Családireceptkönyv.hu

Só liszt gyurma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 20 dkg finomliszt,
- 20 dkg finomsó (vákumsó),
- 125 ml víz,
-2 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A sót és a lisztet csomómentesen keverjük össze egy tálban, majd többször kis mennyiségben adagoljuk hozzá a vizet és az olajat. A jól kidolgozott gyurma sima tapintású, mint a vajastészta. Tállal vagy folpack fóliával letakarva tartjuk felhasználásig.
A friss gyurmát a legalacsonyabb fokozaton, nyitott sütőajtónál fél óráig szárítjuk, így a nedvesség lassan elpárolog az anyag belsejéből is. Ezután csukott tűzhely ajtónál fél-fél órát szárítjuk 1-es, 2-es, és 3-as fokozaton is, majd a 4-5-ös fokozaton a megfelelő színárnyalatra égetjük.
A kész munka selymes fényét a lakkozás adja és eleven színeit is ez hívja elő. Színtelen lakkal fényezzük és védjük.

Só liszt gyurma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egészséges életmód,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Sült bébicékla
Sült bébicékla

A céklát megmossuk, és meghámozzuk úgy, hogy a leveleit meghagyjuk. A hagymákat megpucoljuk, a lila hagymát felaprítjuk. A céklát négybe vagy nyolcba vágjuk. Minden hozzávalót tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Tepsiben sült hagymakarika
Tepsiben sült hagymakarika

A kukoricapelyhet hűtőtasakba tesszük, és nyújtófával összetörjük. Elvegyítünk 5 dkg lisztet az őrölt paprikával, egy kevés sóval és borssal. A tojásokat habosra keverjük, majd ös...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tepsis gombás zöldbab
Tepsis gombás zöldbab

Zöldbabot ha nyers, akkor előtte meg kell főzni majdnem készre, ez forrás utántól 4 perc. De én konzerveset használtam, úgyhogy nekem nem kellett főzni. Hagymát szeleteld fel és...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Az ízletes kollagén
Az ízletes kollagén

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk