Családireceptkönyv.hu

233.Török ​​kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


170 g főtt burgonya
230 g (1 4/5 csésze) liszt
110 ml (1/2 csésze) tej
7 g száraz élesztő
5 g só
Olvasztott vaj
Aprított petrezselyem

Elkészítés:


A főtt burgonyát elkeverjük a tejjel, majd összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a sóval. 1 órát kelesztjük a tésztát.
A tésztát több részre osztjuk, sodrófával kinyújtjuk, és serpenyőben mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.
Megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyöngyi
kenyér
kenyér

Este 200 ml szobahőmérsékletű víz, 5gramm élesztő, 200 gr Bl80-as liszt. Összeállítva, lefedve a konyhapulton hagytam. Reggel ezt fellazítottam 200 ml langyos vízzel, adtam még ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ÉLESZTŐ HÁZILAG:
ÉLESZTŐ HÁZILAG:

Összekeverni, szoba hőmérsékleten állni hagyni (1 éjszaka). 50gr = 1 élesztőnek felel meg. Régi Koszovói recept. Ki van próbálva, működik!!!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Scali kenyér (Limara)
Scali kenyér (Limara)

Kovász hozzávalóit jól elkeverem, majd éjszakára egy ruhával letakarva a konyhában hagyom. Én mindig beteszem az ilyen kovászokat a mikróba vagy a sütőbe, hogy egyenletes hőmérsékl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
176. KENYÉR - teljes kiőrlésű zürichi
176. KENYÉR - teljes kiőrlésű zürichi

előtészta: Egy villával összekeverem, egynemű gombóccá, lefedve a pulton hagyom 8-12 órát, semmi más tennivaló nincs vele. Ez idő alatt túlkel, visszaesik, a sikérszálak megerős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk