250 g mogyoró (héjjal vagy héj nélkül)
•250 g mandula (ugyanaz, mint fent)
•250 g fehér cukor
•1 csipetsó
•2 evőkanál vaníliakivonat
A receptlépései:
1. Tegyük a mogyorót és a mandulát sütőpapírral borított tepsire, és 170°C-on 20-30 percig süssük, hogy megpiruljanak.
2. Mag hagyni vagy megpucolni a bőrtétöl (én személy szerint megtartom a bőrt...).
3. Készítsünk karamellt :közepes lángon tegyük a serpenyőbe a cukrot, és hagyjuk, hogy a cukor aranyszínűre olvadjon, de ne legyen túl sötét. Szükségesetén, ha a cukor nem ,egyenletesen olvad keverjük meg egy kicsit egy falapáttal.
4. Öntse a magvakat a karamellbe, és falapáttal jól keverje össze, hogy az összes mogyorót és mandulát bevonja a karamell. Vigyázzon, hogy ne érjen a karamellhez, mert forró!
5. Öntse a keveréket a sütőpapírral borított tepsire, és hagyja kihűlni.
6. Adjuk hozzá a sót és a vaníliát, és tegyük mindent egy turmixgépbe, alaposan turmixoljuk 3-6 percig, az erősségtől függően, porrá, majd fokozatosan egyre folyékonyabb pasztává kell válnia
gy lábasban keverd össze a hozzávalókat a zselatin kivételével, és folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Hűtsd langyosra a keveréket, majd alaposan keverd el benne az étkezés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasba öntjük a tejet. Hozzáadjuk a rizst, a vaníliás cukrot és feltesszük főni. Néha-néha megkeverjük. Amikor a rizs puhára főtt, belekeverjük a vajat. Így főzzük még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy keverőtálban homogén masszává keverjük, ( VAGY: a kekszet apró morzsásra törjük, összekeverjük a felolvasztott vajjal), majd egy sütőpapírral kibélelt 28 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLekvár A szilvát kimagozzuk, daraboljuk, az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A gyümölcsöt az eritrittel lábasba tesszük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a szilvahéjból ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes