Hamburgerhúshoz:
5-600 gramm pulykamell vagy pulykafasirt
1 fej vöröshagyma
5-10 szelet baconszalonna
Só es bors
Pár csepp Worchesterszósz
Pár csepp Szójaszósz
Kurkuma ízlés szerint
Csípős szósz
Bucihoz:
Boltban vásárolt FehérjeDús Hamburger Buci
Karamellizált Zöldségek:
1 darab PritaminPaprika
2 fej vöröshagyma
Egy kevés Whiskey
1 tk cukor
Pár csepp Szójaszósz és Worchesterszósz
Szószhoz:
3 ek mustár (én többféle Dijoni, sima, es kissé édeskésebb fajtát is használtam)
3 ek szójaszósz
2 ek méz
2 tk currypor
Összeállításhoz:
Huspogácsánkent kb 2-3 szelet Bacon
Saláta
Sajt
Első lépésként elkészítettem a Húspogácsát, amit saját magam daráltam le Pulykamellből amihez baconszalonnát adtam a szaftosság és zsír miatt.
A többi alapanyaggal pedig szépen összedolgoztam majd 4 egyforma a kis gombócot formáztam belőle.
A szószhoz keverjétek össze az alapanyagot.
A karamellizált enyhen flambírozott zöldségekhez, csíkokra vágtam a paprikát és szeletekre a hagymát. Füstölésig hevítem a serpenyőt majd egy kis Kókuszolaj és rádobjuk a zöldségeklet, majd magas lángon pirítjuk, amikor már szépen karamelizálodik, egy két helyen feketedik egy pici cukrot tettem a tetejére, majd mehet is bele a whisky és meggyújtva (a konyhát nem) flambirozzuk, locsolunk rá egy keveset a Worchester és Szójaszószból és kész is.
Összeállítás:
A Husit betekerjük a baconnal, majd készre (átsütjük) nekünk ezt a feladatot az Optigrill végezte, majd amint kész lett ráhelyeztem a tetejére a reszelt sajtot.
A bucikat mindkét oldalukat megpirítottam, pirítás után szósz, saláta, az ázsiai ihletű karamellizált zöldségek, ráhelyezzük a husit majd a buci tetejét ami megvan természetesen kenve egy kis szósszal.
Fogadjátok szeretettel és fogyaszátok egészséggel.
Ez a recept egy fehérje dús, kevés szénhidrátot tartalmazó, de nagyon finom laktató és nem mellesleg nagy adag.
Ajánlott fogyasztása ebedre beillik.
A receptet diétázóknak, olyanoknak akik edzenek egyenesen ajánlani tudom.
A cukkinit meghámozzuk, finomabb sajtreszelőn lereszeljük, és 20 dkg-ot a levével együtt félreteszünk. A csokoládét felkockázzuk, és gőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat szétvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarfiol, besamelmártás A karfiolt nagyobb, kb. teniszlabda méretű rózsákra szedjük, majd lobogó,2 ek sós vízben két percig főzzük. Két perc elteltével hideg vízben lehűtjük, majd...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba. Tepsibe szo...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű