Családireceptkönyv.hu

Paprikás fehér kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, 1 dkg csemege pirospaprika

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megkelesztjük.

2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és a paprikát, majd jól összekeverjük.

3. Az átszitált lisztet és a meleg (30 C°-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását.

4. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást.

5. A tészta állománya közepesen kemény legyen, olyan, hogy közben húzogatni lehessen a tál egyik oldalától a másikig.

6. Alaposan dolgozzuk ki, hogy felülete fényes, sima és hólyagos legyen. Ha ilyen, befejezzük a dagasztást, a tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.

7. Ez idő letelte után a tésztát a tálból lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, ízlés szerint formázzuk.

8. Ezután kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.

9. 35-40 percig meleg helyen tartjuk.

10. Sütés előtt étolajjal megkenjük.

11. Előmelegített, közepes erősségű sütőben 45-50 percig szép barnára sütjük.

12. A kenyeret köménymaggal, napraforgómaggal ízesíthetjük.

Paprikás fehér kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás tépőkenyér
Fokhagymás tépőkenyér

Tészta A lisztet egy tálba kimérjük, rászórjuk az élesztőt és a kávéskanálnyi sót, majd a közepén, egy mélyedést kialakítva, szép lassan hozzáöntjük a fél liter langyos vizet. Ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tímea
Magvas-hagymás kenyér liszt nélkül
Magvas-hagymás kenyér liszt nélkül

Az apróra vágott vöröshagymát a kókuszolajon megpirítjuk. A magvakat ledaráljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.%1 A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Gyors bagett, zsemle vagy kifli
Gyors bagett, zsemle vagy kifli

500 gr sima liszt 330 ml víz Ezt összegyúrom 15 percig állni hagyom Utána hozzáadok 2 teáskanál (9 gramm) instant élesztőt, (vagy 27 gramm friss élesztőt)amit felfuttattam e...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Flatbread
Flatbread

In a large bowl, mix together the yogurt, gluten-free flour blend, baking powder, and salt until a dough forms. Transfer the dough to a lightly-floured surface and flatten into an...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk