30 dkg kukoricaliszt
2 dkg só
3 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
étolaj a sütéshez
Tetejére
1 nagydoboz (375 g), tejföl
20 dkg reszelt sajt
A lisztet a sóval elkeverem.
Az élesztőt pici tejben (só, cukor)
Az élesztőt beleöntöm a kukoricalisztbe.
A vizet fokozatosan hozzá adagolom.
Összekeverem
20 percig pihentetem.
Majd forró olajban kisütöm.
Figyelem! Nem lesznek nagyok, mert a kukoricaliszt ebben az állapotában Nem nyújtható! Én a kezemmel formáztam őket.
A kisült gluténmentes lángost reszelt sajttal tálalom Finom!!
A sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg. A megtisztított sárgarépát daraboljuk fel tetszőleges méretű hasábokra. A répákat helyezzük tepsibe, tegyük melléjük a fokhagymagerezdeke...
Elkészítési idő: 35 perrc Nehézség: KönnyűA spenótot mosd meg, majd enyhén sós vízben főzd puhára. Dobj hozzá egy csipet szódabikarbónát is. Szűrd le, és várd meg, amíg kihűl, majd pépesítsd botmixerrel. Ha mirelit spenó...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA kekszeket késes robotgépben vagy mozsárban morzsás állagúra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. Legalább 30 percre a hű...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű