Családireceptkönyv.hu

Búzakenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg rétesliszt, 2 dkg élesztő, 2 dkg só, langyos víz

Elkészítés:


1. A lisztet mély dagasztótálba szitáljuk, a közepén mélyedést képezünk.

2. Az élesztőt 5 dl langyos vízben feloldjuk és beleöntjük a mélyedésbe.

3. Kevés lisztet szórunk rá, letakarjuk és 3 órán át kelesztjük.

4. Közben a sót kevés vízben feloldjuk, a lisztre öntjük és a megkelt élesztővel összekeverjük.

5. Majd annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát nyerjünk.

6. Addig dagasztjuk, amíg a tészta könnyűszerrel le nem válik a kézről és hólyagos nem lesz.

7. Az így elkészített tésztából veknit vagy cipót formálunk, amit lisztezett tepsibe teszünk, 60 percig hagyjuk kelni, és 220 °C-os forró sütőben 60 percig sütjük.

Búzakenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Teljes kiőrlésű Buci
Teljes kiőrlésű Buci

A vizet a kenyérsütő üstjében elvegyítjük az élesztővel, majd hozzáadjuk az alaposan összekevert száraz hozzávalókat. A kenyérsütővel bedagasztjuk a tésztát, és az első kelesztést...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Medvehagymás-mascarponés kiflik
Medvehagymás-mascarponés kiflik

-1 dl langyos tejbe tesszük a cukrot, kevés lisztet, és az elmorzsolt élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba tesszük, elkeverjük a sóval, hozzáöntjük a többi hoz...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Friss, ropogós bögrés kenyér házilag  por élesztős
Friss, ropogós bögrés kenyér házilag por élesztős

Így készítsd: Érdemes este összeállítani a tésztát, mert 12 órán keresztül pihentetni kell. A lisztet, a porélesztőt és a sót összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a vizet. Ha ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljeskiőrlésű zabpelyhes cipó (Mártus)
Teljeskiőrlésű zabpelyhes cipó (Mártus)

Egy tálba mérjük a liszteket, a zabpelyhet, a szárított búzakovászt és a sót. Alaposan elkeverjük, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjük a vizet, a tejfölt, a mézet, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk