7 tojásból kakaós piskóta (7 tojás, 7 ek cukor, 1/2 cs sütőpor, 5 ek liszt, 2 ek kakaó)
krém: 6 tojássárgája, 6 ek cukor, 1 dl kávé, 3 ek holland kakaó, 1/2 dl rum, 1,5 db Ráma, baracklekvár, vaníliás-rumos tejbe mártott babapiskóta, csoki, 4 ek olaj
mogyorókrémes ostyarudacska, csokiforgács, citromfű, csoki
1. 7 tojásból sütöttem egy kakaós piskótát (7 tojás, 7 ek cukor, 1/2 cs. sütőpor, 5 ek liszt, 2 ek kakaó.
2. A krémhez 6 tojássárgáját habosra kevertem 6 ek cukorral, majd gőz fölött besűrítettem, hozzáadtam 1 dl kávét, 3 ek holland kakaót és 1/2 dl rumot, majd visszatettem a gőz fölé.
3. Amikor besűrűsödött, levettem, kihűtöttem, és robotgéppel hozzákevertem másfél puha Rámát.
4. A tortalapot kettévágtam, az alsót megkentem baracklekvárral, rákentem egy adag krémet, erre raktam vaníliás-rumos tejbe mártott babapiskótát, majd egy újabb adag krém következett.
5. A piskóta tetejét csokival vontam be: 1 táblát gőz fölött megolvasztottam, majd hozzákevertem 4 ek olajat.
6. Az oldalára rákentem a maradék krémet, és körberaktam mogyorókrémes ostyarudacskákkal.
7. A tetejét pedig csokiforgáccsal, citromfűvel és csokival díszítettem.
Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagokat összegyúrjuk, tortaformába nyomkodjuk. A mák kivételével mindent összekeverünk, felezzük. A felébe kerül a mák. A tésztát a közepére kanalazzuk felváltva....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat és a porcukrot robotgéppel jó habosra kikeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és fakanállal óvatosan összekeverjük. Előkészítünk 6 db sütőpapírt, majd mindegy...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Közepes