250 g mogyoró (héjjal vagy héj nélkül)
•250 g mandula (ugyanaz, mint fent)
•250 g fehér cukor
•1 csipetsó
•2 evőkanál vaníliakivonat
A receptlépései:
1. Tegyük a mogyorót és a mandulát sütőpapírral borított tepsire, és 170°C-on 20-30 percig süssük, hogy megpiruljanak.
2. Mag hagyni vagy megpucolni a bőrtétöl (én személy szerint megtartom a bőrt...).
3. Készítsünk karamellt :közepes lángon tegyük a serpenyőbe a cukrot, és hagyjuk, hogy a cukor aranyszínűre olvadjon, de ne legyen túl sötét. Szükségesetén, ha a cukor nem ,egyenletesen olvad keverjük meg egy kicsit egy falapáttal.
4. Öntse a magvakat a karamellbe, és falapáttal jól keverje össze, hogy az összes mogyorót és mandulát bevonja a karamell. Vigyázzon, hogy ne érjen a karamellhez, mert forró!
5. Öntse a keveréket a sütőpapírral borított tepsire, és hagyja kihűlni.
6. Adjuk hozzá a sót és a vaníliát, és tegyük mindent egy turmixgépbe, alaposan turmixoljuk 3-6 percig, az erősségtől függően, porrá, majd fokozatosan egyre folyékonyabb pasztává kell válnia
A kókuszt, a kekszet és a porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a kókuszlikőrt és a kókuszzsírt vagy vajat, morzsolni kezdjük, majd annyi vizet (esetleg még kókuszlikőrt) adunk hozzá...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűTészta: Liszt + kakaó átszitálva, a vajat elmorzsolom benne. Hozzáadom a porcukrot és a 2+3 ek vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrom. Enyhén lisztezett folpack fólián kinyüjtom...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű1. A vajat a porcukorral és a citrom levével nagyon habosra kikeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű