előtészta
450 g liszt
450 ml víz
7 g friss élesztő
hozzá
300 g liszt
120 ml víz
14 g só
Add hozzá az élesztőt a meleg vízhez. Adjunk hozzá lisztet és keverjük össze. Hagyjuk kelni.
Adjunk hozzá vizet, lisztet és sót. Fakanállal összegyúrjuk. Kivajazott asztalon gyúrjuk a tésztát. Hagyjuk kelni. Hajtsa össze a tésztát és hagyja kelni (2-szer).
A tésztát 3 részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Nyomd meg ujjaiddal mindegyik cipót.
5 percig sütjük 270°C-on az alsó rácson, majd 10 percig 220°C-on a középső rácson.
Die Hefe mit dem Wasser und Zucker verrühren, bis die Hefe aufgelöst ist. Dann Öl, Mehl und Salz hinzufügen und alles gut durchkneten, bis es ein geschmeidiger und elastischer Hefe...
Elkészítési idő:Este összekeverem a gyorskovászt, letakarva a konyhapulton hagyom. Reggel hozzáadom az összes többi alapanyagot, alaposan kidagasztom. kicsit állni hagyom és ismét átgyúrom. Ha...
Elkészítési idő: 2 óra +az összes hozzávalót belettem a keverőtálba, a lengag kivételével, géppel kb 10 percig dagasztottam, majd jött bele a lenmag, beledagasztottam , áttettem egy enyhén lisztezett más...
Elkészítési idő:A liszt kivételével az összes többi hozzávalót a keverőtálba tesszük, majd összekeverjük, majd lisztet adunk hozzá, és puha kézhez nem ragadó tésztát készítünk, egy órát pihentetj...
Elkészítési idő: