1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, 1 dkg csemege pirospaprika
1. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megkelesztjük.
2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és a paprikát, majd jól összekeverjük.
3. Az átszitált lisztet és a meleg (30 C°-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását.
4. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást.
5. A tészta állománya közepesen kemény legyen, olyan, hogy közben húzogatni lehessen a tál egyik oldalától a másikig.
6. Alaposan dolgozzuk ki, hogy felülete fényes, sima és hólyagos legyen. Ha ilyen, befejezzük a dagasztást, a tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.
7. Ez idő letelte után a tésztát a tálból lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, ízlés szerint formázzuk.
8. Ezután kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.
9. 35-40 percig meleg helyen tartjuk.
10. Sütés előtt étolajjal megkenjük.
11. Előmelegített, közepes erősségű sütőben 45-50 percig szép barnára sütjük.
12. A kenyeret köménymaggal, napraforgómaggal ízesíthetjük.
Tészta A lisztet egy tálba kimérjük, rászórjuk az élesztőt és a kávéskanálnyi sót, majd a közepén, egy mélyedést kialakítva, szép lassan hozzáöntjük a fél liter langyos vizet. Ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apróra vágott vöröshagymát a kókuszolajon megpirítjuk. A magvakat ledaráljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.%1 A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű500 gr sima liszt 330 ml víz Ezt összegyúrom 15 percig állni hagyom Utána hozzáadok 2 teáskanál (9 gramm) instant élesztőt, (vagy 27 gramm friss élesztőt)amit felfuttattam e...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűIn a large bowl, mix together the yogurt, gluten-free flour blend, baking powder, and salt until a dough forms. Transfer the dough to a lightly-floured surface and flatten into an...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű