Családireceptkönyv.hu

Sült hurka (Szilágyi Balázs)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Személyenként 15-25 dkg hurka
max 1/2 dl víz

Elkészítés:


Egy személyre kb. 15-20 dkg hurkát számolj.
A hurkát sütőben, egy nagyobb tepsiben a legegyszerűbb sütni. Ehhez melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 170 fokra, légkeverés nélkül 180 fokra.
Tedd a hurkát a tepsibe. Úgy helyezd el, hogy a szálak ne érjenek egymáshoz.
Egy villával alaposan szurkáld meg a hurkát sütés előtt. Erre azért van szükség, hogy ne robbanjon szét sütés közben.
Plusz zsiradék nem kell hozzá – van a hurkában elég – de egy kevés vizet önts alá. Ez tényleg kevés legyen, max. egy fél dl.
Tedd be a hurkát a sütőbe. 30 perc alatt megsül, ha puhán szereted. Ha úgy ennéd inkább, hogy a héja ropogós, akkor süsd 40 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A hurkához mindig illik a friss, fehér kenyér vagy zsemle.
♥ Jó hozzá a mustár és valamilyen savanyúság.
♥ Sült alma vagy hagymás tört krumpli is illik hozzá.

Sült hurka (Szilágyi Balázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertésszűz aszaltszilvával, baconba tekerve
Sertésszűz aszaltszilvával, baconba tekerve

Az aszalt szilvákat tegyük bele a borba és egy ideig hagyjuk benne ázni. A húst szeleteljük fel és kissé klopfoljuk ki. Ízesítsük sóval, borssal és őrölt gyömbérrel. A szilvákat, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Duplán baconös karajszeletek zöld fűszeres mackósajt
Duplán baconös karajszeletek zöld fűszeres mackósajt

A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Töltött fasírttekercs
Töltött fasírttekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Skót fasírt - OK
Darált - Skót fasírt - OK

1. A fasírtmasszát nyolcfelé osztom és mindegyikbe belecsomagolok egy kemény tojást, majd forró olajban kisütöm. 2. Hosszában kettévágva teszem a hidegtálra.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk