4 tojás
12,5 dkg porcukor
1,5 dl víz (én most tejjel csináltam)
20 dkg vaj/margarin
30 dkg rizsliszt (fele most sütiliszt volt)
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor
Habosra keverjük a tojásokat, hozzáadjuk a porcukrot, vizet, olvasztott vajat. A rizslisztet vegyítsük a sütőporral, szitáljuk a porcukros-tojásos keverékhez.
Osszuk ketté a tésztát, az egyik részébe keverjük bele a kakaót. Szilikonos, vagy kivajazott-lisztezett formába (pl. őzgerinc) kanalazzuk bele felváltva a két tésztát. Végük kicsit húzkodjuk össze, hogy márványos legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percet sül.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. Egy másik tálban sima krémmé keverjük a tojás sárgákat, a margarint és a porcukrot. + 1 cs. vaníliás-cukor! Ezután beleöntjük a tejet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet meglangyosítom, 1 mokkáskanál cukrot lecsípek a kimért mennyiségből, 1 dl-t tálba öntök a tejből, és elkeverem benne a cukrot. Az élesztőt belemorzsolom. Amíg f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejbe beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a liszthez a tejes-élesztős keveréket, a puha va...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz