50 deka liszt
30 deka vaj
3 tojás sárgája
1 deka só
1-2 evőkanál tejszín vagy tejföl
A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a sót, a tojás sárgáját s a tejfellel jól összegyúrjuk. Azután ujjnyi vastagra elnyújtjuk és mint a pogácsát, késsel bevagdossuk. Három vagy négyszögletes darabkákra vágjuk és sütőlapra tesszük. Egy egész tojást elkeverünk csészében s ezzel bekenjük a pogácsákat. Közepes meleg sütőben sütjük.
Teához vagy borhoz adjuk.
1. Egy tálban elmorzsolom a liszttel a margarint, és a sót. 2. Közepén, kis mélyedésbe beleteszem a tojások sárgáját, a szétmorzsolt élesztőt, és 1 evőkanálnyi kivételével a po...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés Héjában sütött és áttört burgonyából 200 g-ot 200 g liszttel, 200 g vajjal, 25 g sóval és 1 egész tojással összedolgozunk. A tésztát hűtőszekrényben legalább egy ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától (ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű