25 dkg sonka (tarjából, vagy húsos szalonnából, baconből is finom), 5-6-7 gerezd fokhagyma, olivaolaj, 3 dl tejszín, parmezán, 1 csomag spagetti
1. Egy nagy edényben vizet forralunk, sózzuk, és ha már lobogva forr belerakjuk a spagettit, és megfőzzük.
2. Közben a sonkát csíkokra vágjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk.
3. Hozzáadjuk a fokhagymatörőn áttört fokhagyma gerezdeket, kicsit pirítjuk, és felöntjük a tejszínnel.
4. Kicsit besűrítjük, és belereszelünk egy kis parmezánt.
5. A leszűrt tésztát összekeverjük a szósszal, és tálaljuk.
1 d réteslapot leterítünk a deszkára, vékonyan megkenjük olajjal, majd rá a köv. réteslap. Megszórjuk édes morzsával, rárakom a lereszelt almát, ízesítem cukorral, fahéjjal, vaníli...
Elkészítési idő: 1,5 óraA darált húst kevés zsíron fehéredésig sütjük, majd fedő alatt puhítjuk kb. 10 percig, majd ráöntjük a bolognai szószt és összeforraljuk. Félretesszük. Lereszeljük...
Elkészítési idő:1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. 2. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük....
Elkészítési idő: