Személyenként 15-25 dkg hurka
max 1/2 dl víz
Egy személyre kb. 15-20 dkg hurkát számolj.
A hurkát sütőben, egy nagyobb tepsiben a legegyszerűbb sütni. Ehhez melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 170 fokra, légkeverés nélkül 180 fokra.
Tedd a hurkát a tepsibe. Úgy helyezd el, hogy a szálak ne érjenek egymáshoz.
Egy villával alaposan szurkáld meg a hurkát sütés előtt. Erre azért van szükség, hogy ne robbanjon szét sütés közben.
Plusz zsiradék nem kell hozzá – van a hurkában elég – de egy kevés vizet önts alá. Ez tényleg kevés legyen, max. egy fél dl.
Tedd be a hurkát a sütőbe. 30 perc alatt megsül, ha puhán szereted. Ha úgy ennéd inkább, hogy a héja ropogós, akkor süsd 40 percig.
♥ A hurkához mindig illik a friss, fehér kenyér vagy zsemle.
♥ Jó hozzá a mustár és valamilyen savanyúság.
♥ Sült alma vagy hagymás tört krumpli is illik hozzá.
Kockára összevágom a húst (bármilyen hús jó hozzá).1 evőkanál olajon felteszem pirítani. Ha kell még alá olaj, akkor nyugodtan lehet még tenni hozzá. Felteszem a tészta vizet fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPrăji?i ceapa tăiată mărunt si ciupercile tăiate într-o tigaie cu putin ulei. Fierbeti ouăle si tăia?i-le mărunt, apoi amestecati-le cu cascavalul dat prin răzătoare si amestecul...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Kevés vízze készre pároljuk a húst. Ezután paradicso...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű