1 tojás
2 ek. tejföl
4 ek., vagy 8 dkg rizsliszt
Só
Kevés víz
Kezdd azzal, hogy felteszel forrni vizet egy akkora edényben, ami fölé tudod helyezni a nokedliszaggatót. Sót teszel bele, és lefeded. Egy tálban a tejföllel elkevert ,megsózott tojáshoz hozzákeverjük a rizslisztet és éppen csak annyi vizet teszünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Ha még sosem csináltál nokedli tésztát, akkor ezt úgy kell elképzelni, hogy a tejfölnél sűrűbb legyen kicsit a tésztád, hiszen a nokedliszaggatón nem szabad átfolynia, neked kell átdörgölnöd a szaggatón. A forrásban lévő vízbe beleszaggatod az így elkészült tésztát, és amint belekerült, már veheted is ki a vízből egy szűrővel. Ennek a tésztának pár pillanat elég a készhez ?
Ha úgy érzed, hogy esetleg kicsit rugalmasabbat szeretnél legközelebb, próbáld ki két tojással a nokedlit. A tojás keményít rajta, így teljesen más lesz a nokedli állaga. Mindamellett a rizsliszt egyik sajátossága mások szerint, hogy nem is kell hozzá tojás. Én máshogy tapasztaltam, bízzuk hát mindenki egyéni ízlésére ?
Jó étvágyat!
A tészta hozzávalóit összekeverjük. Még csak robotgép sem kell hozzá, simán ki lehet keverni evőkanállal. Egy 28 centi átmérőjű serpenyőben felmelegítjük a kókuszolajat és a pizza...
Elkészítési idő:Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat kézi mixer dagasztó karjával alaposan elkeverjük, az olajat utoljára t...
Elkészítési idő: 1-1,5óraA zöldségeket megmosom, majd felszeletelem. Sütőpapíros tepsit kicsit kiolajozok, majd szépen elkezdem őket egymás elé sorban felhalmozni több sorba. A tetejére grill zöldség fűsze...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra