3 dkg élesztő, 1/2 liter tej, 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 1 ek só
1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
2. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
3. Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
4. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
5. A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
6. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
Kapcsold be a sütőt 180 fokra. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen belül a v...
Elkészítési idő:A tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, olajjal és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, diót, a reszelt tököt, mazsolát és a fahéjat. A masszát...
Elkészítési idő:1Előkészítünk, kivajazunk egy kb 17x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit. Lasagne recept 2A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vörösh...
Elkészítési idő: