50 deka liszt
30 deka vaj
3 tojás sárgája
1 deka só
1-2 evőkanál tejszín vagy tejföl
A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a sót, a tojás sárgáját s a tejfellel jól összegyúrjuk. Azután ujjnyi vastagra elnyújtjuk és mint a pogácsát, késsel bevagdossuk. Három vagy négyszögletes darabkákra vágjuk és sütőlapra tesszük. Egy egész tojást elkeverünk csészében s ezzel bekenjük a pogácsákat. Közepes meleg sütőben sütjük.
Teához vagy borhoz adjuk.
A vajat elektromos habverővel habosra verjük. Hozzáadjuk a görög joghurtot, majd a tojást és a tejet, végül a sütőporral elkevert kétféle lisztet és a sót. Csomómentesre dolgozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A krémhez a lisztet simára keverjük a tojássárgákkal, fűszerezzük a sóval, szerecsendióval, majd hozzáadjuk a tejet és a reszelt sajtot is és alacsony hőfokon foly...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk újjnyi vastagságúra, majd formázzuk. A sajt előtt a perec tetejét tojásfehérjével megkenjük. Forró sütőben világosra sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfutatjuk A hozzávalókat a tojássárgával összegyúrjuk. 20 percig pihentetjük. Ha megkelt kinyújtjuk, tetejét tojásfehérjével megkenjük, reszeltsajttal megszórjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz