Hozzávalók 2 adaghoz!!!!!!
Karamellás tejhez:
2-3 ek cukor
3 dl tej
Tejberizshez:
75 g rizs
2,5 dl karamellás tej + 0,5 dl
1 dl víz
10 g vaj
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs karamellás pudingpor
1. A cukrot beletesszük egy lábasba és kis lángon elkezdjük pirítani.(Nem szabad kevergetni! Csak rázogatni). Mikor már elég barna, ráöntjük a tejet, de vigyázat, felfut és sercegni fog nagyon. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a karamell teljesen fel nem olvad.
2. Egy lábasban feltesszük a vizet forrni. Mikor felforrt, beletesszük a rizst és addig főzzük, míg az összes vizet fel nem szívja a rizs, néha megkevergetjük.
3. Hozzáadjuk a tejet, vajat és a vaníliás cukrot. Jól felforraljuk, majd a tűzről lehúzva lefedjük és megvárjuk, míg megpuhul a rizs, ami kb. 20 percet vesz igénybe. Néha villával megkeverjük.
4. A maradék tejben elkeverjük a pudingport.
5. Mikor kész a rizs, alágyújtunk és beleöntjük a pudingot, majd addig főzzük, míg el nem kezd besűrűsödni.
A tojásokat ketté választjuk, a tojás sárgájához hozzá adjuk az édesítőszert és habverővel habosra keverjük, hozzá adagoljuk a kakaóport és alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvaníliakrémhez elkeverjük a tejben a pudingport, a cukrot, a vaníliát és a tojássárgáját, majd kis lángon sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a vízben feloldott zselatint, és a krémet hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Összeforgatjuk, majd a lisztet egy fakanállal könnyedén hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörjük fel a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgáját és külön a fehérjét. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, jobb ha porcukrot használunk mert hamarabb elolvad. A tojás f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű