyen 2 szeresére kel.
Kelesztő tálból nem veszem ki abba szirom hajtogatással hajtogatom , szintén kelesztem 30 pec .
Deszkára borítom átgyúrom formázom amilyen a forma ( gránit kacsasütőbe sütöm )
Formát sütőpapírral bèlem ki és a megformázott tésztát belehelyezem , sütőt gőzősen 220 fokra előmelegítem ( 15 perc ) kenyeret vízzel spriccelem bevagdosom , forma fedelèt is betolom a sütőbe 60 percig fedővel sütöm , majd fedőt eltávolítom ès 190 fokon 30 - 40 percig sütöm , míg a kívánt színt kèrget el nem éri .
Megjegyzem kb 2 kg kenyèr közel 2 óra sütés kell.
Kenyérnek kell lenni kérge mert nem tud kiszáradni a bèlezete , nálunk 1 hétig kenyér , tovább nem áll el mert elfogy

Trükkök, tippek, praktikák:


Horváthnè Adorján Ani

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Das weltbeste Fladenbrot
Das weltbeste Fladenbrot

Mehl mit Salz in eine Rührschüssel sieben. Hefe in 600 ml lauwarmem Wasser glatt rühren und unter das Mehl mischen. Alles zu einem weichen Teig verarbeiten. Dabei ca. 5 Minuten krä...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi toast kenyér
Házi toast kenyér

Szitáljuk tálba a kenyérlisztet, majd keverjük hozzá a réteslisztet és a sót. Morzsoljuk el a lisztben a vajat. Hideg tej és víz elegyében oldjuk fel a nyers élesztőt, majd gyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vöröslencsés kenyér kenyérsütőben
Vöröslencsés kenyér kenyérsütőben

https://www.facebook.com/groups/270601467024951/posts/1467304314021321/?__cft__[0]=AZVZL3cj62iaEn5V4lJIaHStv85Sj1LUYf-M4HCHetivphFcEoA2UqaFYAc3_KBq_pJxHj6X0uO2TBt6hDnCwoqDk3sIiCUDG...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Zwiebelbrot
Zwiebelbrot

Das Mehl mit dem Backpulver und dem Salz mischen. Magerquark, verquirlte Eier und Röstzwiebeln dazugeben. Alles zu einem Teig verkneten. (Der Teig ist etwas trocken, das Brot schön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk