fél kg burgonya, 3-4 ek liszt, 1 db tojás, 1 dl tej, 1 kk só, néhány szál petrezselyem, a sütéshez: olaj, vegeta
1. A burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
2. Kb. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból és a tejből sóval, vegetával és az apróra vágott petrezselyemmel sűrű palacsintatésztát készítünk.
3. A burgonyaszeleteket először lisztbe, majd palacsintatésztába mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
A krumplit meghámozzuk, a reszelő durvábbik részén lereszeljük. Megszórjuk a sóval, kicsit állni hagyjuk, míg levet ereszt. Beleütjük a tojásokat, megborsozzuk, alaposan összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csíkokra vágott házi szalonnát megpirítottam, addig felkockáztam a cukkinit. Hozzáadtam a szalonnához, picit még sóztam, fokhagymáztam - kevés vizet öntöttem alá és fedő alatt p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban lereszeljük a cukkinit és a burgonyát. Ízesítsük sóval, és hagyjuk állni 10 percig. A cukkinit és a burgonyát lecsepegtetjük. Egy szűrőszűrő segítségével erősen ny...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA céklát 40 perc alatt héjában megfőzzük, egy villára szúrva lehúzzuk a héját, és apró kockákra vágjuk. A bulgurt a dobozon lévő utasítás szerint megfőzzük, és összekeverjük a cék...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű