Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paprikás fehér kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, 1 dkg csemege pirospaprika

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megkelesztjük.

2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és a paprikát, majd jól összekeverjük.

3. Az átszitált lisztet és a meleg (30 C°-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását.

4. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást.

5. A tészta állománya közepesen kemény legyen, olyan, hogy közben húzogatni lehessen a tál egyik oldalától a másikig.

6. Alaposan dolgozzuk ki, hogy felülete fényes, sima és hólyagos legyen. Ha ilyen, befejezzük a dagasztást, a tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.

7. Ez idő letelte után a tésztát a tálból lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, ízlés szerint formázzuk.

8. Ezután kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.

9. 35-40 percig meleg helyen tartjuk.

10. Sütés előtt étolajjal megkenjük.

11. Előmelegített, közepes erősségű sütőben 45-50 percig szép barnára sütjük.

12. A kenyeret köménymaggal, napraforgómaggal ízesíthetjük.

Paprikás fehér kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagymás-mascarponés kiflik
Medvehagymás-mascarponés kiflik

-1 dl langyos tejbe tesszük a cukrot, kevés lisztet, és az elmorzsolt élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba tesszük, elkeverjük a sóval, hozzáöntjük a többi hoz...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
226. Pityókás házi kenyér
226. Pityókás házi kenyér

Elkészítjük a kovászt: az áttört vagy lereszelt langyos krumplit eldolgozzuk a cukorral, az élesztővel meg a tejjel, majd belekeverjük a lisztet is. Letakarva, hűvös helyen néhány...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Francia bagett házilag
Francia bagett házilag

Langyosíts két deci vizet, keverd el benne a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel öt-tíz perc alatt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mindenmentes ropogós héjú kenyér
Mindenmentes ropogós héjú kenyér

1. A sütőt kapcsold be 170 fokra, légkeveréses funkcióra. 2. A tojásokat alaposan verd fel. 3. A lisztes hozzávalókat egy tálban alaposan keverd össze. 4. A tojáshoz add a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk