2 kg rétesliszt, 2 dkg élesztő, 2 dkg só, langyos víz
1. A lisztet mély dagasztótálba szitáljuk, a közepén mélyedést képezünk.
2. Az élesztőt 5 dl langyos vízben feloldjuk és beleöntjük a mélyedésbe.
3. Kevés lisztet szórunk rá, letakarjuk és 3 órán át kelesztjük.
4. Közben a sót kevés vízben feloldjuk, a lisztre öntjük és a megkelt élesztővel összekeverjük.
5. Majd annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát nyerjünk.
6. Addig dagasztjuk, amíg a tészta könnyűszerrel le nem válik a kézről és hólyagos nem lesz.
7. Az így elkészített tésztából veknit vagy cipót formálunk, amit lisztezett tepsibe teszünk, 60 percig hagyjuk kelni, és 220 °C-os forró sütőben 60 percig sütjük.
1. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megkelesztjük. 2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és a paprikát, majd jól összek...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat és a vizet és jól bedagasztjuk a tésztát kézzel, vagy a robotgép dagasztó karjával (kb.10 perc). A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Langyosíts két deci vizet, keverd el benne a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel öt-tíz perc alatt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes