1 kg sertéstarja csont nélkül - felszeletelve
30 dkg vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
köménymag
őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
só
olaj
A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, kiolajozzuk, majd beletesszük a hagymakarikákat.
A tarjaszeleteket kiveregetjük, sózzuk, meghintjük köménymaggal, pirospaprikával és borssal, és a hagymára tesszük.
Kevés vizet öntünk alá. Lefedjük alufóliával. Amikor húsunk félidőben jár, rákarikázzuk a fokhagymát, felöntjük a vörösborral, és készre pároljuk fólia nélkül.
Néha megforgatjuk a húsokat, illetve locsolgatjuk a vörösboros pecsenyelével.
Párolt vörös káposztával, vagy savanyúsággal illetve hordós káposztával, és finom friss házikenyérrel tálaljuk.
Adjunk mellé finom száraz vörösbort is!
A sertéshúst szeletekre vágom és kiklopfolom, majd a szeletek mindkét oldalát besózom. Kb. fél liter tejben 4-5 gerezd fokhagymát zúzok össze, belerakom a besózott hússzeleteket és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A füstölt szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. 2. Megfonnyasztom a hagymát, arra kis csípős paprikát vágok, kockázott, hámozott paradicsomot dobok rá, 2 teáskanál pirospap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPácolás Lereszeljük a fél birsalmát. Összekeverjük a sóval, szeletelt fokhagymával, fűszerrel, olajjal. A masszát a téglalap alakú, bőrös, zsíros hús tetejére kenjük. Elegáns heng...
Elkészítési idő: 200 perc Nehézség: Közepes1. A darált húst, sót, tojás, szárított bazsalikomot összegyúrjuk, és kb. 17 darab 20 grammos fasírt-gombócot formázunk belőle. 2. Egy nagyobb lábasba tesszük a zsiradékot, ar...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű