250 g mogyoró (héjjal vagy héj nélkül)
•250 g mandula (ugyanaz, mint fent)
•250 g fehér cukor
•1 csipetsó
•2 evőkanál vaníliakivonat
A receptlépései:
1. Tegyük a mogyorót és a mandulát sütőpapírral borított tepsire, és 170°C-on 20-30 percig süssük, hogy megpiruljanak.
2. Mag hagyni vagy megpucolni a bőrtétöl (én személy szerint megtartom a bőrt...).
3. Készítsünk karamellt :közepes lángon tegyük a serpenyőbe a cukrot, és hagyjuk, hogy a cukor aranyszínűre olvadjon, de ne legyen túl sötét. Szükségesetén, ha a cukor nem ,egyenletesen olvad keverjük meg egy kicsit egy falapáttal.
4. Öntse a magvakat a karamellbe, és falapáttal jól keverje össze, hogy az összes mogyorót és mandulát bevonja a karamell. Vigyázzon, hogy ne érjen a karamellhez, mert forró!
5. Öntse a keveréket a sütőpapírral borított tepsire, és hagyja kihűlni.
6. Adjuk hozzá a sót és a vaníliát, és tegyük mindent egy turmixgépbe, alaposan turmixoljuk 3-6 percig, az erősségtől függően, porrá, majd fokozatosan egyre folyékonyabb pasztává kell válnia
1. A csokit a vajjal mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a tojásokat, a kétféle cukrot, a kakaót, végül a lisztet. 2. A masszát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1) Melegitsuk elo a sutot 175 fokra / gazsuto 2-3 fokozat. Vajazzuk ki a sutoformat es beleljuk ki sutopapirral. Tegyuk felre. 2) Keverjuk habosra szobaho vajat es a cukrot....
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűAzzal kezdjük, hogy összetörjük a kekszet egy nagyobb tálban. A keksz darabokat minél változatosabbra törjük, annál szebb (már amennyire ez a sütemény szép lehet:) ) lesz majd a ké...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA pisztáciát tisztíts meg és 160 fokos légkeveréses sütőben pirítsd meg enyhén kb. 10 perc alatt. Szedd ki és várd meg, hogy kissé kihűljön. Az összes alapanyagokat botmixerrel va...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz