3 dkg élesztő, 1/2 liter tej, 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 1 ek só
1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
2. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
3. Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
4. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
5. A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
6. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
Tegyen egy nagy lábas vizet forralásra Vágja fel a 100 g-os pancettát. Reszelj le 50g pecorino sajtot és 50g parmezánt, majd keverd össze őket. Felverjük a 3 nagy tojást, és kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSerpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesKözepes méretű burgonyákat/itt 5db/megfőzzük. Megpucoljuk, egy tálban összenyomkodjuk, sózzuk, pici olajjal lazítjuk és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Olajban gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű