fél kg burgonya, 3-4 ek liszt, 1 db tojás, 1 dl tej, 1 kk só, néhány szál petrezselyem, a sütéshez: olaj, vegeta
1. A burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
2. Kb. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból és a tejből sóval, vegetával és az apróra vágott petrezselyemmel sűrű palacsintatésztát készítünk.
3. A burgonyaszeleteket először lisztbe, majd palacsintatésztába mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
A rizst olajon megfuttatjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk, megfőzzük. A kockára vágott hagymát megdinszteljük olajon, hozzáütjük a tojásokat, sózzuk. Mikor kész a rántotta, beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, gombát és paprikát. Néhány percig pároljuk, majd beletesszük a rizst is. Hozzáadunk 7 deci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem, megmosom, és aprítógépben kb. rizsszem nagyságúra aprítom. A vöröshagymákat apróra vágom, a póréhagymát karikákra, és megdinsztelem őket a zsíron. Hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű