-krumpli lehetőleg egyforma nagyságuak
-vöröshagyma 3-4 fej
-kolbász
-tejföl 2-3 doboz
-tejszín kb 1 dl
-tojas 8-10 darab
-keves majoranna
-só, bors, fokhagymapor, vegeta
A krumplit feltesszük sós vízben főni, vagy mikrohullámú sütőbe helyezzük kissé bevizezve es kb 10-15 perc készre főzzük.
Ha kezd szottyosodni/ráncosodni es kéz próbával puha akkor kész van.
Időközben a tojasnak is feltesszük a vizet es 10-12 perc alatt keményre főzzük majd azonnal jéghideg (jeges) vízzel lehűtjük.
A krumplit megpucoljuk majd kb egyformán fel vágjuk.
A hagymát megpucoljuk, felbe majd szeletekre vágjuk, a kolbaszt felkarikazzuk, majd serpenyőben helyezzuk elkezdjük kisutni a zsirjat es hozzáadjuk a hagynat eggyut sutjuk őket
tovább. Tejfölt a tejszínnel a fokhagymaporral
Borssal, es a vegetaval összekeverjük.
Jöhet az összeállítás:
Tepsi aljara keves tejföl, egy sor felkarikázott krumpli keves vegetaval es borsal megszórva, jöhet ra a hagymás kolbászos ragu majd egy sor tojás, es a tejfölös szósz, majd ujra krumpli vegeta bors, hagymás ragu tojás, es meg egy sor krumpli ha maradt, leontjuk jo alaposan a tejföllel. Mehet a sütőbe 160 fokon kb 1 orara.
A hagymát meghámozzuk, karikára vágjuk, a fokhagymát is megpucoljuk, de egészben hagyjuk. Akkora tepsibe tesszük, amibe majd a 4 kacsacomb is kényelmesen elfér. Rádobjuk a rozmarin...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézForraljunk vizet 2 ek sóval. Tisztítsuk meg a karfiolt. Főzzük félpuhára, majd öntsük le róla a vizet. A darált húst keverjük össze a tojásokkal, az apróra vágott hagymákkal, gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ez az isteni, amolyan család kedvence-étel szerintem akkor a legfinomabb, ha römertopfban készül. És mivel ez a szép és praktikus edény nagyon kényes, célszerű sütés előtt fél n...
Elkészítési idő: kb 3 óra Nehézség: KözepesA tésztához a meghámozott burgonyát finomra reszeljük, és összekeverjük a tojásokkal, a liszttel, a tejföllel, a megtisztított, felaprított hagymával, valamint ízlés szerint sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű