25 dkg sonka (tarjából, vagy húsos szalonnából, baconből is finom), 5-6-7 gerezd fokhagyma, olivaolaj, 3 dl tejszín, parmezán, 1 csomag spagetti
1. Egy nagy edényben vizet forralunk, sózzuk, és ha már lobogva forr belerakjuk a spagettit, és megfőzzük.
2. Közben a sonkát csíkokra vágjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk.
3. Hozzáadjuk a fokhagymatörőn áttört fokhagyma gerezdeket, kicsit pirítjuk, és felöntjük a tejszínnel.
4. Kicsit besűrítjük, és belereszelünk egy kis parmezánt.
5. A leszűrt tésztát összekeverjük a szósszal, és tálaljuk.
A krumplit megpucolom mosom, kockára vágom és felteszem főni. Egy nagy fej hagymát olajon megfonnyasztok ha kész lehúzom és teszek bele pirospaprikát. Amikor a krumpli megfőtt,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk és rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és pároljuk. Amikor kész, rátesszük a kukoricát és 1-2 perc...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével, majd beindíto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. Forrósítsunk olívaolajat egy serpenyőben. A garnélákat süssük oldalanként 1-2 percig, majd szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű