3 dkg élesztő, 1/2 liter tej, 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 1 ek só
1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
2. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
3. Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
4. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
5. A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
6. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
1. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrve lecsöpögtetjük. 2. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy széles lábasban, az olajon a zsírját kisütj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- a lisztet, búzadarát és a tejet összekeverjük, és állni hagyjuk legalább 1 órán át, hogy sűrű massza legyen - a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd a fenti sűr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlangyos tej-cukor-élesztő-futtatom. tálba: liszt-só-áttört burgonya-élesztős tej-összedolgozom-dagasztom-kelesztem-kinyújtom.kisütöm.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Forró, sós vízben kifőzzük a tésztát. 2. Amíg a tészta fő, kevés olajon megpirítjuk a bacont. 3. A tésztát leszűrjük, majd visszarakjuk a tűzre egy edényben, és összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű