- 20 dkg finomliszt,
- 20 dkg finomsó (vákumsó),
- 125 ml víz,
-2 evőkanál étolaj
A sót és a lisztet csomómentesen keverjük össze egy tálban, majd többször kis mennyiségben adagoljuk hozzá a vizet és az olajat. A jól kidolgozott gyurma sima tapintású, mint a vajastészta. Tállal vagy folpack fóliával letakarva tartjuk felhasználásig.
A friss gyurmát a legalacsonyabb fokozaton, nyitott sütőajtónál fél óráig szárítjuk, így a nedvesség lassan elpárolog az anyag belsejéből is. Ezután csukott tűzhely ajtónál fél-fél órát szárítjuk 1-es, 2-es, és 3-as fokozaton is, majd a 4-5-ös fokozaton a megfelelő színárnyalatra égetjük.
A kész munka selymes fényét a lakkozás adja és eleven színeit is ez hívja elő. Színtelen lakkal fényezzük és védjük.
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Vegyítsük össze a mandulát a Himalája sóval (ha mást is teszünk bele pl. finomra aprított friss rozmaringot, akkor azzal is). Egy másik tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojást kettéválasztottam. A sárgáját az eritrittel habosra kevertem, hozzákevertem a vizet is, és beleszitáltam a liszteket. Beleforgattam a pici sóval keményre ve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük az édesítőszerrel, a citromhéjjal, a tejföllel, a túróval, a tojással, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert rizslisztet. A sütőpapírral bélelt sütőtálba önt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű