30 dkg kukoricaliszt
2 dkg só
3 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
étolaj a sütéshez
Tetejére
1 nagydoboz (375 g), tejföl
20 dkg reszelt sajt
A lisztet a sóval elkeverem.
Az élesztőt pici tejben (só, cukor)
Az élesztőt beleöntöm a kukoricalisztbe.
A vizet fokozatosan hozzá adagolom.
Összekeverem
20 percig pihentetem.
Majd forró olajban kisütöm.
Figyelem! Nem lesznek nagyok, mert a kukoricaliszt ebben az állapotában Nem nyújtható! Én a kezemmel formáztam őket.
A kisült gluténmentes lángost reszelt sajttal tálalom Finom!!
A túrót villával összetörjük, a tojások fehérjéjét habbá verjük pici sóval. A túróba belekeverjük az összes hozzávalót. Óvatosan beleforgatjuk a habot is. Egy nagy lábosban vizet f...
Elkészítési idő:percig pihentessük. Pihentetés után adjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (kb. 5 g), így gyúrjuk át a tésztát, végül lisztezett kézzel formázzunk belőle ol...
Elkészítési idő: 30 percEgy nagy lábasban vizet forralunk. Egy tálba kimérjük a lisztet, kevés sót adunk hozzá, hozzáadjuk a tojást és a tejet és csomómentesre keverjük (ne lepődjünk meg, hígabb lesz a k...
Elkészítési idő: