(1 db palacsintához):
40 g Lisztkeverék
5 g eritrit (vagy diéta szerinti kristályos édesítő/ cukor)
75 g víz
Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.
Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt.
Majd adjunk hozzá 40 g lisztkeveréket.
Gyors mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük palacsintatészta állagúra.
(Pihentetés nélkül süssük ki!)
Olajspray-vel kifújt serpenyőben süssük, a hagyományos palacsinta tésztához hasonlóan
A palacsintatésztákat egyenként keverjük ki, hogy sütés közben ne sűrűsödjön be!
Természetesen sós változatban is elkészíthető, édesítő helyett kis csipet sóval (kb. 0,3 g!). Tökéletes tortilla helyettesítő!
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!
A sütőporos lisztet el kell morzsolni a kockára vágott margarinnal, ezután mehet hozzá az összes többi hozzávaló (a tojások felverve!). A gyorsan összeállított tésztát 1 órát kell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrósítsuk fel a kókuszolajat. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd 10 percig pihentessük. A tészta lágy lesz, de könnyen kezelhető. Lisztes felületen gyúrjuk át, majd osszuk két...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA chilipaprikát és a zöldségekhez szánt fokhagymát aprítsuk fel nagyon apróra - amilyen apróra csak tudjuk. Az egészet keverjük el 2-3 evőkanál olívaolajjal. Mossuk, hámozzuk meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizses csoki sokunk kedvence, házilag is elkészíthető A csokoládét is érdemes puffasztott rizzsel, kölessel vagy pattogatott amaránttal keverni. Ezt mi magunk is könnyedén meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű