Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes márványos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
12,5 dkg porcukor
1,5 dl víz (én most tejjel csináltam)
20 dkg vaj/margarin
30 dkg rizsliszt (fele most sütiliszt volt)
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor

Elkészítés:


Habosra keverjük a tojásokat, hozzáadjuk a porcukrot, vizet, olvasztott vajat. A rizslisztet vegyítsük a sütőporral, szitáljuk a porcukros-tojásos keverékhez.
Osszuk ketté a tésztát, az egyik részébe keverjük bele a kakaót. Szilikonos, vagy kivajazott-lisztezett formába (pl. őzgerinc) kanalazzuk bele felváltva a két tésztát. Végük kicsit húzkodjuk össze, hogy márványos legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percet sül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Foszlós házi bukta
Foszlós házi bukta

A fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mazsolás foszlós kalács
Mazsolás foszlós kalács

Az élesztőt kis langyos tejben felfuttatjuk. Kelesztőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt kovászt, és a vajat. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kürtös kalács
Kürtös kalács

A hozzávalókat tegyük bele a kenyürsütőgépbe, és a dagasztó programot indítsuk el. Hozzávalók: Ebből az adagból, 4 db kürtöskalács lesz. A megkelt tésztát 4 fele vágjuk, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk