menu

Családireceptkönyv.hu

Búzakenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg rétesliszt, 2 dkg élesztő, 2 dkg só, langyos víz

Elkészítés:


1. A lisztet mély dagasztótálba szitáljuk, a közepén mélyedést képezünk.

2. Az élesztőt 5 dl langyos vízben feloldjuk és beleöntjük a mélyedésbe.

3. Kevés lisztet szórunk rá, letakarjuk és 3 órán át kelesztjük.

4. Közben a sót kevés vízben feloldjuk, a lisztre öntjük és a megkelt élesztővel összekeverjük.

5. Majd annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát nyerjünk.

6. Addig dagasztjuk, amíg a tészta könnyűszerrel le nem válik a kézről és hólyagos nem lesz.

7. Az így elkészített tésztából veknit vagy cipót formálunk, amit lisztezett tepsibe teszünk, 60 percig hagyjuk kelni, és 220 °C-os forró sütőben 60 percig sütjük.

Búzakenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Így készül a kovász
Így készül a kovász

A kovász úgy készül, hogy lisztet keverünk össze vízzel, és a környezetben mindenhol jelenlévő mikroorganizmusoktól beindul az erjedés – más néven fermentáció. A gyakorlatban pedi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
92. Teljes kiőrlésű /tk /kenyér
92. Teljes kiőrlésű /tk /kenyér

Este a hozzávalókat összekeverni,10-12 órát állni hagyni. Reggel hozzáadni a többi anyagot.Dagasztani,45-60 perc kelesztés.Átgyúrni,jénaiba papír,tészta 45 perc pihen,bevágni,spri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljeskiörlésű tökmagos házi kenyér
Teljeskiörlésű tökmagos házi kenyér

Kimérjük a hozzávalókat. A dagasztáshoz tálas mixert szoktam használni, dagasztókarral. Persze kézzel is dagaszthatunk, így viszont sokkal egyszerűbb és könnyebb. :) A lisztet a tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Kenyér jénaiban sütve
Kenyér jénaiban sütve

A fent hozzávalókat összegyúrjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk