25 dkg sonka (tarjából, vagy húsos szalonnából, baconből is finom), 5-6-7 gerezd fokhagyma, olivaolaj, 3 dl tejszín, parmezán, 1 csomag spagetti
1. Egy nagy edényben vizet forralunk, sózzuk, és ha már lobogva forr belerakjuk a spagettit, és megfőzzük.
2. Közben a sonkát csíkokra vágjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk.
3. Hozzáadjuk a fokhagymatörőn áttört fokhagyma gerezdeket, kicsit pirítjuk, és felöntjük a tejszínnel.
4. Kicsit besűrítjük, és belereszelünk egy kis parmezánt.
5. A leszűrt tésztát összekeverjük a szósszal, és tálaljuk.
1 A tejet langyosítsuk meg, majd keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és 5-10 percre tegyük félre felfutni. 2 A dagasztó tálba mérjük bele a két féle lisztet,...
Elkészítési idő: 2 óra + 20 perc Nehézség: KönnyűA répát megpucoljuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Forró gőzben 5 percig pároljuk. A kagylót (konzerv) átmossuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk, és apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpirítjuk. 2. A császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpirítjuk, majd a kettőt összekeverjük. 3. Elkészítjük a galuskát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paszternakat a fott tojasokkal es az egesz tojassal gepi habverovel simara keverem,30 percre felre teszem,majd ket sutopapir kozott ovatosan kinyujtom,megkenem a kremmel es rahaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű