menu

Családireceptkönyv.hu

Szatmári lacipecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéstarja csont nélkül - felszeletelve
30 dkg vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
köménymag
őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors

olaj

Elkészítés:


A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, kiolajozzuk, majd beletesszük a hagymakarikákat.

A tarjaszeleteket kiveregetjük, sózzuk, meghintjük köménymaggal, pirospaprikával és borssal, és a hagymára tesszük.

Kevés vizet öntünk alá. Lefedjük alufóliával. Amikor húsunk félidőben jár, rákarikázzuk a fokhagymát, felöntjük a vörösborral, és készre pároljuk fólia nélkül.

Néha megforgatjuk a húsokat, illetve locsolgatjuk a vörösboros pecsenyelével.

Párolt vörös káposztával, vagy savanyúsággal illetve hordós káposztával, és finom friss házikenyérrel tálaljuk.

Adjunk mellé finom száraz vörösbort is!

 Szatmári lacipecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csala Évi
Tejszínes-gombás sertésragu
Tejszínes-gombás sertésragu

1. A húst tisztítsuk meg, vágjuk 1 cm széles csíkokra, és kevés olajon süssük elő, majd vegyük ki az olajból, és tegyük félre. 2. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk nagyon vékony sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Magyaros sült császár tepsis zöldségágyon
Magyaros sült császár tepsis zöldségágyon

A császár szeleteket bepácoljuk a hozzávalókban felsoroltakkal, majd éjszakára hűtőbe tesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk ízlés szerinti méretre. A fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás szaftos karaj
Fokhagymás szaftos karaj

A szalonnazsírt az olivaolajjal felhevítem, aztán beledobom és üvegesre párolom a felaprított vöröshagymát, majd kicsit később az apróra vágott fokhagymát. Ezután beleteszem a sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ALICA
HAGYMAS SERTESSZELET
HAGYMAS SERTESSZELET

A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk