menu

Családireceptkönyv.hu

FehérjeBurger


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hamburgerhúshoz:
5-600 gramm pulykamell vagy pulykafasirt
1 fej vöröshagyma
5-10 szelet baconszalonna
Só es bors
Pár csepp Worchesterszósz
Pár csepp Szójaszósz
Kurkuma ízlés szerint
Csípős szósz

Bucihoz:
Boltban vásárolt FehérjeDús Hamburger Buci

Karamellizált Zöldségek:
1 darab PritaminPaprika
2 fej vöröshagyma
Egy kevés Whiskey
1 tk cukor
Pár csepp Szójaszósz és Worchesterszósz

Szószhoz:
3 ek mustár (én többféle Dijoni, sima, es kissé édeskésebb fajtát is használtam)
3 ek szójaszósz
2 ek méz
2 tk currypor

Összeállításhoz:
Huspogácsánkent kb 2-3 szelet Bacon
Saláta
Sajt

Elkészítés:


Első lépésként elkészítettem a Húspogácsát, amit saját magam daráltam le Pulykamellből amihez baconszalonnát adtam a szaftosság és zsír miatt.
A többi alapanyaggal pedig szépen összedolgoztam majd 4 egyforma a kis gombócot formáztam belőle.
A szószhoz keverjétek össze az alapanyagot.
A karamellizált enyhen flambírozott zöldségekhez, csíkokra vágtam a paprikát és szeletekre a hagymát. Füstölésig hevítem a serpenyőt majd egy kis Kókuszolaj és rádobjuk a zöldségeklet, majd magas lángon pirítjuk, amikor már szépen karamelizálodik, egy két helyen feketedik egy pici cukrot tettem a tetejére, majd mehet is bele a whisky és meggyújtva (a konyhát nem) flambirozzuk, locsolunk rá egy keveset a Worchester és Szójaszószból és kész is.

Összeállítás:
A Husit betekerjük a baconnal, majd készre (átsütjük) nekünk ezt a feladatot az Optigrill végezte, majd amint kész lett ráhelyeztem a tetejére a reszelt sajtot.
A bucikat mindkét oldalukat megpirítottam, pirítás után szósz, saláta, az ázsiai ihletű karamellizált zöldségek, ráhelyezzük a husit majd a buci tetejét ami megvan természetesen kenve egy kis szósszal.

Fogadjátok szeretettel és fogyaszátok egészséggel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a recept egy fehérje dús, kevés szénhidrátot tartalmazó, de nagyon finom laktató és nem mellesleg nagy adag.
Ajánlott fogyasztása ebedre beillik.

A receptet diétázóknak, olyanoknak akik edzenek egyenesen ajánlani tudom.

FehérjeBurger

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egészséges életmód,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csodás csokitorta omlósan – liszt, cukor és zsiradék
Avatar Matka Kedvelnék
Csodás csokitorta omlósan – liszt, cukor és zsiradék

A cukkinit meghámozzuk, finomabb sajtreszelőn lereszeljük, és 20 dkg-ot a levével együtt félreteszünk. A csokoládét felkockázzuk, és gőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat szétvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Rakott, sajtos, sült karfiol pirított morzsával és
Rakott, sajtos, sült karfiol pirított morzsával és

Karfiol, besamelmártás A karfiolt nagyobb, kb. teniszlabda méretű rózsákra szedjük, majd lobogó,2 ek sós vízben két percig főzzük. Két perc elteltével hideg vízben lehűtjük, majd...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis koronák! Hús és krumpli fenséges kombináció
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Krumplis koronák! Hús és krumpli fenséges kombináció

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba. Tepsibe szo...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk