fél kg burgonya, 3-4 ek liszt, 1 db tojás, 1 dl tej, 1 kk só, néhány szál petrezselyem, a sütéshez: olaj, vegeta
1. A burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
2. Kb. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból és a tejből sóval, vegetával és az apróra vágott petrezselyemmel sűrű palacsintatésztát készítünk.
3. A burgonyaszeleteket először lisztbe, majd palacsintatésztába mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
Vágunk egy nagyobb darab négyzet alakú alufóliát, akkorát, hogy a félbevágott céklát bele tudjuk csomagolni. A közepére vékony rétegben sót szórunk, erre rárakjuk a megmosott, fébe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mus...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg. A megtisztított sárgarépát daraboljuk fel tetszőleges méretű hasábokra. A répákat helyezzük tepsibe, tegyük melléjük a fokhagymagerezdeke...
Elkészítési idő: 35 perrc Nehézség: KönnyűA galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, ízesítővel, fél csokor kaporral. Kemény nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatón kiszaggatjuk. H...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű