1 liter kókusztej
Két marék gyümölcs
3-4 ek zselatin
(édesítés, ha szükséges)
A kókusztejet felmelegítjük, és eloszlatjuk a zselatint (és az édesítőt, ha igényli). Ha felolvadt, beleszórjuk a gyümölcsöt. Miután kicsit lehűlt, kuglóf formába, majd hűtőbe tesszük. 3-4 óra múlva fogyasztható. Az aljára kiült a gyümölcs, így fejre állítva leginkább egy gyümölcsös sajttortához hasonlít.
Rétegenként rakom egymásra, mindig hűtőben dermesztem az előző réteget. Meg kell várni, amíg teljesen megderemed egyébként szétfolyik A lapzselatint mindig beáztatom, kinyomkodom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és botmixer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket kb 3 centis darabokra karikázom és egy nagyobb tálba rakom. A mazsolát beáztatom, a tojásokat szétválasztom. A tejet felforrósítom és beleteszem a vajat/margarint, jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz hozzávalóit (liszt, porcukor, szódabikarbóna, fűszerek) egy tálban összekeverjük. 2. Mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, keverjük, míg a vaj e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű