50 deka liszt
30 deka vaj
3 tojás sárgája
1 deka só
1-2 evőkanál tejszín vagy tejföl
A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a sót, a tojás sárgáját s a tejfellel jól összegyúrjuk. Azután ujjnyi vastagra elnyújtjuk és mint a pogácsát, késsel bevagdossuk. Három vagy négyszögletes darabkákra vágjuk és sütőlapra tesszük. Egy egész tojást elkeverünk csészében s ezzel bekenjük a pogácsákat. Közepes meleg sütőben sütjük.
Teához vagy borhoz adjuk.
A cukrot elkeverjük a langyos tejben, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva kb. negyed óra alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Először a gombás tölteléket készítjük el és hagyjuk kihűlni. A megmosott gombát felszeleteljük, a megtisztított hagymát felkockázzuk. A felhevített vajon elkezdjük dins...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hidegvízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. 2Csak akkor kezdek a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű