250 g mogyoró (héjjal vagy héj nélkül)
•250 g mandula (ugyanaz, mint fent)
•250 g fehér cukor
•1 csipetsó
•2 evőkanál vaníliakivonat
A receptlépései:
1. Tegyük a mogyorót és a mandulát sütőpapírral borított tepsire, és 170°C-on 20-30 percig süssük, hogy megpiruljanak.
2. Mag hagyni vagy megpucolni a bőrtétöl (én személy szerint megtartom a bőrt...).
3. Készítsünk karamellt :közepes lángon tegyük a serpenyőbe a cukrot, és hagyjuk, hogy a cukor aranyszínűre olvadjon, de ne legyen túl sötét. Szükségesetén, ha a cukor nem ,egyenletesen olvad keverjük meg egy kicsit egy falapáttal.
4. Öntse a magvakat a karamellbe, és falapáttal jól keverje össze, hogy az összes mogyorót és mandulát bevonja a karamell. Vigyázzon, hogy ne érjen a karamellhez, mert forró!
5. Öntse a keveréket a sütőpapírral borított tepsire, és hagyja kihűlni.
6. Adjuk hozzá a sót és a vaníliát, és tegyük mindent egy turmixgépbe, alaposan turmixoljuk 3-6 percig, az erősségtől függően, porrá, majd fokozatosan egyre folyékonyabb pasztává kell válnia
A tejszínt felverem a habfixálóval és a zseléfixszel. Külön kikeverem a túrót a sűrített tejjel. A kettőt összekeverem és belereszelem a citrom héját. A piskótalapot ketté vágom....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 lépés: Addig főzzük míg teljesen fel nem olvad. Ezután félrehúzzuk hagyjuk lehűlni majd 10 perc pihi a hűtőben is. Majd egy ek dw porcukorral habbá verjük. 2 lépés: Hozzávalókat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKészítsük el a fahéjszirupot. Egy lábasba tegyünk 250 milliliter vizet, egy evőkanál fahéjat, 3 evőkanál cukrot, egy teáskanál vaníliakivonatot, 5-6 szem szegfűszeget és reszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a főzőcsokoládét gőz fölött meglágyítjuk. 2. Ha langymelegre hűlt, a tejszínnel elkeverjük és jégre állítjuk. 3. Ha már jól lehűlt, elektromos habverővel habb...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz