Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes márványos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
12,5 dkg porcukor
1,5 dl víz (én most tejjel csináltam)
20 dkg vaj/margarin
30 dkg rizsliszt (fele most sütiliszt volt)
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor

Elkészítés:


Habosra keverjük a tojásokat, hozzáadjuk a porcukrot, vizet, olvasztott vajat. A rizslisztet vegyítsük a sütőporral, szitáljuk a porcukros-tojásos keverékhez.
Osszuk ketté a tésztát, az egyik részébe keverjük bele a kakaót. Szilikonos, vagy kivajazott-lisztezett formába (pl. őzgerinc) kanalazzuk bele felváltva a két tésztát. Végük kicsit húzkodjuk össze, hogy márványos legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percet sül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Ostoros kalács
Ostoros kalács

Kevés cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, 6 felé oszjuk és 1 órát pihentetjük. Köz...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Leopárd kalács diótöltelékkel
Leopárd kalács diótöltelékkel

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hólyagosra dagasztjuk. A tésztát elosztjuk úgy, hogy az egyik fele kissé nagyobb legyen. A kisebbikbe belegyúrjuk a kakaóport meg az olajat, il...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Citrus illatú szendvics
Citrus illatú szendvics

A fenti összetevőkből tésztát dagasztunk. Hagyjuk meleg helyen 50-60 percet kelni. Amíg kel a tészta, előkészítjük a cukrot, amelybe belereszeljük a narancs és a citrom héját (va...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Sütőbe süthető fánk
Sütőbe süthető fánk

A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat a cukorral kikeverjük. A tojást, a sót, az átszitált lisztet és a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk. Letakar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk