1 tojás
2 ek. tejföl
4 ek., vagy 8 dkg rizsliszt
Só
Kevés víz
Kezdd azzal, hogy felteszel forrni vizet egy akkora edényben, ami fölé tudod helyezni a nokedliszaggatót. Sót teszel bele, és lefeded. Egy tálban a tejföllel elkevert ,megsózott tojáshoz hozzákeverjük a rizslisztet és éppen csak annyi vizet teszünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Ha még sosem csináltál nokedli tésztát, akkor ezt úgy kell elképzelni, hogy a tejfölnél sűrűbb legyen kicsit a tésztád, hiszen a nokedliszaggatón nem szabad átfolynia, neked kell átdörgölnöd a szaggatón. A forrásban lévő vízbe beleszaggatod az így elkészült tésztát, és amint belekerült, már veheted is ki a vízből egy szűrővel. Ennek a tésztának pár pillanat elég a készhez ?
Ha úgy érzed, hogy esetleg kicsit rugalmasabbat szeretnél legközelebb, próbáld ki két tojással a nokedlit. A tojás keményít rajta, így teljesen más lesz a nokedli állaga. Mindamellett a rizsliszt egyik sajátossága mások szerint, hogy nem is kell hozzá tojás. Én máshogy tapasztaltam, bízzuk hát mindenki egyéni ízlésére ?
Jó étvágyat!
Az olajat (inkább kisebb, mélyebb edényben javaslom melegíteni az olajat, hogy a fánkok tudjanak benne megfordulni, és ne halmozzunk sok fánkot bele egyszerre, csak párat, mert nag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálba teszem a tejfölt, majd egyenként hozzáadom az összetevőket. Villával szoktam elkeverni, mert azzal remekül szét lehet nyomkodni a mackósajtot. Addig keverem, amíg szép si...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 db 2 literes tálba a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a hűtőbe tesszük, a sárgáját habverő segítségével kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megtisztítjuk (beleöntjük egy szűrőbe és lemossuk csap alatt), majd feldaraboljuk. Aki először csinál ilyet, ne lepődjön meg, undorító és büdös. Sokadjára meg lehet szokni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű