- 20 dkg finomliszt,
- 20 dkg finomsó (vákumsó),
- 125 ml víz,
-2 evőkanál étolaj
A sót és a lisztet csomómentesen keverjük össze egy tálban, majd többször kis mennyiségben adagoljuk hozzá a vizet és az olajat. A jól kidolgozott gyurma sima tapintású, mint a vajastészta. Tállal vagy folpack fóliával letakarva tartjuk felhasználásig.
A friss gyurmát a legalacsonyabb fokozaton, nyitott sütőajtónál fél óráig szárítjuk, így a nedvesség lassan elpárolog az anyag belsejéből is. Ezután csukott tűzhely ajtónál fél-fél órát szárítjuk 1-es, 2-es, és 3-as fokozaton is, majd a 4-5-ös fokozaton a megfelelő színárnyalatra égetjük.
A kész munka selymes fényét a lakkozás adja és eleven színeit is ez hívja elő. Színtelen lakkal fényezzük és védjük.
1. 1-3 tk virágot forrázunk 1 csésze vízzel, 5 perc állás után szűrve, napi 5 csészével fogyasztunk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkemellet megtisztítjuk a szokásos módon, majd kisebb kockákra vágjuk. 2. Ezután késes aprítóban a fűszerekkel együtt pépesítjük. 3. Rudat formázunk belőle, majd egy fri...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűHogyan előzhetjük meg a vesekő kialakulását? Mivel magától nem múlik el, ha egyszer kialakult a vesekő, jobb megelőznünk. Mit tehetünk a vesekő kialakulásának megelőzésére? Igy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészített barackot főni teszem, hagyom kicsit tovább főni a lé főjön kicsit el.Hozzáadom a citromlevet még fővés közben, elkeverem a dzsemfixeket a cukorral, azzal is főzöm. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű