- 12 dkg puha margarin
- 8 dkg porcukor
- 1 tojás
- 17 dkg liszt
- 6 dkg darált mák
- 1 tk sütőpor
- 1 ek keményítő
csoki mártogatóshoz:
- 5 dkg tortabevonó
- kevés olaj
A tojást, cukrot és a vajat habosra keverjük. aAtöbbi hozzávalót, hozzá adagoljuk, simára keverjük és hűtőbe tesszük 30 percre.
Diónyi golyókat csinálunk, amit lelapítunk egy lisztezett pohár aljával.
180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük.
A csokit, olajat gőz felett felolvasztjuk, és bele mártjuk a korongok felét
ha nagyon ragad , kis lisztet adunk hozzá
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. 2. Az étcsokit és a diót felaprítjuk. 3. A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, és t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorpálca keksz tésztájához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd mehet bele a porcukor, a vaníliás cukor, és a tojás. Összedolgozzuk a tésztát, de itt is igaz, ami a linzere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a hideg vajjal, és a többi hozzávalóval együtt tedd késes aprítóba, és néhány másodperc alatt készíts belőle tésztát. Felezd el. Az egyik feléhez add a piros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverem a sót, majd a kockára vágott vajjal elmorzsolom. Ezután hozzáadom a cukrot, a tojások sárgáját és a citromhéjat. Gyors mozdulatokkal igyekszem összegyúrni, am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű