menu

Családireceptkönyv.hu

Szatmári lacipecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéstarja csont nélkül - felszeletelve
30 dkg vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
köménymag
őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors

olaj

Elkészítés:


A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, kiolajozzuk, majd beletesszük a hagymakarikákat.

A tarjaszeleteket kiveregetjük, sózzuk, meghintjük köménymaggal, pirospaprikával és borssal, és a hagymára tesszük.

Kevés vizet öntünk alá. Lefedjük alufóliával. Amikor húsunk félidőben jár, rákarikázzuk a fokhagymát, felöntjük a vörösborral, és készre pároljuk fólia nélkül.

Néha megforgatjuk a húsokat, illetve locsolgatjuk a vörösboros pecsenyelével.

Párolt vörös káposztával, vagy savanyúsággal illetve hordós káposztával, és finom friss házikenyérrel tálaljuk.

Adjunk mellé finom száraz vörösbort is!

 Szatmári lacipecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi készítésű kolbász
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
Házi készítésű kolbász

A belet alaposan megmossuk és sós vízbe áztatjuk, amibe belevágunk egy fej vöröshagymát. A kolbásznak szánt húst soha sem szabad megmosni. A húst ledaráljuk. Egy nagy tálban össz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Gombás fasírt
Gombás fasírt

A 3 db tojást keményre főzzük hűtjük és kockára vágjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük. A hagymát apró kockára vágjuk, üvegesre pirítjuk majd hozzáadjuk a gombát és készre p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt szilvával töltött hosszúkaraj
Aszalt szilvával töltött hosszúkaraj

A karajt 3 helyen felszúrjuk, és annyi aszalt szilvát dugunk bele, amennyit nem szégyenlünk.. Kerámiaedénybe tesszük, a tetejét megsózzuk és kevés zsiradékot és vizet teszünk alá,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csülök - Magyaros tepsis csülök
Csülök - Magyaros tepsis csülök

1. A csülköket alaposan megtisztítjuk, és kicsit lecsöpögtetjük. 2. Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral. 3. Az olajat egy tálkába öntjük és belezúzzuk a fokhagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk