Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Só liszt gyurma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 20 dkg finomliszt,
- 20 dkg finomsó (vákumsó),
- 125 ml víz,
-2 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A sót és a lisztet csomómentesen keverjük össze egy tálban, majd többször kis mennyiségben adagoljuk hozzá a vizet és az olajat. A jól kidolgozott gyurma sima tapintású, mint a vajastészta. Tállal vagy folpack fóliával letakarva tartjuk felhasználásig.
A friss gyurmát a legalacsonyabb fokozaton, nyitott sütőajtónál fél óráig szárítjuk, így a nedvesség lassan elpárolog az anyag belsejéből is. Ezután csukott tűzhely ajtónál fél-fél órát szárítjuk 1-es, 2-es, és 3-as fokozaton is, majd a 4-5-ös fokozaton a megfelelő színárnyalatra égetjük.
A kész munka selymes fényét a lakkozás adja és eleven színeit is ez hívja elő. Színtelen lakkal fényezzük és védjük.

Só liszt gyurma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egészséges életmód,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Céklasaláta
Céklasaláta

Főt célka , lilahagyma, petrezselyem aprítva, meglocsolva kevés olajjal , nem feltétlen olíva , én szeretem a Máriatövist ,szőlőmagot ,vagy a sárgarépaolajat is , hidegen sajtolt l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Kakaós csiga
Kakaós csiga

A tésztához először keverd össze a lisztet az élesztővel. Egy másik tálban a meglangyosított növényi tejet, a kókuszolajjal, a tojásokkal, az édesítővel és a csipet sóval kézi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Almás pite
Almás pite

Az almát lereszeljük, picit állni hagyjuk. A tésztához mindent összegyúrunk. ( ha kell lehet még hozzá kis margarin) Kinyomkodjuk az alma levét, mehet hozzá a fahéj. A tésztát f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol pizza
Karfiol pizza

A karfiolt ledarálom és serpenyőben alacsony hőmérsékleten 5-10 percig kevergetem (csak hogy kiszáradjon, nem kell, hogy süljön. Vigyázz, hogy maradjon fehér. Zárd el gyorsan ha má...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk