Hozzávalók 2 adaghoz!!!!!!
Karamellás tejhez:
2-3 ek cukor
3 dl tej
Tejberizshez:
75 g rizs
2,5 dl karamellás tej + 0,5 dl
1 dl víz
10 g vaj
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs karamellás pudingpor
1. A cukrot beletesszük egy lábasba és kis lángon elkezdjük pirítani.(Nem szabad kevergetni! Csak rázogatni). Mikor már elég barna, ráöntjük a tejet, de vigyázat, felfut és sercegni fog nagyon. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a karamell teljesen fel nem olvad.
2. Egy lábasban feltesszük a vizet forrni. Mikor felforrt, beletesszük a rizst és addig főzzük, míg az összes vizet fel nem szívja a rizs, néha megkevergetjük.
3. Hozzáadjuk a tejet, vajat és a vaníliás cukrot. Jól felforraljuk, majd a tűzről lehúzva lefedjük és megvárjuk, míg megpuhul a rizs, ami kb. 20 percet vesz igénybe. Néha villával megkeverjük.
4. A maradék tejben elkeverjük a pudingport.
5. Mikor kész a rizs, alágyújtunk és beleöntjük a pudingot, majd addig főzzük, míg el nem kezd besűrűsödni.
Elkészítése: A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük a vajjal, vaníliás cukorral és tejszínhabbal együtt, robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt tortaformába simítjuk. A...
Elkészítési idő:Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyátmegsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is...
Elkészítési idő:A cukrot a vajjal, a tejjel és a tojással alaposan kikavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajas keverékhez szitáljuk, majd vaníliával ízesítjük. A tésztát alaposan öss...
Elkészítési idő: