Családireceptkönyv.hu

Sós linzer


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 deka liszt
30 deka vaj
3 tojás sárgája
1 deka só
1-2 evőkanál tejszín vagy tejföl

Elkészítés:


A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a sót, a tojás sárgáját s a tejfellel jól összegyúrjuk. Azután ujjnyi vastagra elnyújtjuk és mint a pogácsát, késsel bevagdossuk. Három vagy négyszögletes darabkákra vágjuk és sütőlapra tesszük. Egy egész tojást elkeverünk csészében s ezzel bekenjük a pogácsákat. Közepes meleg sütőben sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Teához vagy borhoz adjuk.

Sós linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pogácsa - Sajtos pogácsa
Pogácsa - Sajtos pogácsa

1. Egy tálban elmorzsolom a liszttel a margarint, és a sót. 2. Közepén, kis mélyedésbe beleteszem a tojások sárgáját, a szétmorzsolt élesztőt, és 1 evőkanálnyi kivételével a po...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mini kifli
Mini kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Pihe-puha burgonyás pogácsa
Pihe-puha burgonyás pogácsa

Elkészítés Héjában sütött és áttört burgonyából 200 g-ot 200 g liszttel, 200 g vajjal, 25 g sóval és 1 egész tojással összedolgozunk. A tésztát hűtőszekrényben legalább egy ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
SÜTŐBEN SÜLT SAJTOS TÚRÓFÁNK
SÜTŐBEN SÜLT SAJTOS TÚRÓFÁNK

A tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától (ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk