menu

Családireceptkönyv.hu

Szatmári lacipecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéstarja csont nélkül - felszeletelve
30 dkg vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
köménymag
őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors

olaj

Elkészítés:


A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, kiolajozzuk, majd beletesszük a hagymakarikákat.

A tarjaszeleteket kiveregetjük, sózzuk, meghintjük köménymaggal, pirospaprikával és borssal, és a hagymára tesszük.

Kevés vizet öntünk alá. Lefedjük alufóliával. Amikor húsunk félidőben jár, rákarikázzuk a fokhagymát, felöntjük a vörösborral, és készre pároljuk fólia nélkül.

Néha megforgatjuk a húsokat, illetve locsolgatjuk a vörösboros pecsenyelével.

Párolt vörös káposztával, vagy savanyúsággal illetve hordós káposztával, és finom friss házikenyérrel tálaljuk.

Adjunk mellé finom száraz vörösbort is!

 Szatmári lacipecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lapocka - Bakonyi sertésragu
Lapocka - Bakonyi sertésragu

1. A szalonnát, a hagymát apróra vágom,és olajon megdinsztelem, majd pirospaprikával megszórom. 2. A húst kockára vágom, majd a hagymához adom. 3. 5 percig sütöm a húst, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Csaba
Besameles karaj
Besameles karaj

A karajszeleteket enyhén klopfoljuk, só, bors. Kevés olajon lisztbe mártva elősütjük. Kivajazott tepsibe tesszük a hússzeleteket, megkenjük mustárral, 1szelet sajt, 1 szelet tarja,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
fokhagymás sült oldalas
fokhagymás sült oldalas

A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat. A f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült tarja hagymás krumplival
Sült tarja hagymás krumplival

A krumplit és a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Beletesszük egy közepes méretű tepsibe, megsózzuk és kissé összeforgatjuk, szétterítjük. A tarját szel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk